Mange muligheder for at købe julegaverne i Odenses butikker

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

I en tid, hvor de fleste køber deres gaver på nettet, har de fysiske butikker det svært. Det er en skam, for de fleste synes, det er hyggeligt at spadsere en tur ned gennem gågaden i Odense. Andre nyder gerne en lørdag formiddag i Rosengårdcentret. Faktum er dog, at det kræver, at folk begynder at støtte de lokale butikker.

Mange handler på nettet, fordi de tror, at der er penge at spare. I nogle tilfælde er det selvfølgelig aktuelt. I andre tilfælde er prisen i én af Odenses mange butikker dog ensartet med priserne på nettet. Derfor bør det ikke være med et økonomisk incitament, at du ikke handler i butikkerne i gågaden eller Rosengårdcentret.

Få inspiration til gaverne på nettet

Hvad end du skal købe julegaver til hele familien eller blot skal finde et par sjove gaver til pakkelegen, så kan du finde noget passende i de fysiske forretninger i Odense. Det er dog oplagt, at du først søger inspiration på nettet, så du har en forestilling om, hvad du leder efter, inden du begiver dig afsted med Odenses butikker.

Der bør dog ikke herske tvivl om, at der også er produkter, brands mv., der ikke kan fås i Odense. Omvendt er det dog typisk muligt at finde en nærmest ensartet pendant til det. I mange tilfælde er der endda penge at spare ved at handle i butikkerne. Det er især noget, der gør sig gældende op til jul, hvor der er udsalg.

Hvis du fortsat vil kunne nyde hyggen ved at spadsere gennem gågaden eller kigge blandt udvalget i de fysiske forretninger, så er du nødt til at handle lokalt. Der er en ingen skam forbundet med at hente din inspiration på nettet, hvorefter du finder gaverne i de fysiske butikker. Det er naturligt, og det er der mange, der gør.

Få gaven med hjem med det samme

Der er både fordele og ulemper ved at handle i en fysisk butik. Ved at handle i en fysisk butik, er du dog sikret, at du får din gave med hjem med det samme. Derfor undgår du, at den ikke når frem til tiden, at den pludselig bliver væk hos PostNord mv. Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at det ofte sker i juletiden.

Derved undgår du, at du er én af de mange danskere, der ikke når at få gaven i tide. Det sker hvert år, at der er folk, der ikke kan give de julegaver, de gerne vil, fordi postvæsnet ikke har været hurtige nok. Er du træt af at løbe denne risiko, så vælg i stedet at handle i butikkerne i Odense City eller i Rosengårdcentret.

Endvidere får du også en personlig betjening og vejledning, der gør det mere hyggeligt at handle julegaver. Bestiller du gaverne på nettet, så får du ikke den samme form for vejledning, hvilket i nogle tilfælde kan være en nødvendighed, hvis man skal finde den rette julegave. Endnu en fordel ved at handle i de lokale butikker.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.