Mange muligheder for at købe julegaverne i Odenses butikker

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

I en tid, hvor de fleste køber deres gaver på nettet, har de fysiske butikker det svært. Det er en skam, for de fleste synes, det er hyggeligt at spadsere en tur ned gennem gågaden i Odense. Andre nyder gerne en lørdag formiddag i Rosengårdcentret. Faktum er dog, at det kræver, at folk begynder at støtte de lokale butikker.

Mange handler på nettet, fordi de tror, at der er penge at spare. I nogle tilfælde er det selvfølgelig aktuelt. I andre tilfælde er prisen i én af Odenses mange butikker dog ensartet med priserne på nettet. Derfor bør det ikke være med et økonomisk incitament, at du ikke handler i butikkerne i gågaden eller Rosengårdcentret.

Få inspiration til gaverne på nettet

Hvad end du skal købe julegaver til hele familien eller blot skal finde et par sjove gaver til pakkelegen, så kan du finde noget passende i de fysiske forretninger i Odense. Det er dog oplagt, at du først søger inspiration på nettet, så du har en forestilling om, hvad du leder efter, inden du begiver dig afsted med Odenses butikker.

Der bør dog ikke herske tvivl om, at der også er produkter, brands mv., der ikke kan fås i Odense. Omvendt er det dog typisk muligt at finde en nærmest ensartet pendant til det. I mange tilfælde er der endda penge at spare ved at handle i butikkerne. Det er især noget, der gør sig gældende op til jul, hvor der er udsalg.

Hvis du fortsat vil kunne nyde hyggen ved at spadsere gennem gågaden eller kigge blandt udvalget i de fysiske forretninger, så er du nødt til at handle lokalt. Der er en ingen skam forbundet med at hente din inspiration på nettet, hvorefter du finder gaverne i de fysiske butikker. Det er naturligt, og det er der mange, der gør.

Få gaven med hjem med det samme

Der er både fordele og ulemper ved at handle i en fysisk butik. Ved at handle i en fysisk butik, er du dog sikret, at du får din gave med hjem med det samme. Derfor undgår du, at den ikke når frem til tiden, at den pludselig bliver væk hos PostNord mv. Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at det ofte sker i juletiden.

Derved undgår du, at du er én af de mange danskere, der ikke når at få gaven i tide. Det sker hvert år, at der er folk, der ikke kan give de julegaver, de gerne vil, fordi postvæsnet ikke har været hurtige nok. Er du træt af at løbe denne risiko, så vælg i stedet at handle i butikkerne i Odense City eller i Rosengårdcentret.

Endvidere får du også en personlig betjening og vejledning, der gør det mere hyggeligt at handle julegaver. Bestiller du gaverne på nettet, så får du ikke den samme form for vejledning, hvilket i nogle tilfælde kan være en nødvendighed, hvis man skal finde den rette julegave. Endnu en fordel ved at handle i de lokale butikker.

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.