MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lad op, mens du handler: Clever satser stort på Odense

Af Christina Frederiksen

Folk er vilde med elbiler.

De er til gengæld ikke vilde med at vente i timevis på at lade deres biler op.

Det gør ladeoperatøren, Clever, og Bilka nu noget ved. Clever satser nemlig stort på Odense

I forvejen er der to ladepunkter ved Bilka i Odense, men endnu flere er på vej. Der er nemlig netop blevet opsat to lynladepunkter ved varehuset, mens der i løbet af den kommende tid kommer yderligere 22, hvoraf ti af dem er lynladepunkter. 

I modsætning til en normallader, hvor en opfyldning typisk tager flere timer, kan lynladerne i Odense lade en elbil til 80 procent på kun 20 minutter. Dermed kan bilen være opladet, mens man gør sine indkøb i Bilka.

Vi har en klar ambition om at gøre det lettere for vores kunder at træffe valg i hverdagen, der støtter ønsket om at mindske den globale opvarmning. Det er ladestanderne i Bilka med til.

Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør

Ladepunkterne er fra Danmarks førende ladeoperatør Clever. Dermed kan du og alle andre elbilsejere benytte sig af muligheden for at oplade bilen hos Bilka i Odense.

Varehuschef i Bilka i Odense, Tonny Drachmann Nielsen er tilfreds med, at butikken nu kan tilbyde kunderne mulighed for at lade deres bil, mens de fylder varer i indkøbsvognen. 

“Det er glædeligt, at vi ved at tilbyde vores kunder muligheden for at lade elbilen bakker op om den grønne energi. Det er noget, danskerne har fokus på, så det er positivt,” siger Tonny Drachmann Nielsen. 

Der bliver opsat 22 nye ladestandere ved Bilka.

Skal være nemmere for kunderne

Muligheden for at lade elbilen ved varehuset er et vigtigt skridt i den rigtige retning for Salling Group, der ejer Bilka. Koncernen ønsker at minimere sit aftryk på klimaet blandt andet ved at gøre det nemmere for kunderne at træffe valg, så de bidrager til at mindske CO2-aftrykket. 

Derfor er man hos Salling Group begejstret for, at odenseanerne nu får nemmere adgang til at lade bilen.

”Vi har en klar ambition om at gøre det lettere for vores kunder at træffe valg i hverdagen, der støtter ønsket om at mindske den globale opvarmning. Det er ladestanderne i Bilka med til,” siger Salling Groups CSR-direktør Henrik Vinther Olesen.

Med placeringen af de nye ladestandere ved Bilka i Odense er Clever og Salling Group med til at opnå en bedre geografisk dækning af Danmarks offentligt tilgængelige ladeinfrastruktur.

Mere håndgribeligt

Det er samtidig også en opgradering af muligheden for at lade lynhurtigt i dit lokalområde. 

”I Clever er det vores ambition at gøre vores ladenetværk folkeligt. Det skal være nemt at finde en ladestander, uanset hvor du befinder dig i landet, og når du for eksempel ved, at du kan lade din elbil lynhurtigt, når du handler, så bliver skiftet til elbil mere håndgribeligt.

Derfor er det vigtigt, at vi løbende udvider vores offentlige ladenetværk og er til stede i hele landet. Vi er glade for, at vi får muligheden for at opsætte ladestandere hos Bilka i Odense i samarbejde med Salling Group,” siger Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever. 

Det er samtidig også en opgradering af muligheden for at lade lynhurtigt i dit lokalområde. 

”I Clever er det vores ambition at gøre vores ladenetværk folkeligt.

Det skal være nemt at finde en ladestander, uanset hvor du befinder dig i landet, og når du for eksempel ved, at du kan lade din elbil lynhurtigt, når du handler, så bliver skiftet til elbil mere håndgribeligt.

Derfor er det vigtigt, at vi løbende udvider vores offentlige ladenetværk og er til stede i hele landet.

Vi er glade for, at vi får muligheden for at opsætte ladestandere hos Bilka i Odense i samarbejde med Salling Group,” siger Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever. 

FAKTA

 • En ladestander har typisk to ladepunkter. Det betyder, at to biler kan få strøm på bilen på samme tid
 • Salling Group og Clever opsætter 1.000 nye ladepunkter i hele landet, hvoraf der altså kommer 26 i alt hos Bilka i Odense (inklusiv de to, der var der i forvejen)
 • Der kommer 12 normale ladepunkter i Odense og 12 lynladepunkter, hvoraf de to allerede er sat op
 • De to første lynladepunkter står klar, mens der yderligere har været to normale ladepunkter i et stykke tid. De resterende bliver opført senere 
 • Opsætningen af ladestandere er en del af Salling Groups klimaindsats
 • Udbredelsen af lynladere til Bilka flugter godt med kædens ambition om sammen med kunder og samarbejdspartnere at mindske klodens menneskeskabte temperaturstigninger 
 • Opførelsen af de 1.000 ladepunkter fordelt i hele landet er allerede i fuld gang, og det forventes, at alle ladepunkter er idriftsat inden udgangen af 2025
 • De nye ladepunkter i Bilka vil indgå i Clevers ladenetværk, som er tilgængeligt for alle elbilister. Man vil både kunne oplade gennem abonnement hos Clever eller forbrugsafregnet pr. kWh.  

Del artikel

Andre læser også