Madanmeldere hylder landets bedste: Flere Odense-restauranter er i spil til priser

Hvert år kårer Foreningen af Danske Madanmeldere de bedste retter, som de har oplevet i løbet af året.
Det centrale fokus i foreningen er at kåre Årets Ret, som de har gjort siden 2000.
Nu er de nominerede netop offentliggjort. Det skriver Dinnerbooking.
Udover hovedkategorien, Årets Ret i hav, land og sødt og ost, har foreningen også Særpriskategorien til Årets bistro, betjening, udskænkning, bar og smørrebrød.
Her er der flere vigtige nomineringer set med Odense-briller.
Nomineret til Årets Bistro
Den ene er, at Odense-restauranten Bacchus er nomineret til Årets Bistro ud af et felt på blot tre restauranter i finalen.
De to øvrige er Restaurant Anarki i København og Nam i Aalborg.
I særpriskategorien “Betjening” er populære Aro på Østerbro nomineret også i et felt af tre.
- Jose Santos/Mielcke & Hurtigkarl
- Jens Pedersen/ARO
- Peter Fagerland/Dragsholm Slot
I en anden kategori er nyåbnet Restaurant HOS igen med helt fremme i toppen og bliver ved med at imponere. De er nomineret til årets smørrebrød i et selskab med to toprestauranter i den genre.
- Restaurant HOS
- Selma
- Aamanns 192
Fynsk gourmet også nomineret
I hovedkategorien Sødt & Ost er der gode nyheder for fynske Falsled Kro, der er nomineret i den kategori også i et tungt felt.
- Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
- Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
- Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær med flødecreme, jernurt & olie
- Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle
Vinderne kåres d. 1. september 2019