Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre dages festival: Kom på lydvandring i Odenses gader

Af Stine Kjølby Christensen

”Lytteoplevelser i O-town” er tre dages gratis lytteoplevelser fra den 13.-15. august, arrangeret af Radiodrama.dk

”Vi er vilde med lydfortællinger, især dem, hvor særlige steder bliver tilknyttet fortællingen”, fortæller Kia Lundsgaard, den ene drivkraft bag Radiodrama.dk, og fortsætter:

”Lydfortællinger kan noget ganske særligt, det er en intim her-og-nu oplevelse, og hvis man ovenikøbet bevæger sig rundt på en lokation, bliver man som lytter en indirekte deltager i fortællingen – og det er helt unikt”.

Lydvandringer på forskellige lokationer

”Lytteoplevelser i O-town” inviterer alle interesserede med til lydvandringer – også kaldet audiowalks – på forskellige lokationer i Odense.

”Vi er stolte af, at så mange forskellige kulturinstitutioner har taget godt imod vores tiltag”, fortæller Morten Aagard, medstifter af Radiodrama.dk.

Nogle af lokationerne, hvor der foregår lydvandringer er bl.a. på Gråbrødre Kloster, Skt. Knuds Domkirke, Studiestuen og Kulturbotanisk Have.

Lørdag aften er der ”Mørket i haven” på Gråbrødre Kloster.

Hver enkel deltager skal medbringe en smart phone, der kan gå på nettet og eget headset.

Lydfortællingen handler om Mørket, der fortæller sin historie fra tidernes morgen til i dag – hvordan Mørket altid er nærværende, allestedsværende, men aldrig kan mærkes.

Hvordan Mørket fordriver Lyset, og vi mennesker kan få lov til at gemme os, hvis det er nødvendigt.

Tre dages festival

Søndag eftermiddag kan man opleve ”Lilith” – dramatiseringen af den gamle jødiske myte om Adams første kone Lilith, der lod sig skille, fordi hun nægtede at være Adam underdanig.

Nu mødes Adam og Lilith igen, og denne gang er Eva også med. Det er to forskellige kvindetyper, men er den ene nødvendigvis mere lykkelig for sit valg end den anden? Få svaret i vandringen i Skt. Knuds Kirke.

Langt de fleste lydfortællinger er skabt af Radiodrama.dk, men også andre producenter er med i festivalen; bl.a. GodtGåetPodcast, der er et lokalt tiltag.

De har skabt en fortælling, hvor man via QR koder rundt i byen får fortællingen om et mystisk brev og en smadret billedramme, hvad mon er sket?

Derudover er et samarbejde med Third Ear og Fix&Foxy kommet i stand, og den dystopiske forestilling ”Stalker” kan opleves alle tre festivaldage kl. 21.00.

Det er gratis at deltage, men dog nødvendigt at booke billet på Radiodrama.dk, så arrangørerne kan overholde Corona restriktioner. Det er ligeledes muligt at se det fulde program på hjemmesiden, ligesom der findes foldere rundt om i byen.

”Det har længe været vores drøm at afholde en lyttefestival, og nu sker det endelig. Vi håber, at rigtig mange mennesker vil deltage” siger Kia Lundsgaard, der sammen med Morten Aagaard, er at finde til alle de programsatte lytteoplevelser.

Del artikel

Andre læser også