Madanmeldelse: Det “nye” Kongens Have rammer godt på kvalitet og priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Fornylig genåbnede Cafe og Restaurant Kongens Have med tre nye ejere. Nøglerne blev udleveret i juli, og indtil nu har man haft travlt med at få stedet køreklar – både med indretningen og også menukortet.

Målet har været at skabe et sted med rimelige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Stedet er opdelt i en cafe i stueetagen og en restaurant på førstesalen. Menukortet i cafeen er fyldt med mange typiske retter, som man finder på en cafe såsom sandwich, salater, burger, snacks osv..

I restauranten har de gjort det meget nemt at være gæst. Der er én menu med tre serveringer med mulighed for dessert og/eller ostebræt til at slutte af på.

Menuen i restauranten er så ny, at den faktisk ikke var på deres hjemmeside, da jeg bookede bord – og med nye ejere, personale og menu skulle det naturligvis blive spændende at se, om det hele fungerede.

Rørt, brunet smør til brødet. Kan jeg købe noget ekstra til køleskabet?

Ankomst

Vi ankommer omkring 5 minutter forsinket, men bliver mødt med et smil og henvist til vores bord. Restauranten har vel plads til omkring 30 personer, men den er ikke fyldt denne dag.

Vi har allerede set deres nye menu på hjemmesiden, men bruger alligevel et par minutter på lige at kigge i menukortet.

Konceptet er enkelt: Du får 3 serveringer bestående af snacks, forret og en hovedret. Alt sammen for 295 kr. – en ganske fornuftig pris. Vil man supplere med et glas cava eller vinmenu, er dette også muligt.

Derudover er der mulighed for en dessert, en gang ost eller kaffe og sødt. Så man farer bestemt ikke vild i menukortet.

Udover selve menuen er der også et mindre udvalg af vine, og udvalget er sådan set ganske fint, hvis man hellere vil have en flaske vin end en vinmenu. Priserne er også meget normale.

Sprødt kyllingeskind med lækker dip. En sikker vinder.

Snacks

Nå, men vi skal jo i gang, så vi bestiller et glas cava, som til 65 kr. er ganske godt. Vi får vækket smagsløgene og er nu klar til første servering – nemlig snacks, som vi får serveret to forskellige slags af.

Den ene er sprødt, puffet kyllingeskind med en purløgsdip, som virker meget sourcream n’ onion-agtig. Man skulle tro, at køkkenet kendte min kærlighed til kyllingeskind, for det er ret populært hos mig.

Den tilhørende dip er frisk og smager godt sammen med “kyllingechipsene”. Den anden snack er en slags spinatvaffel med tomatrelish, seranoskinke, dehydreret tomat og revet gruyere.

Der er dejlig smæk på smagen, og jeg kunne sagtens have spist mig mæt i snacks alene.

Køkkenet lægger altså godt ud.

Enkelhed er nogle gange det bedste. En velsmagende tomatsalat.

 

Lun græskarsuppe med sprøde kerner.

Forretten

Vi hopper fra snacks videre til næste servering – forretten, eller måske rettere sagt forretterne i flertal.

Inden vi får anden servering, kommer der dog lidt brød på bordet. Det er nogle foccaciamuffins med tilhørende rørt, brunet smør. Igen rammer vi noget lidt simpelt, men det brunede smør får mig helt til at smelte indeni.

Jeg er kæmpefan af brunet smør, som med sine noter af nødder, karamel og masser af fedme kan løfte selv en kedelig pastaret. Mens vi sidder og hygger med brødet går anden servering rigtig i gang.

Vi får en græskarsuppe, ceviche af kulmule og en tomatsalat. Retterne ser fine ud, men inden jeg overhovedet går i gang med at smage, sidder jeg og undrer mig lidt over sammenhængen, som jeg overhovedet ikke kan finde.

Nuvel, måske er det bare mig, så jeg kaster mig ud i det. Jeg starter med suppen, da det er den eneste lune ret. Både smag og konsistens er god, og kernerne giver en fin crunch til suppen.

Suppen er desuden fint krydret og bringer associationer til det asiatiske køkken. Den tilhørende riesling fra vinmenuen går fint til suppen også. Jeg hopper fra suppen hen til fisken. Der er ikke så meget i skålen, men det gør heller ikke noget.

Smagene er sarte og meget delikate. Der er crunch i form af ristede hasselnødder, og fisken serveres med en muslingesauce skilt med en dildolie. Der er meget citrus og dild til stede, og det klæder retten.

Nu er det så her, at jeg igen også undres lidt – jeg kan simpelthen ikke se sammenhængen med dild i en kold, marineret fiskesalat og five spice/græskarsuppe. Det stikker i hver sin retning. Den sidste skål er tomatsalaten.

Jeg synes egentlig det er modigt at servere noget så enkelt som tomater og burrata (italiensk fristost), for smagene skal være der, ellers er det altså lidt kedeligt. Men heldigvis så er det hele godt afstemt, og tomaterne virker lige så friske, som dem jeg selv plukker i mit drivhus.

Så tomatsalaten er godkendt herfra og et frisk og dejligt indslag. Det eneste jeg måske kunne have savnet, var lige et skud peber, inden salaten blev serveret. Så lige for at opsummere, så når vi et smut forbi Nord-, Sydeuropa og Asien under forretten.

Smagene er der, og alt er smagt til, så det er alligevel lidt svært at være utilfreds.

Kulmule, blomkål og nødder.

Hovedretten

Den tredje og sidste servering på den forudbestemte menu er hovedretten. På menukortet står der bare okse, så jeg er selvsagt lidt spændt på, hvad vi ender med.

Kødet bliver serveret helt alene på en tallerken, og tilbehøret kommer ved siden af. Ved bordet serveres saucen til kødet. Det er en dejlig bordelaisesauce med masser af smag. Til kødet kommer der som sagt lidt tilbehør i form af ærter francaise, som er ærter, bacon og perleløg.

Derudover kommer der også en tallerken med sprødt grønkål med revet comteost og syltede ribs, og nedenunder gemmer der sig løgpure og kantereller.

Hovedretten er, som det læses, ikke rigtig anrettet ved servering, så man går selv ombord i ærterne og tallerkenen med kål.

Der er måske et enkelt element, jeg ikke helt forstår, men ellers fungerer hovedretten rigtig godt. Kødet er mørt, saucen er smagfuld og hele retten mætter os fint, selvom den måske i starten ikke så ud af meget.

Sprødt grønkål med revet comté og lidt overraskelser nedenunder.

 

Dejligt mørt oksekød med fantastisk sauce.

 

Der er høflig selvbetjening på garnituren.

Desserten

Nu kunne vi sagtens have sagt stop og tak for i aften, men når man nu er i gang, så er det dumt ikke lige at prøve desserten.

Restaurant Kongens Have har, som jeg skrev tidligere, kun en enkelt dessert på menukortet, så det er nemt nok at vælge. Desserten er sorbet på kernemælk og en hvid brownie. Igen er hele retten ikke anrettet.

Brownien er på tallerkenen med isen serveret ved siden af. Allerede efter første skefuld ledes mine tanker hen på koldskål med kammerjunker.

Sorbeten er lækker – både i smag og konsistens. Brownien er måske lidt bastant i det, nærmest lidt mazarintærteagtigt, men tager man en skefuld af det hele, så er balancen mellem sødt og syrligt helt perfekt.

Desserten er et fint punktum for en rigtig god aften, og selvom jeg måske synes den er en anelse, men kun en anelse, overpriced, så er den stadig værd at prøve.

Hvid chokoladebrownie.

 

Super sorbet med knas og urter.

 

Aftenens allersidste lille søde sag.

Konklusion

Inden vi beder om regningen, lukker vi lige ballet med en kop kaffe og lidt sødt i form af en macaron med saltkaramel og en kaffetuille med creme og kokos på toppen.

Tilbage sidder jeg med en masse gode smagsoplevelser, og et indtryk af, at både personale og køkken har rigtig gode takter.

Lige fra vi ankom, var personalet “på” uden at være for meget eller dominerende, så de var med til at højne oplevelsen.

Det i sig selv er egentlig lidt overraskende, når stedet ikke har haft ret mange åbningsdage, efter de nye ejere tog over.

Servicen kørte i vores øjne fantastisk, og vi kunne ikke slet fornemme, at stedet er nyåbnet.

Lækker mad i private rammer: MASH har unikke muligheder til julefrokosten

Skrevet af: Michael Qureshi

September er ved at gå på hæld.

Det stormer og regner, og de lyse timer bliver kortere. Det er samtidig også første indikation på, at der snart skal planlægges julefrokoster både privat og med virksomheden.

Er du så småt begyndt at kigge på mulighederne for lokation til julefrokosten 2018, så bør du helt sikkert overveje populære MASH i Vestergade.

Tilbage i 2016 slog MASH dørene op for deres første restaurant i Odense, og odenseanerne har taget MASH’s lækre cocktails, møre bøffer, gode vine og cocktails til sig.

MASH

En oplagt mulighed til julefrokosten

MASH har plads til 110 gæster, og ønsker du en mere privat oplevelse, og er I en stor forsamling, er der mulighed for at leje private dining-lokalet i kælderen under restauranten.

”Man skal være hurtigt ude, hvis man har specifikke ønsker til sin julefrokost. I princippet er man aldrig for tidligt på den. Det er bare med at komme i gang” siger Restaurant-manager hos MASH i Odense, Per Kristian Granli

Vælger du at holde julefrokosten hos MASH, så kan du se frem til noget helt andet end den traditionelle julefrokostmenu:

”Hos MASH har vi stor respekt for den traditionelle julefrokost, men muligheden for at vælge noget andet, er der ikke noget i vejen med.

Hos MASH tilbyder vi noget til dem, der måske er gået en lille smule træt i altid at spise det samme. I stedet for æg, rejser, leverpostej og flæskesteg, tilbyder vi gode bøffer, udsøgte vine, lækre cocktails og god stemning” fortæller Per Kristian Granli.

God idé at booke allerede nu

Julefrokosten hos MASH er ingen pakkeløsning, og vælger I at afholde det i lokalet i kælderen, er det selvfølgelig med samme professionelle service og stemningsfulde rammer, som MASH er kendt for.

Per Kristians anbefaling er allerede at booke nu:

”De fleste tænker nok, at der er længe til juletiden. Men pludselig er man altså for sent på den. Så hvis man gerne vil undgå panik til sidst, er det en rigtig god idé at finde ud af, hvad man gerne vil og så lave en reservation”.

Spar 25% på MASH med ClubOdense

Som medlem af vores fordelsklub ClubOdense, kan du spare 25% hos MASH i denne måned på HELE regningen. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Med vores fordelsklub ClubOdense kan du spare masser af penge i Odense. Vi giver dig nemlig rabat på byens bedste steder.

Hver måned sender vi dig en GoodiePack til din telefon, som giver dig eksklusive fordele. Det er spændende at udforske, og så sparer du altså en del penge. Det koster kun 35 kr. om måneden at være medlem, og du kan melde dig ind uden binding lige her.

Vejarbejde flere steder i weekenden: Udfordrer atter odenseanerne

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er næsten helt trivielt at skulle skrive det.

Men Odense rammes atter af flere vejarbejde-projekter, der indledes fredag aften, og som vil påvirke trafikken rundt omkring byen.

Vi forsøger at give et overblik herunder ud fra materiale tilsendt fra Odense Kommune og Letbane Odense.

Indkørsel til Bilka og genbrugsplads afspærres

I denne weekend skal indkørslen til Bilka og genbrugspladsen fra Niels Bohrs Alle bygges om som forberedelse til letbanen. Kantstene, helleanlæg, skilte og lysstandere bliver flyttet, og vejbanehøjden bliver justeret, så regnvand løber den rigtige vej.

Arbejdet vil foregå fra fredag 21. september klokken 20.00 til mandag 24. september morgen klokken 05.00. Her bliver der spærret for indkørsel fra Niels Bohrs Allé.

Det er dog stadig muligt at komme ind til området via Ørbækvej og Stærmosegårdsvej. Udkørslen til Niels Bohrs Alle fra Bilka og genbrugspladsen vil ligeledes være åben hen over weekenden.

Omkørsel til Roesskovsvej i weekenden

Fra fredag 21. september klokken 18.00 til søndag 23. september klokken 20.00 bliver Roesskovsvej spærret for enden i krydset ved Middelfartvej.

Årsagen er, at Odense Letbanes entreprenør er ved at gøre anlægsarbejdet på Middelfartvej færdigt. Derfor er det nødvendigt at lukke for gennemkørsel til Roesskovsvej hen over weekenden.

Beboere i området kan opleve støjende aktiviteter uden for normal arbejdstid, mens weekendens arbejde står på.

Hvis man skal til eller fra Roesskovsvej, er der omkørsel for bilister via Stadionvej – hvorimod cyklister og fodgængere har passage forbi arbejdsområdet.

På mandag indledes endnu et vejarbejde.

Store Glasvej – omkørsel ved Vesterbro i to uger

Fra mandag d. 24 september frem til fredag d. 5 oktober er Store Glasvej lukket for gennemkørsel for billister ved Vesterbro. Det er grundet, at en fjernvarmeledning repareres.

Mens arbejdet står på er det tilladt at svinge til højre ad Vester Stationsvej fra Vesterbro.

 

3 retter for 200 kr.: DinnerDays i Odense melder udsolgt flere steder

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten

I efterårsferien i Uge 42 er der DinnerDays i Odense. 

Den populære restaurant-festival er i flere byer rundt omkring i landet, og i Odense er DinnerDays atter taget godt imod.

Konceptet er ganske enkelt. Man får tre retter for 200 kr. bortset fra enkelte gourmetrestauranter, hvor det koster 400 kr.

Billetsalget åbnede for et par uger siden, og det tog ikke særlig lang tid, før restauranter som ARO og Vår blev udsolgt.

Har skaffet flere pladser

Det samme skete også med Noé vinbar og Odenses toprestaurant Balcony. Men begge steder har formået at skabe mere plads, og har igen billetter til salg.

”Det er overvældende med den store interesse odenseanerne har haft i DinnerDays denne gang. Flere restauranter er allerede udsolgt, andre har haft udsolgt og har valgt at åbne op for flere ledige pladser.

Den store interesse betyder, at vi vil arbejde frem imod at få endnu flere restauranter på Fyn med i vores restaurantfestival i fremtiden,” siger Laura Madsen, PR & Communications Manager i DinnerBooking.

Odenseanerne kan se frem til gamle populære kendinge som Aro, Nordatlanten og The Balcony (400 kr. +gebyr) og nye deltagende restauranter som gourmetrestauranten Vår.

Tjek alle restauranterne og menuerne her

Salgsrekord hos kendt restaurant

Hos Restaurant Nordatlanten har man endda slået salgsrekord.

”Hos Nordatlanten er vi rigtig glade for den enorme interesse for at købe billet til vores restaurant. Vi har allerede slået rekord i antallet af solgte billetter med mere end tre uger til restaurantfestivalen starter.

Vi glæder os rigtig meget til at byde nye som gamle gæster velkommen,” siger Stefan Gravesen, direktør hos Nordatlanten.

Festivalen bliver mere landsdækkende

DinnerDays har hidtil været en mindre restaurantfestival i Danmarks største byer med 20-50 restauranter.

Denne gang har festivalen fået vokseværk og har linet 82 skarpe restauranter op til ugen, og festivalen vil i år i endnu højere grad brede sig ud til byer uden for København, Aarhus og Odense – derfor vil du også finde restaurant-tilbud andre steder på Sjælland, Jylland og Fyn.

”Vi er virkelig stolte over at kunne præsentere så mange topklasserestauranter i år i Odense, og vi glæder os til at være med til at levere sublime spiseoplevelser til de odenseanske madører,” fortæller Peter Thygesen, der er partner i DinnerBooking.com

DinnerDays på Fyn – de er med

Noé Vinbar
Eydes Gastro Pub
Næsbyhovedskov
Balcony (400,- + gebyr)
Nordatlanten
Restaurant Vår (400,- + gebyr) – udsolgt
Restaurant Fænøsund
Aro (udsolgt)

Se menuerne hos de forskellige restauranter og Book bord her – skynd dig – der blev hurtigt udsolgt sidste år

Tirsdag er første gang: Stor hotelkæde holder talentjagt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Grand Hotel, Odense
Foto: First Grand Hotel, Odense

Det er sjældent, at man som jobsøger eller nyuddannet kan få ledelsen i en stor virksomhed i tale, når det jobbet skal hentes hjem.

Det vil First Hotels Danmark nu forsøge at ændre på, når de 25. september slår dørene op til First Talent – et rekrutteringsformat, der nok bedst kan beskrives som en kombination af jobsamtale og X-faktor audition.

Testede det med succes i Aalborg

Ideen bag First Talent og rekrutteringspanelet kommer fra Regional Director of Operations, Mark Bering, som i foråret testede formatet på First Hotel Aalborg.

”Vores rekrutteringsprogram er sat i verden for at se på hospitalitybranchen og måden, vi ansætter og finder kandidater på. Vi vil gerne væk fra den traditionelle måde at kigge på kandidater efter CV, efter system knowhow, eller bare fordi de har arbejdet ved en kollega i branchen.

Vi vil gerne kigge på nye kandidater, da vi syntes vores branche udvikler sig hurtigt på mange parametre, som vi ikke finder den traditionelle vej.

Når det så er sagt, så mødte der på dagen en del kandidater op, som også kom fra branchen og som var dygtige og klar på at udvikle sig personligt og sammen med os,” siger Mark Bering – Regional Director of Operations, First Hotels Danmark.

Foto: grandunplugged.dk

STOR ENTUSIASME BÅDE LOKALT OG INTERNATIONALT

Trods det ”skæve” format har First Talent ordningen allerede vist gode resultater. Da hotelkæden i foråret lavede de første tests i Aalborg, blev det til tre ansættelser på bare 4 timer og første skridt i udviklingen af et internationalt netværk af ambitiøse talenter og garvede branchefolk.

”Vores første udgave af First Talent blev afholdt i Aalborg. Det blev en stor succes for First Hotels med mange deltagere, samtaler og mange nye relationer blev skabt.

Vi havde 55 kandidater til samtale på 4 timer, og vi ansatte 3 stk. Vi har fået en database i Nordjylland, som nu er super stærk, og som vi vil arbejde videre med, når vi skal bruge nye kandidater i ind- og udland.

First Hotels fik skabt første del af vores landsdækkende netværk af dygtige kandidater til vores hotelkæde. Ud af dagen i Aalborg har vi ansat 3 kandidater, 2 i Aalborg og 1 i Aarhus. Derudover har vi fået mange kandidater, som vi vil følge tæt i tiden, der kommer,” forklarer Mark Bering.

SUCCESEN FORTSÆTTER I ODENSE

Næste udgave af First Talent bliver afholdt på tirsdag d. 25. september i Odense på First Hotel Grand, hvor ledelsen byder de mange muligheder og det nye koncept velkommen med åbne arme.

“Normalt når vi rekrutterer, møder vi maksimalt fem kandidater, der er kommet igennem nåleøjet på baggrund af CV og ansøgning.

I en runde som denne møder vi alle og har i tillæg mulighed for at give de håbefulde et par råd med på vejen. E

n af de helt store værdier er, at vi ikke søger én speciel kandidat. Det gør, at vi kan tillade os at se nye muligheder og kan have fuldt fokus på mennesket foran os. Jeg forventer at have en sjov dag og møde en masse spændende mennesker, der har noget på hjertet,” siger Lui Jensen – General Manager, First Hotel Grand.

FIRST TALENT

First Hotels råder over mere end 90 hoteller hvoraf størstedelen er i norden.

First Talent afholdes den 25. september 2018

12:30 – 17:00 på First Hotel Grand – Jernbanegade 18

Læs mere om First Talent og panelisterne på Firsttalent.info

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter