Mad på Tinderbox: Det glæder vi os især til

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Artiklen er også publiceret på Gastromand.dkder er medejere af MigogOdense

Tinderbox i Odense venter lige om hjørnet, og der er rigtig mange, som skal afsted igen i år. 

Derfor har vi fået vores medejere Gastromand til at kigge i krystalkuglen på must-try steder, så vi sikrer, at maven bliver fyldt med velsmagende festivalmad (og drikke).

Programmet byder dog ikke på de store overraskelser og ærlig talt, så er det en anelse skuffende. Nedenstående steder er dog nogle, som forventes gode ting fra.

The Balcony

The Balcony leverer normalt på højeste niveau, når vi snakker gourmetmad, og det bliver spændende at se, om deres vante standard følger med på festivalen.

Ligesom Pasfall sidste år, deles restauranten i to dele. I stueetagen kan alle være med og på 1. salen vil The Balcony servicerer VIP gæsterne.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Beef wellington with mushrooms @raisfoto 🙌

Et opslag delt af TheBalcony (@thebalcony_odense) den

Snack & Blues

Sidste år var et af de store hits Snack & Blues. Her var de gemt inde i Moonshine-området, hvorimod de i år har fået en ny plads – mellem hovedindgangen og blå scene.

Vi glæder os til at se om deres fried chicken burger smager lige så godt, som sidste år. Prøv også deres halloumi burger, som også er værd at stå i kø efter.

Soup Stone

Hvis det bliver lidt køligt om aftenen, kan det være dejligt at varme sig på noget skoldhed suppe, og her får du noget af det bedste.

Soup Stone byder også på spicy retter og kolde retter. Så kast dig ud i nogle wraps eller en hot curry, og bliv glad og varm.

Er du udfordret på gluten eller holder du kødfri festival, så er flere af deres retter også noget for dig.

Yazzys Pita

Normalt opholder de sig i Storms Pakhus, men et lille visit til Tinderbox bliver det også til i år – og det er vi glade for.

Både pitabrød og fyld plejer at være meget smagfuldt og mættende, og derfor virker det som en no brainer, når vi snakker festivalmad.

Prøv deres tandoorikylling og vær ikke bange for lidt chili i, hvis du bliver spurgt.

Du finder dem i Moonshine-området.

Molotov

Der skal selvfølgelig burgere til på en festival, og Molotov plejer at levere på et højt niveau. Molotov indtager igen Magicbox, så her får du mulighed for at få stillet sulten mens bassen pumper og lyset blinker.

Hos Molotov får du en simpel cheeseburger og det holder hele vejen ned i maven. Vi glæder os til et gensyn.

Fik du i øvrigt læst, da Gastromand kårede Odenses bedste burger på MigogOdense – ellers så tjek burger-guiden her

Burger Anarchy

Sidste på listen, som vi også ser frem til er igen et burgersted – og det er Burger Anarchy. I år kommer de med en større bod, og det er ikke en dum idé, for deres burgere plejer at være meget populære.

Udover to forskellige udgaver med oksekød, så tilbyder de også et vegansk alternativ.

Er du ikke kødforskrækket, så tjek også lige deres bacon-cheese fries ud.

Fik du ikke billet?: Bliv frivillig til Ed Sheeran-koncert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Var du én af forventningsfulde, som det ikke lykkedes at få fat i billetter til nogle af Ed Sheerans Odense-koncerter, så er der nu blevet tændt endnu et håb.

Burger Anarchy i Odense, der til koncerterne har en madbod i Titusindårsskoven, søger nemlig frivillige, der er villige til at bruge deres lørdag på at servere burgere og nyde live-tonerne fra den britiske verdensstjerne i baggrunden.

Arbejdet består i sin enkelthed i at lange lækre burgere over disken i otte timer, alt imens du kan nyde tilstedeværelsen fra Ed Sheeran og selvfølgelig synge om kap med de øvrige frivillige i burgerboden.

Burger- og Ed Sheeran-aften

Arbejdet er som sagt ulønnet, men du vil til gengæld modtage et gavekort på 500 kr. til det populære Burger Anarchy i Odense som tak.

Du vil altså ikke modtage en decideret koncertbillet for arbejdet, men får altså chancen for at være med til koncerten fra en god placering i madområdet på koncertpladsen.

Foto: Burger Anarchy

Derudover er det vel også bare en oplagt mulighed for at få en hyggelig, musikalsk og spændende aften i selskab med andre dedikerede burger- og Ed Sheeran-fans.

Burger Anarchy mangler i skrivende stund 10 frivillige til koncerten d. 27. juli.

“Vi glæder os rigtig meget. Vi har allerede fuldt hold søndag, og håber på, at vi får samlet de sidste til lørdag snarest, så vi kan lægge vagtplan og holde velkomstmøde for alle,” fortæller restaurantchef, Nikki Molnár.

For at tilmelde dig, skal du præsentere dig selv i en mail til nikki@burgeranarchy.dk.

Varmepust fra syd: Over 30 grader i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De seneste par dage har budt på et okay sommervejr, men dog uden at ramme de helt høje temperaturer.

Men det vender for alvor i næste uge. Det skriver DMI i dag i en pressemeddelelse. 

Langtidsmeteorolog Steen Hermansen har kigget langt frem i prognoserne. Mest af alt ser han ikke de store udsving fra almindeligt dansk sommervejr. Og dog. Næste uge, ser nemlig ud til at skille sig ud, idet gedigen varmluft fra syd trækker op over landet. Derved er der mulighed for at det kan blive varmt – altså rigtig varmt.

Ifølge vagtchef Mette Wagner viser den seneste prognose, at det bliver varmt fra tirsdag og nogle dage frem.

”Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig.”

Tager man et kig på langtidsudsigterne for Odense på DMI.dk, lover den altså også 30 grader på onsdag, op til 31 grader torsdag og 30 grader fredag.

Jo længere frem i tiden man forsøger at sige noget om vejret, des mere usikkert bliver det. Derfor skal næste uges varme også tages med et gran salt.

Langtidsmeteorolog ved DMI, Steen Hermansen uddyber:

”Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert.”

Garanti for mudderkamp: Kom til Ladies Mud Race i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du vild med at kravle, klatre, løbe og svømme, og vil du beskrive dig selv som en ægte lady, der samtidig ikke er bange for at få jord – eller rettere mudder – under neglene?

Så har vi her et rigtig godt forslag til, hvordan du skal bruge din lørdag den 21. september.

Ladies Mud Race vender tilbage til Odense for tredje år i træk efter første afvikling i 2017.

Det megapopulære trail-løb er udsolgt i både Aalborg og Aarhus, mens der i Hillerød, Fredericia, Slagelse og Odense kun er ganske få pladser tilbage.

Der er garanti for både ømme lårbasser, gode grin, udfordrende forhindringer og ikke mindst en fed oplevelse i selskab med en masse skønne kvinder.

Naturskønne omgivelser med udfordrende overraskelser

Ladies Mud Race tager start ved Tranehøjen 4 kl. 9.30 og går derfra gennem det naturskønne område omkring Dyrup, Bellinge og Højme.

Men du skal ikke lade dig narre af skønheden.

Foruden det meget ujævne terræn, gemmer naturen på en masse overraskelser.

De steder, hvor naturen ikke er udfordrende nok i sig selv, er der lagt ekstra forhindringer ind, så du med garanti får brugt hele kroppen gennem både krat, sø og leret sump.

Fokus er at skabe en oplevelse, hvor alle sanser og muskler kommer i spil.

Du vil opleve lugten af det klamme mudder, smagen af søvand, vabler på hænderne og udmattede muskler – skønt, ikke?

Alle kvinder kan være med

Hvis dine løbesko står et sted med en tykt støvlag, eller du endnu ikke ejer et par, så lad det ikke holde dig fra at melde dig til.

Ladies Mud Race er nemlig et løb, der er særligt egnet til førstegangsløbere.

Løbets 7 km distance går gennem varierende terræn, der vil byde på rimelig hårde forhindringer.

Ruten er dog samtidig lavet sådan, at man med en rimelig form burde kunne fuldføre den, mens de rutinerede løbere stadig vil blive udfordret.

En god form er derfor ikke et must, men selvfølgelig en fordel.

Dagens bedste udklædning belønnes

Når du har bestilt din billet, kan du begynde at forberede dig.

Arrangørerne bag løbet anbefaler, at man bruger en løbesko med god terrængående sål – f.eks. en trail-sko.

Derudover bør du iføre dig lange løbetights og langærmet trøje, og har du sarte hænder, så medbring et par tætsiddende handsker.

Hvis du vil have lidt ekstra sjov ud af løbet, kan du vælge at komme i udklædning.

Der er de tidligere år set kvindehold med blandt andet politibetjente, soldater, superhelte, prinsesser og ballerinaer.

Dagens bedste udklædning(er) belønnes.

Hvad: Ladies Mud Race
Hvor: Tranehøjen 4, 5250 Odense SV.
Hvornår: Lørdag d. 21. september 2019 kl. 09.30
Pris: 450 kr.

Det eneste krav til at deltage i Ladies Mud Race er, at du skal være fyldt 15 år og være en ægte lady.

Læs mere om løbet og tilmeld dig her.