Madanmeldelse: Storms Pakhus er et ægte madmekka i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Vi skal helt tilbage til oktober 2017, da vi sidst testede Storms Pakhus. Dengang var det vores gode ven Madsvin, som tog turen forbi madmekkaet. Nu skriver vi 2019, og denne gang er det Gastromand, som afprøver løjerne.

Jeg beslutter mig for, at frokosttid virker som et fornuftigt valg af tidspunkt for vores besøg … men jeg bliver klogere. Det første, jeg konstaterer, er, at flere af madboderne ikke er åbne, og det er jo lidt ærgerligt, når man nu gerne vil prøve lidt forskelligt.

Nuvel, der er stadig masser af muligheder – så vi springer straks ud i det.

Joy Street Food

Vi lægger ud med en gang pankorejer fra Joy Street Food. Stilen er thailandsk og de tre panerede rejer til 50 kr. er fint lige at starte frokosten med.

Den tilhørende dip er der nok af, så det fungerer fint. Er du i humør til at smage en masse forskelligt fra Joy, kan du overveje den store platte med alt muligt forskelligt, serveret på en gigantisk rejechip, som naturligvis kan spises.

Sprøde pankopanerede rejer – ren joy..

 

Burger Anarchy

Hvad enten det er burgere serveret i restauranten, på Tinderbox eller nede fra boden i Storms Pakhus, så er kvaliteten altid fornuftig hos Burger Anarchy.

Hvis du kan huske helt tilbage til Tinderbox i 2016, så kårede Gastromand faktisk også Burger Anarchys “Ted”-burger som den suverænt bedste festivalburger i hele landet.

Min søn er også vældig begejstret, når vi er forbi Burger Anarchy, for så kan han nemlig få en børneburger, “uden alt det der salat”, som han siger. Bevares, bøffen er saftig, lyserød og bollen er fin, men til 70 kr., så er den også betalt.

Børneburgeren er et hit hos ungerne, og den er i perfekt størrelse.

 

Når jeg selv lægger vejen forbi burgerbixen, så falder valget ofte på de lidt mere vulgære burgere, som f.eks. The Beast, som med sine to bøffer, bacon og ost kan give de fleste åndedrætsbesvær efter at have indtaget den.

Tandoori BBQ

Storms Pakhus har netop haft en lille vinterferie og åbnede igen fornylig med nye madboder, hvor Tandoori BBQ er en af dem. Her får du pakistansk/indisk stil. Der er endnu ikke noget menukort oppe, så vi får valgmuligheden mellem kylling eller lam – eller et mix.

Krydringen af kødet er god, og tilberedningen i de autentiske lerovne gør noget godt for spydet med det blandede kød. Det er mørt og saftigt.

Det dertilhørende brød er blødt og lækkert, og den krydrede sovs sammen med den friske raita fuldender retten. Det er en rigtig fin portion hvis man vil dele lidt.

Dejlig grillsmag på kødet gør denne simple ret til noget særligt.

 

Mr. Phan House

Vi fortsætter frokosten med en kinesisk deletallerken. Her får du lidt af hvert, bl.a. bløde baos, dumplings med forskellig fyld og braiseret svinebryst. Det hele er både lidt hot og spicy men der er også sødme til stede, som der skal være i rigtig kinesisk mad.

I det hele taget er det en fin tallerken og hvis svinebrystet havde været lidt mere mørt og sticky, så havde prisen på 249 kr. også været helt okay, men det hele skal gerne spille, når vi kommer op i de priser.

En gang lidt af det hele, tak.

 

Le Trang

Vi slår også lige et smut forbi for at smage deres Bahn Mi. Vi vælger to forskellige med henholdsvis kylling og oksekød. Er man ikke lige til det, så er der også andre varianter. Mens jeg venter får jeg helt lyst til deres suppe.

Der er ikke supervarmt i pakhuset i dag, så en suppe havde måske ikke været dumt. Nå, den må prøves næste gang.

Bahn Mi med kylling og oksekød.

 

Bahn Mi er en vietnamesisk sandwich med forskellig slags fyld. Dem, vi får, smager godt, men de måtte gerne få endnu mere punch på smagen. De bliver hurtigt lidt anonyme. Mens jeg ventede, spottede jeg også nogle fritterede østershatte, som jeg desværre ikke nåede at prøve – så det må også blive næste gang.

Duck n Fries

I denne test blev der ikke tid til at smutte forbi her, men jeg kan afsløre fra tidligere besøg, at deres fritter og dip er rigtig fornuftig. Dip’en er der bare for lidt af, men det problem synes jeg ofte at have sådanne steder.

Pizza pazza

Der er fart på den store pizzaovn og denne bod er der ofte kø ved. Kartoffelpizzaen er ved flere lejligheder blevet afprøvet og kan anbefales.

Yazzy’s Pita

Foruden det gode humør hos pitagutterne, så smager både brød og fyld rigtig godt. Deres pita med kylling er helt klart værd at prøve.

https://www.instagram.com/p/Bf3woN5B50L/

Vorfor Vaffel

Vorfor Vaffel har i noget tid fungeret som pop-up, men skulle nu være blevet fast inventar i Storms Pakhus. For 55 kr. får du en fin dessert med kvalitetsis og forskellig topping, og især min søn var begejstret for at der var en pind i vaflen – en waffsicle.

Is + vaffel til dessert. Instant hit hos junior.

 

Nelles

Vi slutter middagen af med kaffe fra Nelles, som altid leverer en god kaffe, og det varmede godt.

En kop kaffe til lige at lukke en udmærket frokost på.

 

Nye rør, nye boder – men ikke rigtig noget nyt alligevel.

Vinterlukningen i Storms Pakhus har givet plads til nyt varmegenvindingssystem, som skulle gøre indeklimaet bedre og sikre, at der ikke er meget koldt i pakhuset om vinteren. Det sidste – kan jeg desvære melde – spiller ikke helt endnu.

Der var koldt, men måske bliver temperaturen bedre i løbet af dagen, eller også skal der altså skrues lidt på nogle knapper.

De to nye boder, Vorfor Vaffel og Tandoori BBQ, håber jeg bliver i pakhuset, for de bidrager helt sikkert til at sikre et bredt udvalg i det i forvejen store madunivers, som Storms Pakhus er.

Nu har jeg været forbi en del gange efterhånden, og jeg kan roligt sige, at alt er som det plejer. Jeg glæder mig dog til den kommende tid, hvor Per Hallundbæk forhåbentlig får tweaket de forskellige madboder til et endnu højere niveau.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link