Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Kan ikke “reddes”: Rema 1000 lukker butik i Odense

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

I år 2018 var danskerne ikke i tvivl.

Rema 1000 er vores foretrukne supermarked. Her scorede den norske kæde højeste karakterer i en brancheindex analyse.

I løbet af 2019 har den populære kæde også kun øget ekspansionen i landet.

Nu har man dog truffet en beslutning om at lukke en af deres dagligvarebutikker i Odense. Der er tale om Rema 1000 på Middelfartvej 123 i Bolbro.

Renovering giver ikke mening

Efter 22 år i drift har Rema 1000 vurderet, at den ikke kan reddes og gøre mere moderne i forhold til deres fremtidige krav til kædens butikker.

Det oplyser Rema 1000 i en pressemeddelelse.

“Vi har vurderet at en investering i en gennemgribende renovering ikke giver mening, butiksanlæggets alder taget i betragtning. Derfor er vi endt med tage beslutningen om, at butikken skal lukke,” forklarer regionschef hos Rema 1000, Lars Dybdal.

Rema 1000 meddeler samtidig, at de åbner deres næste butik i Odense i april.

Den kommer til at ligge på Rugårdsvej, og personalet i Bolbro-butikken vil blive tilbudt at søge job i den nye butik.

Odense vil efter lukningen af Bolbro-butikken have 11 supermarkeder i Odense-området.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00