Nyt i Odense: Tidligere OB-profil bliver partner i nyt PR-bureau

Skrevet af: Michael Qureshi

Mate PR er navnet på et helt nyt PR-og kommunikationsbureau i Odense.

I tirsdags d. 1. oktober kunne den tidligere OB-spiller Carsten Lektonen løfte sløret for, at han nu har åbnet sit eget bureau sammen med Mia L. Rasmussen.

Carsten Lektonen og Mia L. Rasmussen har de seneste år arbejdet for kommunikationsvirksomheden KommPress, så det er to erfarne journalister og rådgivere, der står bag Mate PR.

De vil hjælpe store og små virksomheder med finde og formidle deres unikke historier i tekst og levende billeder – og vigtigst af alt: De skal have det sjovt.

“Mate PR er et nyt, innovativt PR- og kommunikationsbureau født ud af en ide om at skabe et levende, uhøjtideligt og legende bureau, der kreerer tekst og levende billeder.

Vi har valgt navnet Mate, fordi vi privat er gode venner, og fordi vi ønsker at have det sjovt med vores kunder og være deres ’best mates’ i jagten på opmærksomhed,” forklarer Carsten Lektonen.

Vil skabe en arbejdsplads med fuld frihed

Han og partneren Mia L. Rasmussen mødte hinanden på deres tidligere arbejdsplads, hvor de begge i en årrække har siddet som seniorrådgivere.

Igennem længere tid har de overvejet, hvordan de kunne skabe en anderledes arbejdsplads, og de første tanker om det nye bureau tog fart.

“Vi ønsker at skabe en arbejdsplads med fuld frihed for både de ansatte og vores kunder.

Vi tror på, at kreativiteten lever bedst, når den enkelte får mulighed for at arbejde, som det passer dem bedst – den gode idé opstår ikke nødvendigvis i et mødelokale klokken 15 om eftermiddagen, hvor alle er ved at være trætte.

Kunderne betaler os for de gode ideer, for vores kreativitet. Derfor skal vi skabe et miljø, hvor vi værner om netop dét.

Vi tror fuldt ud på, at alle mennesker vil yde deres absolut bedste, hvis de samtidig har friheden til at planlægge deres egen arbejdsdag, ja, hele deres arbejdsliv.

Og så skal det ganske enkelt være sjovt at gå på arbejde, og vi skal grine sammen. Også når vi møder udfordringer, for livet er for kort til andet,” forklarer Mia L. Rasmussen.

Vil især levere levende billeder i form af video for kunderne

Hun er overbevist om, at det også vil smitte af i den kvalitet, der bliver leveret til kunderne.

“Vi kommer aldrig til at gå på kompromis med kvaliteten. Tværtimod,” slår hun fast.

Mate PR vil først og fremmest kunne levere alle former for tekst og levende billeder i form af video.

De tilbyder strategier for brugen af sociale medier samt produktion af indhold dertil og alle former for presseindsatser.

Herudover kan de hjælpe med at udvikle og eksekvere på alle former for events og produktlanceringer samt styre kommunikation forud, under og efter eventen.

“Vi er begge uddannede journalister og har derfor håndværket i orden og stor erfaring fra diverse landsdækkende medier.

Herudover har vi stor bureauerfaring og et kæmpe netværk. Vi er eksperter i at finde den unikke historie i enhver virksomhed og i hjælpe med at få historien ud på de platforme, der er mest effektive for den pågældende virksomhed.

Især video er de seneste år blevet et ekstremt effektivt virkemiddel til at formidle sine budskaber, og her kan vi også skabe produktioner af høj, journalistisk kvalitet til rigtig gode priser,” forklarer Carsten Lektonen.

Har fokus på omkostningerne for kunderne

Han fortsætter;

“Vi er et bureau for virksomheder med både små og store marketingsbudgetter. Der er så mange spændende virksomheder derude, som bare ikke har held med at komme ud og kommunikere effektivt.

Vi synes selv, at vi har skabt nogle pakker, som prismæssigt er konkurrencedygtige og spiselige for virksomheder i alle størrelser.

Nogle virksomheder har en kommunikationsafdeling, men har brug for en sparringspartner. Nogle virksomheder har ikke råd til at ansætte en person med ansvar for kommunikationen, og her kan vi håndtere al kommunikation for virksomheden.”

Mate PR har besluttet at lukke alle nysgerrige ind bag kulisserne i opstarten og i driften af bureauet. Derfor har de valgt at bruge de sociale medier, Instagram og Linkedin, til at dele ud af deres oplevelser med at starte et nyt bureau op.

Herudover vil de også hjælpe andre iværksættere.

“Vi ved, at det er hårdt at skabe noget nyt. Der er meget at tage stilling til, og der er store glæder, udfordringer og nederlag. Men man lærer så meget i processen, og det vil vi gerne dele ud af.

Herudover har vi også besluttet, at vi hver måned udlodder en gratis pressemeddelelse til en iværksætter/et start-up, som skal have hjælp til at fortælle deres gode historie. Det kan man ansøge om på vores hjemmeside,” fortæller Mia L. Rasmussen.

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her