Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smukke lys midt i Odense: Premiere på ny udendørs lys-oplevelse

Af Michael Qureshi
Foto: Brandts
Foto: Brandts

Fra på fredag kan man opleve en ny smuk lysoplevelse midt i Odense.

Med dryppende farver på Amfiscenen i Odense minder ny lysinstallation os om Brandts historie som klædefabrik og farveri.

Kunstmuseum Brandts holder lukket på grund af corona, men du kan stadig få en unik, udendørs kunstoplevelse, når vi tænder lyset i fabrikkens gamle trappetårn med lysinstallationen Inside / Out.

Det skriver Brandts i en pressemeddelelse.

Så gå en aftentur forbi Kunstmuseum Brandts når mørket falder på fra den 14. januar til den 13. marts og oplev Jakob Kvists atmosfæriske lysinstallation, der på én gang hylder mørket og byder lysere tider velkommen.

Med 93 farvede LED-rør installeret i tårnets vinduer har lysdesigner Jakob Kvist skabt lysinstallationen Inside / Out, der er inspireret af Kunstmuseum Brandts’ historie som klædefabrik og farveri.

Pressefoto

Dryppende farvede stoffer

Under tiden som farveri blev de åbne pladser og gader mellem fabrikkens bygninger brugt til at tørre farvede stoffer, der hang på bjælker under åben himmel og dryppede ned på de forbipasserende.

På samme måde som de dryppende stoffer dengang farvede gader og pladser omkring fabrikken, oplyser Inside / Out nu pladsen i lysende farver, der leder de forbipasserende til at opleve både kunstmuseet og Am”pladsen i et nyt lys.

Installation skabt til pladsen Jakob Kvist og hans studio arbejder i krydsfeltet mellem kunst, design og arkitektur, og altid med lys som det centrale materiale.

Fælles for værkerne er, at de forholder sig til det omkringliggende rum og dets arkitektur og historie.

Kvist anvender både kunstlys og dagslys i sine værker, der på den måde også skifter udtryk i løbet af døgnet.

Studio Jakob Kvist har arbejdet med både internationale og nationale samarbejdspartnere som Det Kongelige Teater, Cph Phil, Mø, Oh Land, Den Sorte Skole, Bisse, WhoMadeWho og Mike Sheridan.

Værker fra Studio Jakob Kvist har været udstillet på Nikolaj Kunsthal, Roskilde Festival, Trailerpark Festival, Strøm, Frost og Copenhagen Light Festival og i forbindelse med #ere kommunale samarbejdsprojekter.

Del artikel

Andre læser også