MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sminkør på nomineret film: Maya fra Odense skal med til Oscar-showet i L.A.

Af Christina Frederiksen
Foto: Privat
Foto: Privat

Det er en hver piges drøm.

Eller i hvert fald de flestes:

At trække i en designerkjole og valse ned ad den røde løber til Oscar-uddelingen – Academy Awards, som showet egentlig hedder – i Los Angeles omgivet af nogle af verdens største stjerner.

For 29-årige Maya Geertsen Køster er det snart ikke længere kun en drøm, men virkelighed.

På søndag ifører hun sig nemlig en lang sort kjole kreeret af den ligeledes odenseanske designer Lasse Spangenberg og indtager den røde løber ved Academy Awards.

Hun har nemlig været sminkør på den Oscar-nominerede danske kortfilm, Ridder Lykke, og sammen med resten af holdet bag filmen er hun inviteret til showet i L.A.

“Det er jo en hver piges drøm, men selv da vi blev nomineret, havde jeg slet ikke regnet med, at det var noget, jeg fik lov til at komme med til,” siger Maya Geertsen Køster, der er født og opvokset i Odense.

På settet til Ridder Lykke. Foto: Privat

Men det var det altså. Og den seneste uge er gået med at få styr på en masse praktiske ting inden afrejse. For eksempel den ret så vigtige detalje:

Kjolen.

Designerkjole og guldøreringe

Og her trådte Lasse Spangenberg altså til med en drøm af en sort kjole, som Maya Geertsen Køster forleden var i København og prøve til den endelige fitting.

Til fitting med designer Lasse Spangenberg. Foto: Privat

“Det er ikke et design, han har vist frem før, så jeg er den første, der får lov at bære den,” fortæller Maya Geertsen Køster.

Og selvfølgelig hører der helt fantastiske smykker med til sådan en kjole.

“BOLOU Fine Jewelry har lånt mig et par 18 karats guldøreringe med diamanter. Det er modellen Gioia Zero. Og jeg vogter dem med mit liv,” siger Maya Geertsen Køster og griner i telefonen fra London, hvor hun venter på flyet til Los Angeles.

Hun understreger selv, at hun er autodidakt sminkør – og at det altså derfor føles ret vildt, at hun nu er på vej til Oscar-uddelingen.

“Jeg har lært at lægge makeup ved hjælp af videoer på Youtube og har arbejdet professionelt med makeup i fire år.

Jeg har ikke nogen lang og fin uddannelse og er faktisk også gymnasie-drop-out fra Mulernes Legatskole,” siger Maya Geertsen Køster, der har arbejdet som chefsminkør på flere forskellige spillefilm – blandt andet af Thomas Vinterberg.

Tør ikke håbe på en selfie med Scorsese

Udover den helt ekstraordinære oplevelse ved at gå op ad den røde løber og overvære Oscar-showet, så håber Maya Geertsen Køster, at hun møder ét af sine store idoler.

Maya Geertsen Køster i Lasse Spangenbergs Oscar-kjole. Foto: Privat

“Nadia Stacey er makeupartist og nomineret til en Oscar (for filmen Poor Things red.). Hendes arbejde er jeg så inspireret af. Og jeg smider alt, hvad jeg har af Jantelov i mig og går op og hilser på,” siger hun og tilføjer:

“Og selvom jeg slet ikke tør håbe på en selfie, så håber jeg, at der er en chance for, at jeg bare ser Martin Scorsese. Jeg har været fan af hans film, siden jeg var lille.”

Hjemme i Odense har hendes mor og papfar taget fri fra arbejde mandag, så de kan sidde oppe hele natten søndag og se Oscar-uddelingen direkte.

I håb om at de får et glimt af Maya Geertsen Køster på den røde løber i den spektakulære kjole med de smukke øreringe til.

Alle forældres drøm!

Oscars 2024 kan ses søndag på TV 2.

Om kortfilmen “Ridder Lykke”:

Ridder Lykke er en kortfilm af Lasse Lyskjær Noer, som er produceret af det jyske produktionsselskab Jalabert Productions i co-produktion med M&M Productions og Kim Magnusson.

Karl ankommer til kapellet for at tage afsked med sin pludseligt afdøde kone, Karen. Karl kan ikke få sig selv til at åbne kisten og erkende sit tab af sin elskede Karen. Han har ingen børn, og venner var noget Karen tog sig af, så nu er han alene og har ingen at søge trøst hos. Karl forsøger at isolere sig på toilettet, men støder på Torben, som håndterer sin sorg på en helt anden måde, åbent og ærligt, og han sender Karl ud på en indre rejse. Men alt er ikke, som det ser ud. Karl lyver, Torben lyver. Kan de tilgive hinanden? Og kan de tilgive sig selv?

Kilde: filmpuljen.dk

Del artikel

Andre læser også