Madanmeldelse: Storms Pakhus er et ægte madmekka i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Vi skal helt tilbage til oktober 2017, da vi sidst testede Storms Pakhus. Dengang var det vores gode ven Madsvin, som tog turen forbi madmekkaet. Nu skriver vi 2019, og denne gang er det Gastromand, som afprøver løjerne.

Jeg beslutter mig for, at frokosttid virker som et fornuftigt valg af tidspunkt for vores besøg … men jeg bliver klogere. Det første, jeg konstaterer, er, at flere af madboderne ikke er åbne, og det er jo lidt ærgerligt, når man nu gerne vil prøve lidt forskelligt.

Nuvel, der er stadig masser af muligheder – så vi springer straks ud i det.

Joy Street Food

Vi lægger ud med en gang pankorejer fra Joy Street Food. Stilen er thailandsk og de tre panerede rejer til 50 kr. er fint lige at starte frokosten med.

Den tilhørende dip er der nok af, så det fungerer fint. Er du i humør til at smage en masse forskelligt fra Joy, kan du overveje den store platte med alt muligt forskelligt, serveret på en gigantisk rejechip, som naturligvis kan spises.

Sprøde pankopanerede rejer – ren joy..

 

Burger Anarchy

Hvad enten det er burgere serveret i restauranten, på Tinderbox eller nede fra boden i Storms Pakhus, så er kvaliteten altid fornuftig hos Burger Anarchy.

Hvis du kan huske helt tilbage til Tinderbox i 2016, så kårede Gastromand faktisk også Burger Anarchys “Ted”-burger som den suverænt bedste festivalburger i hele landet.

Min søn er også vældig begejstret, når vi er forbi Burger Anarchy, for så kan han nemlig få en børneburger, “uden alt det der salat”, som han siger. Bevares, bøffen er saftig, lyserød og bollen er fin, men til 70 kr., så er den også betalt.

Børneburgeren er et hit hos ungerne, og den er i perfekt størrelse.

 

Når jeg selv lægger vejen forbi burgerbixen, så falder valget ofte på de lidt mere vulgære burgere, som f.eks. The Beast, som med sine to bøffer, bacon og ost kan give de fleste åndedrætsbesvær efter at have indtaget den.

Tandoori BBQ

Storms Pakhus har netop haft en lille vinterferie og åbnede igen fornylig med nye madboder, hvor Tandoori BBQ er en af dem. Her får du pakistansk/indisk stil. Der er endnu ikke noget menukort oppe, så vi får valgmuligheden mellem kylling eller lam – eller et mix.

Krydringen af kødet er god, og tilberedningen i de autentiske lerovne gør noget godt for spydet med det blandede kød. Det er mørt og saftigt.

Det dertilhørende brød er blødt og lækkert, og den krydrede sovs sammen med den friske raita fuldender retten. Det er en rigtig fin portion hvis man vil dele lidt.

Dejlig grillsmag på kødet gør denne simple ret til noget særligt.

 

Mr. Phan House

Vi fortsætter frokosten med en kinesisk deletallerken. Her får du lidt af hvert, bl.a. bløde baos, dumplings med forskellig fyld og braiseret svinebryst. Det hele er både lidt hot og spicy men der er også sødme til stede, som der skal være i rigtig kinesisk mad.

I det hele taget er det en fin tallerken og hvis svinebrystet havde været lidt mere mørt og sticky, så havde prisen på 249 kr. også været helt okay, men det hele skal gerne spille, når vi kommer op i de priser.

En gang lidt af det hele, tak.

 

Le Trang

Vi slår også lige et smut forbi for at smage deres Bahn Mi. Vi vælger to forskellige med henholdsvis kylling og oksekød. Er man ikke lige til det, så er der også andre varianter. Mens jeg venter får jeg helt lyst til deres suppe.

Der er ikke supervarmt i pakhuset i dag, så en suppe havde måske ikke været dumt. Nå, den må prøves næste gang.

Bahn Mi med kylling og oksekød.

 

Bahn Mi er en vietnamesisk sandwich med forskellig slags fyld. Dem, vi får, smager godt, men de måtte gerne få endnu mere punch på smagen. De bliver hurtigt lidt anonyme. Mens jeg ventede, spottede jeg også nogle fritterede østershatte, som jeg desværre ikke nåede at prøve – så det må også blive næste gang.

Duck n Fries

I denne test blev der ikke tid til at smutte forbi her, men jeg kan afsløre fra tidligere besøg, at deres fritter og dip er rigtig fornuftig. Dip’en er der bare for lidt af, men det problem synes jeg ofte at have sådanne steder.

Pizza pazza

Der er fart på den store pizzaovn og denne bod er der ofte kø ved. Kartoffelpizzaen er ved flere lejligheder blevet afprøvet og kan anbefales.

Yazzy’s Pita

Foruden det gode humør hos pitagutterne, så smager både brød og fyld rigtig godt. Deres pita med kylling er helt klart værd at prøve.

https://www.instagram.com/p/Bf3woN5B50L/

Vorfor Vaffel

Vorfor Vaffel har i noget tid fungeret som pop-up, men skulle nu være blevet fast inventar i Storms Pakhus. For 55 kr. får du en fin dessert med kvalitetsis og forskellig topping, og især min søn var begejstret for at der var en pind i vaflen – en waffsicle.

Is + vaffel til dessert. Instant hit hos junior.

 

Nelles

Vi slutter middagen af med kaffe fra Nelles, som altid leverer en god kaffe, og det varmede godt.

En kop kaffe til lige at lukke en udmærket frokost på.

 

Nye rør, nye boder – men ikke rigtig noget nyt alligevel.

Vinterlukningen i Storms Pakhus har givet plads til nyt varmegenvindingssystem, som skulle gøre indeklimaet bedre og sikre, at der ikke er meget koldt i pakhuset om vinteren. Det sidste – kan jeg desvære melde – spiller ikke helt endnu.

Der var koldt, men måske bliver temperaturen bedre i løbet af dagen, eller også skal der altså skrues lidt på nogle knapper.

De to nye boder, Vorfor Vaffel og Tandoori BBQ, håber jeg bliver i pakhuset, for de bidrager helt sikkert til at sikre et bredt udvalg i det i forvejen store madunivers, som Storms Pakhus er.

Nu har jeg været forbi en del gange efterhånden, og jeg kan roligt sige, at alt er som det plejer. Jeg glæder mig dog til den kommende tid, hvor Per Hallundbæk forhåbentlig får tweaket de forskellige madboder til et endnu højere niveau.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her