Madanmeldelse: Storms Pakhus er et ægte madmekka i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Vi skal helt tilbage til oktober 2017, da vi sidst testede Storms Pakhus. Dengang var det vores gode ven Madsvin, som tog turen forbi madmekkaet. Nu skriver vi 2019, og denne gang er det Gastromand, som afprøver løjerne.

Jeg beslutter mig for, at frokosttid virker som et fornuftigt valg af tidspunkt for vores besøg … men jeg bliver klogere. Det første, jeg konstaterer, er, at flere af madboderne ikke er åbne, og det er jo lidt ærgerligt, når man nu gerne vil prøve lidt forskelligt.

Nuvel, der er stadig masser af muligheder – så vi springer straks ud i det.

Joy Street Food

Vi lægger ud med en gang pankorejer fra Joy Street Food. Stilen er thailandsk og de tre panerede rejer til 50 kr. er fint lige at starte frokosten med.

Den tilhørende dip er der nok af, så det fungerer fint. Er du i humør til at smage en masse forskelligt fra Joy, kan du overveje den store platte med alt muligt forskelligt, serveret på en gigantisk rejechip, som naturligvis kan spises.

Sprøde pankopanerede rejer – ren joy..

 

Burger Anarchy

Hvad enten det er burgere serveret i restauranten, på Tinderbox eller nede fra boden i Storms Pakhus, så er kvaliteten altid fornuftig hos Burger Anarchy.

Hvis du kan huske helt tilbage til Tinderbox i 2016, så kårede Gastromand faktisk også Burger Anarchys “Ted”-burger som den suverænt bedste festivalburger i hele landet.

Min søn er også vældig begejstret, når vi er forbi Burger Anarchy, for så kan han nemlig få en børneburger, “uden alt det der salat”, som han siger. Bevares, bøffen er saftig, lyserød og bollen er fin, men til 70 kr., så er den også betalt.

Børneburgeren er et hit hos ungerne, og den er i perfekt størrelse.

 

Når jeg selv lægger vejen forbi burgerbixen, så falder valget ofte på de lidt mere vulgære burgere, som f.eks. The Beast, som med sine to bøffer, bacon og ost kan give de fleste åndedrætsbesvær efter at have indtaget den.

Tandoori BBQ

Storms Pakhus har netop haft en lille vinterferie og åbnede igen fornylig med nye madboder, hvor Tandoori BBQ er en af dem. Her får du pakistansk/indisk stil. Der er endnu ikke noget menukort oppe, så vi får valgmuligheden mellem kylling eller lam – eller et mix.

Krydringen af kødet er god, og tilberedningen i de autentiske lerovne gør noget godt for spydet med det blandede kød. Det er mørt og saftigt.

Det dertilhørende brød er blødt og lækkert, og den krydrede sovs sammen med den friske raita fuldender retten. Det er en rigtig fin portion hvis man vil dele lidt.

Dejlig grillsmag på kødet gør denne simple ret til noget særligt.

 

Mr. Phan House

Vi fortsætter frokosten med en kinesisk deletallerken. Her får du lidt af hvert, bl.a. bløde baos, dumplings med forskellig fyld og braiseret svinebryst. Det hele er både lidt hot og spicy men der er også sødme til stede, som der skal være i rigtig kinesisk mad.

I det hele taget er det en fin tallerken og hvis svinebrystet havde været lidt mere mørt og sticky, så havde prisen på 249 kr. også været helt okay, men det hele skal gerne spille, når vi kommer op i de priser.

En gang lidt af det hele, tak.

 

Le Trang

Vi slår også lige et smut forbi for at smage deres Bahn Mi. Vi vælger to forskellige med henholdsvis kylling og oksekød. Er man ikke lige til det, så er der også andre varianter. Mens jeg venter får jeg helt lyst til deres suppe.

Der er ikke supervarmt i pakhuset i dag, så en suppe havde måske ikke været dumt. Nå, den må prøves næste gang.

Bahn Mi med kylling og oksekød.

 

Bahn Mi er en vietnamesisk sandwich med forskellig slags fyld. Dem, vi får, smager godt, men de måtte gerne få endnu mere punch på smagen. De bliver hurtigt lidt anonyme. Mens jeg ventede, spottede jeg også nogle fritterede østershatte, som jeg desværre ikke nåede at prøve – så det må også blive næste gang.

Duck n Fries

I denne test blev der ikke tid til at smutte forbi her, men jeg kan afsløre fra tidligere besøg, at deres fritter og dip er rigtig fornuftig. Dip’en er der bare for lidt af, men det problem synes jeg ofte at have sådanne steder.

Pizza pazza

Der er fart på den store pizzaovn og denne bod er der ofte kø ved. Kartoffelpizzaen er ved flere lejligheder blevet afprøvet og kan anbefales.

Yazzy’s Pita

Foruden det gode humør hos pitagutterne, så smager både brød og fyld rigtig godt. Deres pita med kylling er helt klart værd at prøve.

https://www.instagram.com/p/Bf3woN5B50L/

Vorfor Vaffel

Vorfor Vaffel har i noget tid fungeret som pop-up, men skulle nu være blevet fast inventar i Storms Pakhus. For 55 kr. får du en fin dessert med kvalitetsis og forskellig topping, og især min søn var begejstret for at der var en pind i vaflen – en waffsicle.

Is + vaffel til dessert. Instant hit hos junior.

 

Nelles

Vi slutter middagen af med kaffe fra Nelles, som altid leverer en god kaffe, og det varmede godt.

En kop kaffe til lige at lukke en udmærket frokost på.

 

Nye rør, nye boder – men ikke rigtig noget nyt alligevel.

Vinterlukningen i Storms Pakhus har givet plads til nyt varmegenvindingssystem, som skulle gøre indeklimaet bedre og sikre, at der ikke er meget koldt i pakhuset om vinteren. Det sidste – kan jeg desvære melde – spiller ikke helt endnu.

Der var koldt, men måske bliver temperaturen bedre i løbet af dagen, eller også skal der altså skrues lidt på nogle knapper.

De to nye boder, Vorfor Vaffel og Tandoori BBQ, håber jeg bliver i pakhuset, for de bidrager helt sikkert til at sikre et bredt udvalg i det i forvejen store madunivers, som Storms Pakhus er.

Nu har jeg været forbi en del gange efterhånden, og jeg kan roligt sige, at alt er som det plejer. Jeg glæder mig dog til den kommende tid, hvor Per Hallundbæk forhåbentlig får tweaket de forskellige madboder til et endnu højere niveau.

Smag løs i hyggelige omgivelser: Kom til stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fredag d. 6. og lørdag d. 7. september 2019 kan vi endnu engang se frem til, at det hyggelige Vintapperstræde i Odense forvandles til et slaraffenland for portvinselskere.

Portvinsfestival.dk har siden 2017 arrangeret festivalen, og i 2018 udvidede man endda med en portvinsfestival på Frederiksø på havnen i Svendborg, og her i 2019 kommer man også til Spinderihallerne i Vejle.

Her i Odense er festivalen mere populær end nogensinde før, og billetterne til lørdag er allerede revet væk, mens du stadig kan finde billetter til fredag.

Sådan foregår det

På festivalen møder du lokale fynske vinhandlere, hvorfra du kan smage en masse lækker portvin i hyggelige omgivelser.

Billetten til festivalen koster 299 kr., og med i den pris får du et smageglas, og et stempelkort til minimum 10 glas portvin (ét på hver stand).

Derudover kan du tilkøbe ekstra og mere eksklusive smagninger for poletter, som eksempelvis ældre Vintage, Colheita og Tawny.

Festivalen foregår fra klokken 15.00 – 20.00.

Du kan møde følgende vinhandlere

H.J. Hansen Vin Odense
Holte Vinlager
Selmer Vin
Vinlandet
Portugisisk Vinkælder
Det Portugisiske Hus
Løvbjerg Tarup center Odense
Skjold Burne vinhandel / Bjerre-vin
Meny Hjallese
Nørregade Vin

Hvad er portvin?

Hvis du endnu ikke er helt bekendt med den fantastiske drik, har portvinsfestival.dk lavet følgende beskrivelse:

Portvin stammer fra Douro-dalen i det nordlige Portugal. Dalen strækker sig fra øst for byen Porto og hele vejen mod grænsen til Spanien. Det er kun vine fra denne region der må bære navnet Portvin.

Douro er verdens ældste markerede vinregion, og er også en del af Unescos verdens kulturarv. Regionen blev demarkeret i 1756 for at sikre kvaliteten af den vin, som blev produceret i regionen.

Gennem Douros smukke landskab løber Dourofloden omgivet af de stejle terrasser med vinstokke, og i byen Vila Nova de Gaia (naboby til Porto) ved flodens udmunding, ligger de berømte portvinshuse side om side, med lagrene fulde af dejlig portvin.

Ved fremstilling af portvin starter man, som om det var en rødvin og lader drueskallen gære sammen med mosten. Allerede efter 24-36 timer når vinmosten har opnået ca 6% tilsættes druesprit på 77% så den endelige portvin lander på ca. 20%.

Man kan opdele portvin i to hovedtyper: Ruby, som er de røde typisk flaskelagrede, og Tawny som er de brune fadlagrede. Derudover findes der hvid og rosé. I hver hovedkategori findes forskellige varianter og kvalitetsniveauer.

I ruby kategorien er de mest kendte varianter Ruby, Ruby Reserve, Crusted, Late Bottled Vintage (LBV), samt Vintage som anses som det ypperste, og altid er fra et bestemt høstår. I tawny kategorien er det Tawny, Tawny Reserve, Tawny med alder (10 års, 20 års, 30 års og over 40 års), samt Colheita, der ligesom Vintage er fra et enkelt høstår.

Hvad: Portvinsfestival.dk
Hvor: Vintapperstræde i Odense
Hvornår: Fredag d. 6. september og lørdag d. 7. september (UDSOLGT)

Du finder mere info her.

Genial sejltur: Nyd kager og søde vine på Odense Å

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi er (heldigvis) mange, der slet ikke kan få nok af søde sager.

Derfor er det jo ret heldigt, at vi her i byen ofte kan lade os friste af syndige og fristende arrangementer.

Vi har fundet ét, som du bare ikke må gå glip af, hvis du har en sød tand.

Med titlen “Kage og søde vine” afholder Odense Aafart i samarbejde med H.J. Hansen og Konditoriet Kagedåsen nemlig en smagning af kage og søde vine, mens du sejler på den smukke Odense Å.

En oplevelse for alle sanser

Turen starter med afgang i Munke Mose, hvor man sejler op ad Odense Å, mens du smager på fire forskellige smukke anretninger af kager og tilhørende søde vine.

“Hver kage og vin er en oplevelse i sig selv, og du får mulighed for at gå på opdagelse i kage og vinens verden, mens du nyder Odense skønne natur,” skriver Odense Aafart om oplevelsen.

Turen varer cirka 2 timer og koster 299 kr pr. person.

Odense Aafart anbefaler, at du køber billet i god tid, hvis du vil sikre dig plads ombord på båden.

Mødestedet er ved Odense Aafarts billetsalg, og du skal møde op 15 minutter før afgang.

“Denne sejltur er for dig, der har en sød tand og gerne vil finde inspiration til små lækre desserter med tilhørende vine, så du kan imponere dine gæster,” skriver de videre.

Hvad: Kage og søde vine på Odense Å
Hvor: Odense Å (Mødested: Odense Aafarts billetsalg)
Hvornår: Lørdag d. 31. august kl. 14.00 (Mødetid 15 min. før)

Du finder mere info her.

Øl, gris og fællessang: Lørups Vinstue inviterer til stor grisefest

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I 1960’erne og 1970’erne var Simon Spies kongen af charterferier i Danmark.

Han blev især kendt for at arrangere de såkaldte grisefester, hvor han fragtede tørstige og sultne turister til Mallorca, hvor danskerne kunne samles i sydens sol til gilde med helstegt pattegris og masser af alkohol.

Rejsekatalogerne nu om dage bugner ikke ligefrem med tilbud om grisefester, men drømmer du dig tilbage til en svunden tid, har du snart chancen her i Odense.

Under sloganet “Spis, rejs og hyg dig tyk!”, kan du nemlig drømme dig væk til sydlige himmelstrøg, hvor maden smager lidt bedre, øllen føles lidt koldere, og stemningen er på sit højeste.

Det sker fredag den 30. august, hvor Lørups Vinstue inviterer til grisefest.

Øl, gris og fællessang

Det bliver i bedste Mallorcastil med øl, gris, fællessang og latin liveband, at Lørups Vinstue inviterer indenfor og programmet for dagen ser således ud:

16:00 – 17:00 Velkomst og sjove konkurrencer med  Mikkel Ollerup Tomsen og krofatter Kevin Sean Burke på slap line

17:00 – 18:00 Fællessang med Dupont & Dupont

18:00 – 19:30 Spisning med lækker gris og salatbuffet

19:30 – 21:30 Sabor Latino Duo spiller op til dans

Kl 22 rykkes festen indenfor og fortsætter, så længe bevillingen tillader.

Prisen for grisefesten er 200 kr., som også inkluderer en fadøl/sodavand/glas vin til maden.

Billetter kan købes frem til på mandag d. 26. august, eller indtil der er udsolgt.

Hvad: Grisefest
Hvor: Lørups Vinstue
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 16.00

Du finder mere info her.