Lys forude: Plejecentre i Odense åbner for udendørs besøg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efter flere uger med corona-nedlukning genåbner Odenses plejecentre nu for besøg. Der er dog af hensyn til de ældres helbred samt den generelle sikkerhed i første omgang udelukkende tale om udendørs besøg.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Odense Kommune modtog tidligere i dag sundhedsmyndighedernes retningslinjer for genåbning af besøg på plejecentre.

Det betyder, at man som pårørende fra i dag tirsdag igen kan besøge sine kære på Odense Kommunes plejecentre. Selvom besøgene for nuværende kun kan foregå udendørs, vækker muligheden for delvis genåbning stor glæde hos rådmand Søren Windell.

“Der er rigtig mange pårørende og beboere, der har ventet på denne nyhed med længsel, så det er helt fantastisk nu endelig at kunne imødekomme ønsket om og behovet for at se hinanden.

De sidste uger har været benhårde, og mange har lidt afsavn. Nu kommer vi heldigvis et skridt nærmere en normal omgang med hinanden,” lyder det fra Søren Windell.

Også borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig til, at ældre og pårørende igen kan ses.

“Sundhed og sikkerhed for vores ældre og sårbare har været en topprioritet siden udbruddet af corona-epidemien og er det stadig.

Nu er vi nået til et punkt, hvor vi kan og vil tage mere hånd om det mentale helbred – for ingen fortjener at skulle leve unødigt i ensomhed. Her spiller besøg fra pårørende en meget vigtig rolle. Vi havde faktisk besluttet at trykke på ‘åben’-knappen for besøg på vores plejehjem her til formiddag, og så kom retningslinjen fra myndighederne.

Så på både de ældres, de pårørendes og personalets vegne er jeg rigtig glad for, at det nu igen er muligt med besøg, så længe man tager sine forholdsregler,” siger han.

Alle glæder sig

Sikkerheden vil fortsat være i top, når plejecentrene fra i dag genåbner for besøg. Dette betyder, at Odense Kommune stadig følger myndighedernes anvisninger til punkt og prikke, og at der også vil blive stillet krav til de pårørende i denne forsigtige genåbningsproces.

Man kan for eksempel ikke bare møde uanmeldt op for at aflægge besøg. Besøgene skal koordineres og planlægges med lederen af det pågældende plejecenter, så alt kan gå forsvarligt til.

Selvom det til en start bliver besøg med restriktioner, er det dog glæden over muligheden for besøg og gensyn, der i dag fylder mest hos alle – både de pårørende, de ældre og personalet.

“Jeg har hørt mange steder fra, at også personalet savner de pårørende, der jo kommer med god energi og dejlige input udefra.

Så selvom tingene endnu ikke er helt normaliserede, og selvom besøg indtil videre kun kan foregå udendørs, så glæder vores personale sig også rigtig meget, til de pårørende igen bliver en del af hverdagen på plejecentrene og bostederne,” lyder det fra Søren Windell.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.