Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mac-reparation – når uheldet er ude

Af Annoncør

Skulle du være så uheldig, at din MacBook eller iMac pludselig ikke virker, og føles det som en katastrofe? Hvad med alt det, der ligger på din yndlingsenhed? Og hvad med pengene til en ny? Hvor finder du lige dem?

Inden du går helt i panik, så overvej muligheden for en reparation. Det kan løse de fleste problemer, og der er rigtig mange, der tilbyder MacBook-reparationer – både billigt og ofte fra dag til dag.

Typiske Mac-reparationer

Du kan som sagt få repareret det meste hos en professionel Mac-reparatør. Typiske reparationer, der kan klares nemt og relativt billigt, er blandt andet:

 • Skærmskift
 • Udskiftning af harddisk
 • Udskiftning af batteri
 • Udskiftning af tastatur
 • Reparationer af højtaler og mikrofon

Hvis din Mac er blevet langsom

Du kan også komme ud for, at din MacBook eller iMac stadig fungerer, men er blevet alt for langsom – og det kan skyldes mange ting.

En årsag kan være, at du sjusker med at få slettet unødvendige filer, der ligger og tager plads op og bruger af arbejdshukommelsen. En anden kan være, at din enhed er blevet inficeret med virus, men det kan også skyldes hardwaren, der har en fejl eller bare er blevet for gammel.

Du kan selv prøve at rydde op på harddisken og køre en virusscanning, men hvis problemet ikke løses ved det, er det en god idé at få en professionel reparatør til at kaste et blik på din enhed for at se, om det måske er hardwaren, den er gal med. De fleste reparatører tilbyder diagnosticering, så du hurtigt og nemt får at vide, hvad der kan gøres, og hvad reparationen vil koste.

Find en reparatør med en god pris

Det koster selvfølgelig noget, hvis du skal have et nyt batteri eller have skiftet skærmen på din enhed, og priserne på reservedele kan hverken du eller den din Mac-reparatør gøre særlig meget ved. Til gengæld kan du ofte få lavet selve reparationen til en god pris, hvis du kigger dig lidt rundt på markedets mange reparatører.

Det er i langt de fleste tilfælde en rigtig god forretning at betale for en reparation i stedet for at investere i en ny MacBook, så det er heller ikke altid, det kan betale sig at spare på den front – gå hellere efter kvalitet, så du sikrer, at din reparation holder.

Der er også andre end dig, der betaler prisen for ødelagte MacBooks og anden elektronik. Enhver enhed, der skal produceres fra ny, koster dyrebare ressourcer, så ved at vælge reparation, når det er muligt, sparer du miljøet for unødigt ressourcespild. Står din egen MacBook ikke til at redde, kan du eventuelt overveje at købe en god brugt, og ellers er det vigtigste, at du afleverer din gamle elektronik det rigtige sted, så den ikke forurener.

Forlæng din enheds levetid

Der er en del ting, du selv kan gøre for at undgå at skulle sende din MacBook til reparation. De fleste af dem handler om at inkorporere nogle gode vaner:

 • Sluk enheden, når du er færdig med at bruge den
 • Slet overflødige filer og tøm papirkurven jævnligt
 • Sørg for altid at have de nyeste opdateringer til din enhed
 • Brug et godt virusprogram
 • Udsæt ikke din enhed for voldsom varme eller kulde
 • Sæt dine drikkevarer langt fra enheden
 • Brug kun specialrengøring til skærm og tastatur
 • Send den til reparation, så snart du oplever problemer

Med disse tips og gode vaner har du mulighed for at forlænge levetiden på din enhed og undgå dumme skader såsom kaffe eller cola i tastaturet eller overophedning, fordi du har glemt din enhed i en vindueskarm en varm sommerdag.

Selv om Mac-reparationer som nævnt er billigere end at købe en helt ny MacBook eller iMac, så koster det dog noget – og derfor er det selvfølgelig at foretrække helt at undgå at få brug for en reparation.

Del artikel

Andre læser også