Madanmeldelse: Det “nye” Kongens Have rammer godt på kvalitet og priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Fornylig genåbnede Cafe og Restaurant Kongens Have med tre nye ejere. Nøglerne blev udleveret i juli, og indtil nu har man haft travlt med at få stedet køreklar – både med indretningen og også menukortet.

Målet har været at skabe et sted med rimelige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Stedet er opdelt i en cafe i stueetagen og en restaurant på førstesalen. Menukortet i cafeen er fyldt med mange typiske retter, som man finder på en cafe såsom sandwich, salater, burger, snacks osv..

I restauranten har de gjort det meget nemt at være gæst. Der er én menu med tre serveringer med mulighed for dessert og/eller ostebræt til at slutte af på.

Menuen i restauranten er så ny, at den faktisk ikke var på deres hjemmeside, da jeg bookede bord – og med nye ejere, personale og menu skulle det naturligvis blive spændende at se, om det hele fungerede.

Rørt, brunet smør til brødet. Kan jeg købe noget ekstra til køleskabet?

Ankomst

Vi ankommer omkring 5 minutter forsinket, men bliver mødt med et smil og henvist til vores bord. Restauranten har vel plads til omkring 30 personer, men den er ikke fyldt denne dag.

Vi har allerede set deres nye menu på hjemmesiden, men bruger alligevel et par minutter på lige at kigge i menukortet.

Konceptet er enkelt: Du får 3 serveringer bestående af snacks, forret og en hovedret. Alt sammen for 295 kr. – en ganske fornuftig pris. Vil man supplere med et glas cava eller vinmenu, er dette også muligt.

Derudover er der mulighed for en dessert, en gang ost eller kaffe og sødt. Så man farer bestemt ikke vild i menukortet.

Udover selve menuen er der også et mindre udvalg af vine, og udvalget er sådan set ganske fint, hvis man hellere vil have en flaske vin end en vinmenu. Priserne er også meget normale.

Sprødt kyllingeskind med lækker dip. En sikker vinder.

Snacks

Nå, men vi skal jo i gang, så vi bestiller et glas cava, som til 65 kr. er ganske godt. Vi får vækket smagsløgene og er nu klar til første servering – nemlig snacks, som vi får serveret to forskellige slags af.

Den ene er sprødt, puffet kyllingeskind med en purløgsdip, som virker meget sourcream n’ onion-agtig. Man skulle tro, at køkkenet kendte min kærlighed til kyllingeskind, for det er ret populært hos mig.

Den tilhørende dip er frisk og smager godt sammen med “kyllingechipsene”. Den anden snack er en slags spinatvaffel med tomatrelish, seranoskinke, dehydreret tomat og revet gruyere.

Der er dejlig smæk på smagen, og jeg kunne sagtens have spist mig mæt i snacks alene.

Køkkenet lægger altså godt ud.

Enkelhed er nogle gange det bedste. En velsmagende tomatsalat.

 

Lun græskarsuppe med sprøde kerner.

Forretten

Vi hopper fra snacks videre til næste servering – forretten, eller måske rettere sagt forretterne i flertal.

Inden vi får anden servering, kommer der dog lidt brød på bordet. Det er nogle foccaciamuffins med tilhørende rørt, brunet smør. Igen rammer vi noget lidt simpelt, men det brunede smør får mig helt til at smelte indeni.

Jeg er kæmpefan af brunet smør, som med sine noter af nødder, karamel og masser af fedme kan løfte selv en kedelig pastaret. Mens vi sidder og hygger med brødet går anden servering rigtig i gang.

Vi får en græskarsuppe, ceviche af kulmule og en tomatsalat. Retterne ser fine ud, men inden jeg overhovedet går i gang med at smage, sidder jeg og undrer mig lidt over sammenhængen, som jeg overhovedet ikke kan finde.

Nuvel, måske er det bare mig, så jeg kaster mig ud i det. Jeg starter med suppen, da det er den eneste lune ret. Både smag og konsistens er god, og kernerne giver en fin crunch til suppen.

Suppen er desuden fint krydret og bringer associationer til det asiatiske køkken. Den tilhørende riesling fra vinmenuen går fint til suppen også. Jeg hopper fra suppen hen til fisken. Der er ikke så meget i skålen, men det gør heller ikke noget.

Smagene er sarte og meget delikate. Der er crunch i form af ristede hasselnødder, og fisken serveres med en muslingesauce skilt med en dildolie. Der er meget citrus og dild til stede, og det klæder retten.

Nu er det så her, at jeg igen også undres lidt – jeg kan simpelthen ikke se sammenhængen med dild i en kold, marineret fiskesalat og five spice/græskarsuppe. Det stikker i hver sin retning. Den sidste skål er tomatsalaten.

Jeg synes egentlig det er modigt at servere noget så enkelt som tomater og burrata (italiensk fristost), for smagene skal være der, ellers er det altså lidt kedeligt. Men heldigvis så er det hele godt afstemt, og tomaterne virker lige så friske, som dem jeg selv plukker i mit drivhus.

Så tomatsalaten er godkendt herfra og et frisk og dejligt indslag. Det eneste jeg måske kunne have savnet, var lige et skud peber, inden salaten blev serveret. Så lige for at opsummere, så når vi et smut forbi Nord-, Sydeuropa og Asien under forretten.

Smagene er der, og alt er smagt til, så det er alligevel lidt svært at være utilfreds.

Kulmule, blomkål og nødder.

Hovedretten

Den tredje og sidste servering på den forudbestemte menu er hovedretten. På menukortet står der bare okse, så jeg er selvsagt lidt spændt på, hvad vi ender med.

Kødet bliver serveret helt alene på en tallerken, og tilbehøret kommer ved siden af. Ved bordet serveres saucen til kødet. Det er en dejlig bordelaisesauce med masser af smag. Til kødet kommer der som sagt lidt tilbehør i form af ærter francaise, som er ærter, bacon og perleløg.

Derudover kommer der også en tallerken med sprødt grønkål med revet comteost og syltede ribs, og nedenunder gemmer der sig løgpure og kantereller.

Hovedretten er, som det læses, ikke rigtig anrettet ved servering, så man går selv ombord i ærterne og tallerkenen med kål.

Der er måske et enkelt element, jeg ikke helt forstår, men ellers fungerer hovedretten rigtig godt. Kødet er mørt, saucen er smagfuld og hele retten mætter os fint, selvom den måske i starten ikke så ud af meget.

Sprødt grønkål med revet comté og lidt overraskelser nedenunder.

 

Dejligt mørt oksekød med fantastisk sauce.

 

Der er høflig selvbetjening på garnituren.

Desserten

Nu kunne vi sagtens have sagt stop og tak for i aften, men når man nu er i gang, så er det dumt ikke lige at prøve desserten.

Restaurant Kongens Have har, som jeg skrev tidligere, kun en enkelt dessert på menukortet, så det er nemt nok at vælge. Desserten er sorbet på kernemælk og en hvid brownie. Igen er hele retten ikke anrettet.

Brownien er på tallerkenen med isen serveret ved siden af. Allerede efter første skefuld ledes mine tanker hen på koldskål med kammerjunker.

Sorbeten er lækker – både i smag og konsistens. Brownien er måske lidt bastant i det, nærmest lidt mazarintærteagtigt, men tager man en skefuld af det hele, så er balancen mellem sødt og syrligt helt perfekt.

Desserten er et fint punktum for en rigtig god aften, og selvom jeg måske synes den er en anelse, men kun en anelse, overpriced, så er den stadig værd at prøve.

Hvid chokoladebrownie.

 

Super sorbet med knas og urter.

 

Aftenens allersidste lille søde sag.

Konklusion

Inden vi beder om regningen, lukker vi lige ballet med en kop kaffe og lidt sødt i form af en macaron med saltkaramel og en kaffetuille med creme og kokos på toppen.

Tilbage sidder jeg med en masse gode smagsoplevelser, og et indtryk af, at både personale og køkken har rigtig gode takter.

Lige fra vi ankom, var personalet “på” uden at være for meget eller dominerende, så de var med til at højne oplevelsen.

Det i sig selv er egentlig lidt overraskende, når stedet ikke har haft ret mange åbningsdage, efter de nye ejere tog over.

Servicen kørte i vores øjne fantastisk, og vi kunne ikke slet fornemme, at stedet er nyåbnet.

Flere navne afsløret: Ikonisk amerikansk band til Heartland Festival

Skrevet af: Michael Qureshi

90’er bandet Smashing Pumpkins kommer til Fyn i sommeren 2019.

Det melder Heartland Festival ud torsdag morgen, hvor de afslører det næste kuld navne til den populære festival.

Faktisk er Smashing Pumpkins mere aktuelle end de har været længe, da de har udgivet et nyt album her i november med titlen “Shiny and oh so bright”.

De kaldes for et af de mest legendariske rockbands, og har igennem årene solgt mere end 30 millioner albums.

Derudover har man præsenteret navne som sydafrikanske Die Antwoord, Hatchie, Lewis Capaldi, Jada og Folkeklubben.

I sidste uge kunne Heartland præsentere den karismatiske sangerinde Solange som første musikalske hovednavn på Heartland 2019.

Solange hittede med nummeret Losing You i 2012, der fik stort internationalt gennembrud.

Siden har hun vist sig som en af de stærkere kvinder på den internationale alternative R&B popscene, med en kobling af både soul, artpop, motown og funk.

I 2017 modtog hun desuden en Grammy for Best R&B Performancefor singlen Cranes in the Sky fra samme album.

Solange er lillesøster til den verdensberømte og ikoniske sangerinde Queen B aka Beyoncé.

En festival til det kvalitetsbevidste publikum

Den fynske festival finder sted d. 30. maj – 1. juni i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Fyn.

Det ekstraordinære ved Heartland er, at den ikke ligner de festivaler man normalt ser i Danmark.

Festivalen henvender sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum, hvor musik, mad, kunst og snak forenes i magiske omgivelser.

Med 14.000 besøgende gæster i år, og store kunstnere som blandt andet MØ og Van Morrison, har Heartland sat barren højt til musikprogrammet 2019 – og det starter allerede godt med Solange på plakaten.

De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden.

Du kan læse mere om Heartland her.

Top DJ-navn kommer til byen: Morten spiller på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi

Han bliver booket til nogle af Europas hotteste steder.

Han har lavet adskillige store hits, som har toppet hitlister både i Danmark og internationalt. Nu kommer Top DJ-navnet Morten (tidligere kendt som Morten Breum) til Odense.

Direkte fra Los Angeles til Odense for en aften

Fredag d. 30. november spiller han på natklubben Aya som ligger midt i byen.

På Facebook jubler Aya naturligt nok over deres scoop.

“Vi kan ikke beskrive med ord, hvor glade vi er for den kæmpe opbakning, I giver os weekend efter weekend. Derfor er det på tide vi giver jer lidt igen.

Det har kostet blod, sved og tårer at lukke denne historiske store booking, hvor vi for en enkelt nat flyver Danmarks største DJ ind fra Los Angeles til Odense, kun for at give jer et eksklusivt liveshow på Aya Club.

De seneste par år har han for alvor sat Danmark på verdenskortet ved at slå igennem på den internationale scene, hvor han har spillet på nogen af verdens absolut største festivaller.

David Guetta, Afrojack, Avicii og Steve Aoki er blot få navne Morten kan sættes i bås med.

Ingen tvivl om at han lever og ånder for musikken og at lave musik med disse navne gør at manden ikke behøves yderligere introduktion,” skriver de.

I Odense gæstede Morten også Odense, da han spillede til gadefesten Generator 2018.

Morten har flere gange trukket så mange til sine koncerter, at der har været lukket ned for flere besøgende til blandt andet Tinderbox og Distortion.

Hvad: Morten spiller i Odense
Hvor: Aya Natklub, Klingenberg 14
Hvornår: Fredag d. 30. november

Læs mere her

Endnu en restaurant er åbnet i Odense: Marv satser på den gode spiseoplevelse

Skrevet af: Simone Vestergaard

Restauranter, caféer, bistroer og Take Away skyder op med høj fart i Odenses spirende byliv.

I dag åbnede Danmarks største sushikæde SushiMania på Jernbanegade med kæmpe kø til gratis sushi.

Tirsdag aften kunne MigogOdense afsløre, at i næste uge åbner både Café A og Cassandre Bistro.

Men endnu et spisested har også set dagens lys omend den måske er gået lidt under radaren.

Der er tale om Restaurant Marv i Vestergade 75, og den åbnede for godt en måned siden.

Axel Jørgensen med stor erfaring i restaurationsbranchen står bag det nye spisested.

Lækkert frokostkort og gode priser på aftenmenu

Bedømt ud fra de første uger, menukortet og ikke mindst indretningen er der helt sikkert tale om et sted med fint potentiale.

Alle dage tilbydes der frokostkort med brunch, moules frites, tatar, MARV sandwich og salat.

Mandag, tirsdag og onsdag kan man få en Mad og Vin oplevelse for kun 400 kr. Oplevelsen indeholder fire retter, tre glas vin, kaffe og sødt.

Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne vælge mellem en tre-retters eller fem-retters menu.

Alle retterne er kun på menukortet i én måned, hvorefter de skiftes ud med nye, spændende retter.

Retterne skal smage af noget

På aftenkortet fra kl. 17 består menukortet også af fem a la carte retter. Der er raguot, bøf bearnaise, moules frites, dagens fisk og tatar.

“Min madstil er rustik, og retterne smager af noget.

Jeg vil rigtig gerne, at alle mennesker kan komme ud at spise ordentligt og veltilberedt mad, som ikke behøver at koste en bondegård,” fortæller indehaver Axel Jørgensen til MigogOdense.

Han tilføjer;

“Vi kører meget efter sæson, hvor vi såvidt muligt prøver at bruge råvarerne, som de er og hjælpe dem frem til det punkt, hvor de smager allerbedst,” forklarer han.

Satser på lokale producenter

Der bliver også satset på lokalt med indkøb hos lokale producenter af råvarer.

“Jeg er rigtig glad for Fyn og vores store udvalg af gode lokale producenter med kvalitetsråvarer. Det er lækkert at køre fynsk, så derfor er de fleste af vores råvarer hentet lokalt.”

“Jeg har åbnet Restaurant Marv fordi jeg føler, at det er min tur til at vise hvad jeg kan.

Jeg har valgt et ungt hold, og det har jeg gjort med vilje for, at kunne skabe mit eget hold og forme det som jeg vil. På den måde tror jeg, at vi kan nå nye højder.

Vi har også valgt at bruge mange kræfter på servicen. Vores gæster skal føle, at der er fokus på dem, lige fra de træder ind ad døren.

Gæsterne skal kunne mærke min passion for mad, og det er vigtigt, at de får en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi har skabt gode rammer til at gæsterne kan hygge sig og spise god mad,” siger Axel Jørgensen.

Ikke et problem at den ligger på første sal

Han har længe haft kig på lokalerne, og han ser ikke et problem i, at restauranten ligger på første sal.

“Jeg har valgt netop dette sted, fordi jeg længe har ønsket de lokaler. Restauranten ligger på første sal, og nogen vil sige at det er en ulempe, men jeg synes det er en kæmpe fordel.

For så ved jeg, at de gæster der kommer op, det er nogen, der har lyst til at besøge os. Jeg har et lækkert lokale og to hyggelige terrasser, der bliver geniale til sommer.

Derudover kommer man væk fra larmen fra gågaden.”

Axel Jørgensen har tilbragt de fleste af sine år i Odense. Han åbnede Marv, fordi han syntes, byen manglede et sted, hvor der ikke var fokus på blandt andet fransk eller asiatisk mad, men mere mad man kan forstå og hvor smagen er helt i fokus.

“Jeg er af den gamle skole, og jeg vil også rigtig gerne skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden, og være kolleger restauranterne imellem i stedet for konkurrenter.

Vi lever jo trods alt af de samme mennesker,” slutter Axel Jørgensen.

Hvad: Restaurant Marv
Hvor: Vestergade 75
Åbningstider: 10-15.30 frokost & 17-21 aften

Du kan se deres website her