Mere end Albani: Her får du Odenses fem bedste øloplevelser

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Mange odenseanere forbinder nok især øl med det lokale bryggeri Albani, men byen er mere end Odense Pilsner og Classic. I dag er Odense rigtig godt med på specialølsbølgen, der er skyllet ind over landet de seneste år.

Det er vi ret begejstrede for på MigogOdense, så vi giver her fem bud på byens bedste øloplevelser.

Bryggeriet Flakhaven

Hos Bryggeriet Flakhaven, der ligger i rådhusets hjørne ud mod Vestergade, kombineres lækker mad med hjemmebrygget og eksklusiv øl. Det er dog øllet, der er i fokus, og derfor vælger man sin øl, før man med kyndig rådgivning finder frem til en ret, der passer til.

Bryggeriet byder udover deres egne øl på hele 25 taphaner med dansk og udenlandsk øl, hvilket er flest i hele Odense. De forskellige øl udskiftes løbende, og der burde derfor være noget for enhver smag. Der er endda mulighed for at tage et par liter med hjem, hvis man smager sig frem til noget, der vækker begejstring.

Bryggeriet Flakhaven
Flakhaven 2
5000 Odense C

Christian Firtal

En af Odenses helt tunge drenge på specialølsfronten, Christian Firtal, ligger placeret i Odenses vel nok hyggeligste gade, Vintapperstræde.

Her bydes på alskens specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Fra tid til anden afholdes forskellige events, lige fra ølsmagninger til de såkaldte ’tap takeovers’, hvor et enkelt bryggeri for en kort bemærkning får lov at overtage samtlige haner. Trænger man til en lækker ”sidevogn” til sin øl, er der nok at vælge imellem, for Christian Firtal kan også prale af et velvoksent rom- og whiskysortiment.

Et årligt højdepunkt på Christian Firtal er den årlige Pale Ale Festival, der finder sted hvert år i maj og hylder den alsidige pale ale-genre gennem et fire dage langt overflødighedshorn af øl, mad og musik.

Christian Firtal
Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Pale Ale Festival på Christian Firtal (Foto: Christian Firtal)
Dunkbar

Odenses nye dreng i øl-klassen er Dunkbar, der ligger i Jernbanegade. Her har man skruet ned for antallet af haner for i stedet at fokusere på helt friskbrygget øl. Devisen er, at kan man ikke få øl af tilstrækkelig friskhed og kvalitet, lader man hellere en hane stå tom.

Dunkbar har i Odense eneforhandling på øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar, der med jævne mellemrum sender nye fustager med lækker pilsner mod Odense. Leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt outrerede øltyper, er denne øl et rigtigt fint bud til en god pris.

Når man på et tidspunkt trænger til noget andet end humle og malt – hvis det eller sker – kan man supplere med en færdigblandet cocktail, der i stil med øllen serveres frisk fra fad.

Dunkbar
Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Kick Off

Et lidt mere utraditionelt bud på et godt ølsted er Kick Off i Overgade. De fleste, der kender til stedet, vil forbinde Kick Off med sport – fodbold i særdeleshed – og knap så meget med øl, men Kick Off kan faktisk bryste sig af et ganske imponerende sortiment.

Har man lyst til at kombinere Premier League, La Liga eller Superligaen med andet end lige pilsner, er Kick Off derfor det helt rigtige sted at søge hen.

Danske Ølentusiaster har flere gange hædret Kick Off med Dansk Ølmærke, så den er altså god nok: Man kan sagtens se sport og drikke god øl samtidig.

Kick Off Sportspub
Overgade 45
5000 Odense C

Carlsens Kvarter

Ingen odenseansk ølguide ville være komplet uden Carlsens Kvarter, der er gået hen og blevet en institution – ikke bare i odenseansk, men i dansk ølhistorie.

Stedet åbnedes helt tilbage i 1972 af Henning Carlsen, men blev først kendt for sine specialøl, da Benny Weble overtog stedet i 1991 og nogle år senere begyndte at importere øl fra Belgien.

Fokus ligger stadig i høj grad på de belgiske øl, men der er siden kommet meget andet til – både fra Danmark og resten af verden og i et utal af øltyper.

Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene. Der er dog ingen stilstand i ølsortimentet, som til enhver tid kan opgøres til omkring 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker.

Danske Ølentusiaster stiftedes her i 1998, og Carlsens Kvarter modtog i 2016 Ugeavisens læserpris for bedste gå-i-byen-sted i Odense.

Carlsens Kvarter
Hunderupvej 19
5000 Odense C

 

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.