Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Letbanen ændrer køreplanen: Dato for nye busruter er klar

Af Christina Frederiksen
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Etableringen af letbanen kommer til at få stor betydning for den offentlige transport i Odense. Det har allerede været fremme, at diverse busruter lægges om for at undgå, at letbanen og bybusserne får det, man kalder “parallelkørsel”. Det vil sige ruter, hvor letbanen og bybusserne kommer til at køre side om side. Og det er nu blevet meldt ud, at disse ændringer træder i kraft med en ny køreplan fra 31. juli 2022. Udover nye busruter får mange af busserne også nye numre.

De nye busruter skal dække byen sammen med letbanen. Det betyder, at busserne flere steder kører til stationer, hvor du kan skifte til eller fra letbanen for at komme gennem byen. De fleste busser kører dog stadig via Odense Banegård.

Der vil køre færre busser langs letbanen, men busserne dækker resten af byen. De er fordelt, så der kører flest busser de steder, hvor der er mange passagerer, og færre busser, hvor der er få passagerer.

Når vi kommer tættere på, at det nye busnet skal træde i kraft, kan du også finde køreplanerne for de nye busruter på Fynbus.dk

Se mere på rejsiodense.dk.

Del artikel

Andre læser også