Mekka for smørrebrødselskere: Spis ad libitum for 199 kr

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Klosterkroen
Foto: Klosterkroen

Af Simone Vestergaard

Restaurant Klosterkroen har haft stor succes, siden de i 2015 slog dørene op i Odense. Mens mange restauranter har fokus på de mange internationale muligheder, har kroen haft et gennemgående fokus den den gode klassiske danske mad.

Og det bliver jo næsten ikke mere dansk, end det klassiske danske smørrebrød.

I 2017 blev Smørrebrødsfestivalen besøgt af over 200 sultne fynboer, og igen i år står Klosterkroen for den hyggelige festival, som løber fra d. 8-12. maj.

For bare 199 kr. kan man spise sig mæt i opgraderede smørrebrødsklassikere.

Opgraderede smørrebrød i de ideelle omgivelser

Klosterkroen startede med en mission om at kreere klassisk dansk mad, som vi alle elsker og kender. Det har de formået, og nu vil der for andet år i træk være mulighed for, at spise sig godt mæt i danske lækkerier.

Kokkene er gået i det kreative hjørne og de har givet det danske smørrebrød en lille opgradering, der indebærer lækre smagsoplevelser og farverige tiltag til festivalen.

”Vi vil gerne vise, at man ikke altid behøver at gå den traditionelle vej, og samtidig prøve at præge smørrebrødstankegangen”, siger køkkenchefen Denni Politowska til MigogOdense.

Foto: Klosterkroen

Kroen har en stor kærlighed til det danske spisekort og de ønsker ikke, at den gode klassiske danske mad skal glemmes – specielt ikke når der er så mange andre internationale muligheder at vælge imellem.

’’Køkkenet skal have lov til at prøve at eksperimentere med deres kreative evner. Smørrebrød er gået hen og blevet meget populært igen blandt godtfolk, og vi vil gerne vise at smørrebrød er lækkert. Og egentlig dyrke kreativiteten og mulighederne inden for denne spise,” fortæller restaurantchef Amanda Kuczynski og fortsætter:

’’Vi har i forvejen et smørrebrødskort, men lige i uge 19 vil vi gerne løfte barrieren det højere, hvor vi virkelig koncentrerer os kun omkring smørrebrød. Smørrebrødsfestivalen er det eneste der serveres til frokost fra d. 08-12 maj lige pånær vores Pariserbøf’.

Kroen værner om hyggen

Det er ikke kun maden, der er i fokus. I restauranten er der røde-hvide duge og masser af nostalgi, gode fund og antikviteter. Der er stor fokus på hygge og uformel, hjemlig stemning.

For Kroen er det vigtigt, at gæsterne både får god mad og en god helhedsoplevelse, hvor de føler sig velkommen og hjemme.

Vil du sikre dig et bord til festivalen? Så kan du booke lige her.

Åbningstider:

Tirsdag – torsdag kl.12:00 – 15:00
Fredag – lørdag kl.11:00 – 15:00

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her