Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Meget usikkert: Stor koncert-arrangør frygter for aflysning af festivaler i 2021

Af Michael Qureshi

Roskilde Festival. Smukfest. Og her i Odense Tinderbox.

Festivaler og store koncerter er blevet aflyst på stribe i 2020 grundet Covid-19. Alt sammen rykket til 2021, hvor rigtig mange af dem der havde sikret sig billet til de store begivenheder, har beholdt dem.

Det hele bliver så godt i 2021, lyder det igen og igen. Men nu melder en af landets største koncert-arrangører sig på banen med en lidt dyster bekymring.

Det er Grøn Koncert, som i år har aflyst den helt store Grøn Tour i bl.a. Odense.

Foreningen har været nødt til at sige farvel til 10% af medarbejderne, og den kommer også til at skære i sine sociale medlemsaktiviteter. Enkelte større projekter og aktiviteter vil endog være afhængig af alternativ finansiering, hvis de overhovedet skal gennemføres i det kommende år.

“Desværre kigger vi ind i en fremtid, hvor vi ikke kan være sikre på, at vi kan afholde Grøn og Cirkus Summarum i 2021. Derfor er vi allerede nu nødt til at vise rettidig omhu og sige farvel til flere gode medarbejderne,” fortæller Henrik Ib Jørgensen, der er direktør for Muskelsvindfonden.

Foto: Morten Rygaard

Finansierer arbejde med muskelsvind

Siden 1982 har Muskelsvindfonden finansieret størstedelen af sit arbejde for mennesker med muskelsvind med indtjening fra Grøn og Cirkus Summarum. Aflysningen af foreningens to store kulturelle begivenheder har stillet foreningen i en vanskelig økonomisk situation.

Foreningen har mistet over 80% af sin omsætning og en betydelig del af sin egenkapital. Samtidig har Muskelsvindfondens socialøkonomiske ferie-, sport- og konferencecenter været hårdt ramt af annulleringer og omsætningstab.

Det tvinger nu Muskelsvindfonden til at tilpasse sine aktiviteter til en ny virkelighed.

Udsigten til endnu en aflysning giver dybe panderynker

Muskelsvindfonden har haft god gavn af statens arrangementspakker, men alligevel er situationen alvorlig.

“I Muskelsvindfonden har vi ikke tradition for at lægge os fladt ned i modgangstider.

Vi er vant til, at det går op og ned i ”showbizz”, men det er udsigten til endnu en aflysning i 2021, der giver mig dybe panderynker.

Alle vores indsamlingsaktiviteter foregår i to af de allerhårdest ramte brancher: eventbranchen og konferencebranchen, hvor vi er afhængige af, at mennesker kan mødes.

De tilpasninger, vi foretager i organisationen nu, betyder, at vi klarer os på den meget korte bane, men situationen vil blive uoverskuelig, hvis vi ikke kommer til at gennemføre vores arrangementer i 2021,” forklarer Henrik Ib Jørgensen.

Har brug for støtte og forståelse indtil vaccine kommer

Direktøren for Muskelsvindfonden understreger, at problemstillingerne ikke kun vil berøre Muskelsvindfonden, men hele civilsamfundet.

“En ting er, at mange aktører med almennyttige formål ikke er sat i verden for at genere betydelige pengetanke og typisk ikke har et kæmpe økonomisk beredskab til at modstå længerevarende kriser. Noget andet er, at de også opererer på en længere tidshorisont.

En festival, et spillestedsprogram, et socialt projekt eller en konference planlægges ikke over en nat.

Der er brug for hjælpepakker, der sikrer os på en lidt længere bane, da alle vist er enige om, at vi ikke vender tilbage til normalen, før der er udviklet en vaccine, eller før vi kan inddæmme og opspore smitte så effektivt, at vi kan tillade større forsamlinger helt ubegrænset,” siger Henrik Ib Jørgensen.

Del artikel

Andre læser også