Madanmeldere hylder landets bedste: Flere Odense-restauranter er i spil til priser

Skrevet af: Michael Qureshi
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Hvert år kårer Foreningen af Danske Madanmeldere de bedste retter, som de har oplevet i løbet af året.

Det centrale fokus i foreningen er at kåre Årets Ret, som de har gjort siden 2000.

Nu er de nominerede netop offentliggjort. Det skriver Dinnerbooking.

Udover hovedkategorien, Årets Ret i hav, land og sødt og ost, har foreningen også Særpriskategorien til Årets bistro, betjening, udskænkning, bar og smørrebrød.

Her er der flere vigtige nomineringer set med Odense-briller.

Nomineret til Årets Bistro

Den ene er, at Odense-restauranten Bacchus er nomineret til Årets Bistro ud af et felt på blot tre restauranter i finalen.

De to øvrige er Restaurant Anarki i København og Nam i Aalborg.

I særpriskategorien “Betjening” er populære Aro på Østerbro nomineret også i et felt af tre.

  1. Jose Santos/Mielcke & Hurtigkarl
  2. Jens Pedersen/ARO
  3. Peter Fagerland/Dragsholm Slot

I en anden kategori er nyåbnet Restaurant HOS igen med helt fremme i toppen og bliver ved med at imponere. De er nomineret til årets smørrebrød i et selskab med to toprestauranter i den genre.

  1. Restaurant HOS
  2. Selma
  3. Aamanns 192

Fynsk gourmet også nomineret

I hovedkategorien Sødt & Ost er der gode nyheder for fynske Falsled Kro, der er nomineret i den kategori også i et tungt felt.

  1. Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
  2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
  3. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
  4. Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær med flødecreme, jernurt & olie
  5. Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle

Vinderne kåres d. 1. september 2019