Med hjælp fra fynboerne: Det Fynske Dyrskue vil udgive bæredygtig kogebog

Af Stine Kjølby Christensen

Fynboerne kan snart se frem til at blive medforfatter på Det Fynske Dyrskues nye bæredygtige kogebog.

Den bliver en samling af opskrifter, gode råd og inspiration til, hvordan fynboerne kan leve mere bæredygtigt. Når kogebogen er færdig, bliver den gratis tilgængelig på Dyrskuets hjemmeside.

 ”Har du et godt tip eller trick til, hvordan man mindsker madspild eller spiser mere bæredygtigt? Og har du måske en lækker, bæredygtig opskrift, du vil dele med os? Så er det dig, vi søger!”

Sådan lyder Det Fynske Dyrskues opråb til fynboerne, i forbindelse med en ny online kogebog de er ved at udvikle. Bogen har fokus på bæredygtighed og bliver en samling af alle de gode ideer, der bliver sendt ind.

“Den bæredygtige kogebog er et af vores bud på, hvordan vi kan modernisere dyrskuet og samtidig blive bedre til at skabe liv om Det Fynske Dyrskue hele året.

Vi håber, at fynboerne tager godt imod ideen, og at de vil være med til at bidrage til bogen, så vi sammen kan vise, hvor gode vi fynboer er til at lave bæredygtig mad og hylde de fynske råvarer,” siger Sara Ekknud Windell, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Foto: Camilla Bønløkke, LandbrugFyn

Søger fynboernes gode ideer

Det er første gang, at Det Fynske Dyrskue laver en kogebog.

Bogen er inddelt i fire hovedemner, som er de fire årstider, da en af de vigtigste parametre i at spise bæredygtigt er at vælge sæsonprægede råvarer. Kogebogen bliver tilgængelig online på dyrskuets hjemmeside, så gæsterne har mulighed for, helt gratis, at hente den ned og lave opskrifterne derhjemme.

Bogen udkommer efter planen i løbet af foråret 2021.

Bag den kommende fynske kogebog står Nordea Fonden, som har doneret cirka 35.000 kroner til at støtte Dyrskuets bæredygtige idé om fynboernes kogebog.

Udover kogebogen skal pengene også bruges på at etablere en madscene, som vil blive en del af sommerens dyrskue.

Her kan de besøgende se, dufte, smage, røre og blive inspireret til bæredygtig fynsk mad og det er dyrskuechefens håb, at mange af opskrifterne på scenen vil være fra den nye kogebog.

“Vi er utrolig glade for donationen fra Nordea Fonden. Jeg tror nemlig på, at netop udvidelsen med en madscene vil kunne tiltrække flere besøgende til sommerens dyrskue i Odense.

Jeg håber selvfølgelig også, at rigtig mange fynboer vil byde ind med opskrifter. Vi ved, de er derude, så hvis folk vil dele dem med hinanden, så skal kogebogen, madscenen og dyrsket 2021 nok blive en succes,” siger Sara Ekknud Windell.

Hvis du ligger inde med en opskrift eller et par geniale og uundværlige tips, så skriv det i en mail til Sara Mailand Rosengren på: prf2@velas.dk