MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet advarer: Mange sager om falske pengesedler på Fyn

Af Emil Kjær Jørgensen

De seneste uger har Fyns Politi fået mange anmeldelser om falske 500 og 1.000 kr pengesedler. Politiet opfordrer til at tjekke sedlerne ekstra godt.

21 sager om falske pengesedler. Så mange anmeldelser har Fyns Politi fået siden den 2. november.

14 af sagerne drejer sig om forfalskede 1.000 kr. sedler, og i otte af sagerne er der tale om begge type sedler, men et fåtal udelukkende handler om 500 kr. sedler.

”Det er helt usædvanlig mange sager, og vi ser på dem med meget stor alvor. Vi har identificeret gerningsmænd i flere af sagerne, men efterforskningen har vist, at det ikke er dem, der har fremstillet de falske penge.

Vi leder med andre ord efter en bagmand, som står for at producere sedlerne”, siger politikommissær Carsten Dichmann, Fyns Politi.

Pengesedlerne ligner de rigtige 500 kr. og 1.000 kr. sedler, men der er ikke tale om særligt gode kopier. Der mangler helt basale sikkerhedselementer i sedlerne. De har hverken vandmærke, sikkerhedstråd eller hologram.

Desuden har de falske sedler typisk spor efter tryksværte, og i nogen tilfælde er trykket gået igennem papiret, og kanterne er klippet lidt skævt af.

”Jeg vil opfordrer jeg til, at alle der får pengesedler i hænderne lige tjekker dem en ekstra gang.

Det gælder både i butikker og hos borgerne generelt.  Og så vil vi selvfølgelig meget gerne høre, hvis nogen kan bringe os på sporet af bagmanden bag de falske sedler, så vi kan få det stoppet.”, siger Carsten Dichmann.

Del artikel

Andre læser også