Lørdag går det løs: E20 lukkes i begge retninger i næsten et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto: E20 Motorvejen
Arkivfoto: E20 Motorvejen

I morgen lørdag d. 5. oktober sker der noget helt særligt på E20 motorvejen hen over Fyn.

Fynske Motorvej bliver nemlig helt lukket i begge retninger omkring Spedsbjergvej fra lørdag kl. 18.00 og helt frem til søndag morgen klokken 9.00

Det skyldes, at man skal rive en stor motorvejsbro ned for at give plads til bredere motorvej.

Arbejdet med udbygningen af Fynske Motorvej fra fire til seks spor er i fuld gang.

For at få plads til de nye spor skal motorvejsbroen over Spedsbjergvej vest for Odense rives ned, og en ny bro opbygges.

Nedrivningen af den gamle bro betyder, at Fynske Motorvej vil være helt spærret for trafik i 15 timer den første weekend i oktober. Tidsrummet for spærringen er lørdag 5. oktober fra klokken 18 til søndag morgen klokken 9.

Trafik ledes ud på omkørselsrute

Mens nedbrydningen foregår, bliver trafikken ledt til og fra motorvejen ved 52 (Odense SV) og 53 (Odense V). Trafikanterne skal i denne periode ud på en omkørselsrute.

Ruten med grøn er den skiltede omkørsel, som bliver reguleret af hjemmeværnet. Her skal man forvente op mod 1½ times forlænget rejsetid i ydertimerne på grund af kødannelser.

Kan ikke undgå at genere trafikken

Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen beklager generne for trafikanterne.

“Fynske Motorvej er en af vores mest trafikerede motorveje, så vi kan ikke undgå at komme til at genere trafikanterne, når vi nødtvunget spærrer den.

Også selvom det er en weekendsaften- og nat. Der er desværre ikke andet at gøre end at spærre motorvejen, mens vi river broen ned, så nu gælder det om at afvikle trafikken så glidende som muligt på omkørselsruten,” siger Robin Højen Madsen.

Han har følgende råd til trafikanterne;

“Vi vil opfordre trafikanterne, der skal forbi Odense på motorvej E20, til at køre før kl. 18 lørdag aften og efter kl. 9.00 søndag morgen.

Omkørslen er ca. 7 kilometer længere og skal igennem 15 større kryds i Odense, og det skaber kødannelser, som kan give op mod 1½ times ekstra rejsetid.

Allerbedst er det, hvis man helt kan undgå at køre ud mellem klokken 18.00 og 09.00 – eller alternativt at køre en stor bue uden om Odense,” siger Robin Højen Madsen.

Spedsbjergvej spærret i cirka syv måneder

Når den nuværende bro er revet ned, skal der bygges en ny.

Mens det arbejde står på, bliver det nødvendigt at spærre Spedsbjergvej, som fører over motorvejen knap en kilometer øst for Odense V-tilkørslen.

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet med at bygge den ny bro vil vare cirka syv måneder.

Under spærringen af Spedsbjergvej skal trafikanterne benytte sig af en omkørselsrute for at komme over motorvejen.

Se omkørselsruten – som gælder i begge retninger – herunder

Udvidelsen af Fynske Motorvej til tre vognbaner, ventes at vare hele 2020.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00