Luksus til overkommelige priser: Ny delikatessebutik i Overgade

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Det er særdeles gode tider at være madelsker i Odense, men selvom det ene lækre spisested efter det andet popper op rundt omkring i byen, er det længe siden, at odenseanere med hang til eksklusive delikatesser har fået nye valgmuligheder for selvforkælelse. Det bliver der gjort noget ved nu.

Tirsdag 22. august åbner den lokale iværksætter Tina Veggerby-Overgaard nemlig stedet La Petite i Overgade. Stedet bliver et kombineret spisested og delikatesseforretning.

Tina er selv uddannet tjener fra Frankrig, og hun har således indgående kendskab til restaurationsbranchen – og franske delikatesser i særdeleshed. Og der bliver absolut ikke skortet på kvaliteten af disse delikatesser hos La Petite.

Det dyre skal gøres tilgængeligt

Ambitionerne er tårnhøje, og der vil blive budt på en perlerække af lækkerier i det lille kælderlokale i Overgade 25. Der bydes på alt fra kaviar til foie gras og trøfler.

”Trøflerne fra det parisiske trøffelhus Artisan de la Truffe får La Petite enerettigheder på i Danmark,” fortæller Tina Veggerby-Overgaard.

Menuen, der udfærdiges i disse dage, suppleres med et velvoksent udvalg af gode vine, som på sigt skal hentes til butikken ved egen import. Selvom det hele lyder rasende dyrt, skal man ikke fortvivle, for priserne bliver rimelige og stemningen afslappet. Som Tina Veggerby-Overgaard selv siger:

”Alt det, man troede var dyrt, skal gøres tilgængeligt. Og man behøver ikke møde op i jakkesæt – t-shirt og shorts er fint.”

Daglige specialarrangementer

Udover de mange delikatesser, der kan købes med hjem, bliver en del af La Petites koncept også en række specialarrangementer, der skifter tema fra ugedag til ugedag. Disse arrangementer kommer til at fungere som et supplement til stedets faste menukort.

Hver tirsdag serveres der tapas og vin, onsdag er der pil-selv-rejegilde med tilhørende bobler, og torsdag står den på ost og champagne. Ugen afsluttes med rørt tatar med trøffelsennep om fredagen.

Der er således masser af grunde til at forkæle sine smagsløg og kigge ind, når La Petite åbner tirsdag 22. august.

Luksus til overkommelige priser: Ny delikatessebutik i Overgade

Luksus til overkommelige priser: Ny delikatessebutik i Overgade

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Det er særdeles gode tider at være madelsker i Odense, men selvom det ene lækre spisested efter det andet popper op rundt omkring i byen, er det længe siden, at odenseanere med hang til eksklusive delikatesser har fået nye valgmuligheder for selvforkælelse. Det bliver der gjort noget ved nu.

Tirsdag 22. august åbner den lokale iværksætter Tina Veggerby-Overgaard nemlig stedet La Petite i Overgade. Stedet bliver et kombineret spisested og delikatesseforretning.

Tina er selv uddannet tjener fra Frankrig, og hun har således indgående kendskab til restaurationsbranchen – og franske delikatesser i særdeleshed. Og der bliver absolut ikke skortet på kvaliteten af disse delikatesser hos La Petite.

Det dyre skal gøres tilgængeligt

Ambitionerne er tårnhøje, og der vil blive budt på en perlerække af lækkerier i det lille kælderlokale i Overgade 25. Der bydes på alt fra kaviar til foie gras og trøfler.

”Trøflerne fra det parisiske trøffelhus Artisan de la Truffe får La Petite enerettigheder på i Danmark,” fortæller Tina Veggerby-Overgaard.

Menuen, der udfærdiges i disse dage, suppleres med et velvoksent udvalg af gode vine, som på sigt skal hentes til butikken ved egen import. Selvom det hele lyder rasende dyrt, skal man ikke fortvivle, for priserne bliver rimelige og stemningen afslappet. Som Tina Veggerby-Overgaard selv siger:

”Alt det, man troede var dyrt, skal gøres tilgængeligt. Og man behøver ikke møde op i jakkesæt – t-shirt og shorts er fint.”

Daglige specialarrangementer

Udover de mange delikatesser, der kan købes med hjem, bliver en del af La Petites koncept også en række specialarrangementer, der skifter tema fra ugedag til ugedag. Disse arrangementer kommer til at fungere som et supplement til stedets faste menukort.

Hver tirsdag serveres der tapas og vin, onsdag er der pil-selv-rejegilde med tilhørende bobler, og torsdag står den på ost og champagne. Ugen afsluttes med rørt tatar med trøffelsennep om fredagen.

Der er således masser af grunde til at forkæle sine smagsløg og kigge ind, når La Petite åbner tirsdag 22. august.