Lokale private aktører driver dem videre: Store Odense-traditioner reddet

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Sidste år besluttede Odense Kommune at lave en række omprioriteringer, som blandt andet flyttede midler fra kulturen til andre velfærdsområder.

I den forbindelse vedtog byrådet, at Sankthans på Engen, Torsdagskoncerterne i Kongens Have samt H.C. Andersen Julemarkedet fremover skulle drives af eksterne aktører.

Efter en åben ansøgningsrunde har By- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget besluttet, hvem der skal drive to af begivenhederne – Sankthans på Engen og Torsdagskoncerterne i foreløbigt de kommende tre år.

Beslutningen blev truffet før coronakrisen, og den nye situation har naturligvis påvirket forhandlingerne.

Imidlertid er det besluttet at fastholde treårige aftaler med alle aktører, og der vil være fuld forståelse, hvis Sankthans på Engen eller Torsdagskoncerterne må aflyses eller ændres i år.

“Jeg er enormt glad for, at det er lykkedes at finde kompetente, lokale kræfter til at føre både Sankthans på Engen og Torsdagskoncerterne videre.

Det er arrangementer, som betyder meget for rigtig mange odenseanere og fynboer.

I den helt særlige situation vi står i med coronakrisen, hvor vi kun kan være sammen hver for sig, er det tydeligt, hvor vigtige de samlende fællesskaber som koncerter og kultur er for os,” siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Stolte traditioner med nye bagmænd

Det er to lokale aktører, som har fået opgaverne med at drive de to populære arrangementer i perioden 2020-2022.

Sankthans på Engen har været en fast Odense-tradition siden 1950’erne, og det bliver fremover NL Pro Events, som skal stå for afviklingen, og de modtager ifølge aftalen 550.000 kroner fordelt over de tre år.

“Vi er stolte over at skulle føre Danmarks måske største sankthansbål videre. Det kommer naturligvis til at foregå på Engen ved Fruens Bøge, hvor vi vil skabe magi og hygge for både store og små med bål, musik, underholdning, kreative indslag og fællesspisning.

Vi går ydmygt til opgaven, for der er store forventninger til Sankthans, men vi vil selvfølgelig også gerne sætte vores eget præg på begivenheden,” siger Nadine Alvarez fra NL Pro Event og tilføjer:

“Coronasituationen betyder desværre, at årets Sankthans på Engen ikke bliver, som vi kender den. Men vi arbejder på en stor – måske Danmarks største Sankthansfest – hjemme i stuerne med bål, taler, musik og underholdning, som kan nydes derhjemme.

Desuden kigger vi på lækre og festlige take away-pakker i samarbejde med lokale virksomheder.”

Torsdagskoncerter i mere end 30 år

Torsdagskoncerterne i Kongens Have har eksisteret i Odense i mere end 30 år, og de har over 20.000 årlige gæster fra Fyn og resten af Danmark.

Nu bliver det Odense Live Fonden, som skal afvikle koncerterne, og ifølge aftalen vil de modtage 1,35 millioner kroner over de kommende tre år.

Odense Live Fonden driver de to regionale spillesteder Posten og Dexter, og fonden er således genboer til Kongens Have.

“Posten er stolte af at få lov til at videreføre de traditionsrige Torsdagskoncerter i Kongens Have. Vi glæder os til at præsentere en masse god musik til de mange tusinde gæster der hvert år samles i haven.

Lidt ærgerligt, at det først bliver i 2021, men til gengæld har vi så god tid til at planlægge koncerterne,” siger spillestedsleder Morten Østlund.

På nuværende tidspunkt er forhandlingerne om H.C. Andersen Julemarkedet endnu ikke afsluttet, og derfor vil den nye aktør først blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.