MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Livet som studerende: Hvorfor det er værd at bo på kollegie

Af Redaktionen

Det kan være svært at finde et godt og billigt sted at bo, når man studerer. Mange studerende er i samme økonomiske situation, hvorfor det ikke er muligt for dem at bo uden for campus. Derfor bør du overveje at flytte ind på et kollegie.

Annoncørbetalt indhold leveret af  findkollegie.dk

Kollegie er en fantastisk måde at bo på, mens du studerer. Du har adgang til alle de faciliteter og bekvemmeligheder, som studerende har brug for, herunder vaskerum, køkkener, fitnesscentre og meget mere. Det bedste er, at du vil møde masser af nye mennesker, når du bor i kollegier, da der altid er fyldt med andre studerende.

Et kollegie er især en ideel mulighed, når man bor i de større byer. De tre største byer i Danmark, er alle studiebyer, og det kan det næsten umuligt at finde noget at bo i. Et kollegie i Odense, Aarhus eller København, er det bedste alternativ til en dyr lejlighed i en dyr by.

Hvad skal man være opmærksom på?

Man skal være opmærksom på at bo på et kollegium betyder, at du bor sammen med andre mennesker. I kommer måske ikke altid godt ud af det med hinanden, men i sidste ende er det, det hele værd, når man til gengæld får en overkommelig husleje og en masse faciliteter med i købet.

Du skal også vide, at det kan være svært at et have privatliv når du bor på kollegie – så hvis du gerne vil have lidt ro på egen hånd, er det en god ide at sørge for at komme ud, og besøge familie eller venner, eller bare tage en tur til stranden eller i skoven.

Du skal også være opmærksom på at der er et regelsæt på et kollegium, så hvis du vil feste med vennerne hele tiden eller have høj musik på, når andre har brug for at studere eller sove, er det måske ikke lige noget for dig.

Hvordan finder jeg et kollegie?

Du finder et kollegie i din by du skal studere, ved at enten kontakte dit uddannelsessted, eller kommunen din uddannelse ligger i. De kan hjælpe dig på vej, til enten at finde et kollegie, eller en studiebolig, alt efter hvad du foretrækker. Du skal dog være opmærksom på, at i de helt store byer kan der være lang ventetid på et kollegieværelse, men hvis du sørger for at være ude i god tid, skulle det være muligt at finde et værelse.

Vi håber du har kunne bruge denne artikel, til at blive lidt klogere på, hvorfor det er fedt at bo på kollegie. Du sparer en masse penge og behøver ikke leve af vand og havregryn, men vigtigst af alt, så får du en masse nye venskaber – nogle for livet.

Del artikel

Andre læser også