Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mere end Albani: Her får du Odenses fem bedste øloplevelser

Af Kasper Junge Wester

Mange odenseanere forbinder nok især øl med det lokale bryggeri Albani, men byen er mere end Odense Pilsner og Classic. I dag er Odense rigtig godt med på specialølsbølgen, der er skyllet ind over landet de seneste år.

Det er vi ret begejstrede for på MigogOdense, så vi giver her fem bud på byens bedste øloplevelser.

Bryggeriet Flakhaven

Hos Bryggeriet Flakhaven, der ligger i rådhusets hjørne ud mod Vestergade, kombineres lækker mad med hjemmebrygget og eksklusiv øl. Det er dog øllet, der er i fokus, og derfor vælger man sin øl, før man med kyndig rådgivning finder frem til en ret, der passer til.

Bryggeriet byder udover deres egne øl på hele 25 taphaner med dansk og udenlandsk øl, hvilket er flest i hele Odense. De forskellige øl udskiftes løbende, og der burde derfor være noget for enhver smag. Der er endda mulighed for at tage et par liter med hjem, hvis man smager sig frem til noget, der vækker begejstring.

Bryggeriet Flakhaven
Flakhaven 2
5000 Odense C

Christian Firtal

En af Odenses helt tunge drenge på specialølsfronten, Christian Firtal, ligger placeret i Odenses vel nok hyggeligste gade, Vintapperstræde.

Her bydes på alskens specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Fra tid til anden afholdes forskellige events, lige fra ølsmagninger til de såkaldte ’tap takeovers’, hvor et enkelt bryggeri for en kort bemærkning får lov at overtage samtlige haner. Trænger man til en lækker ”sidevogn” til sin øl, er der nok at vælge imellem, for Christian Firtal kan også prale af et velvoksent rom- og whiskysortiment.

Et årligt højdepunkt på Christian Firtal er den årlige Pale Ale Festival, der finder sted hvert år i maj og hylder den alsidige pale ale-genre gennem et fire dage langt overflødighedshorn af øl, mad og musik.

Christian Firtal
Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Pale Ale Festival på Christian Firtal (Foto: Christian Firtal)
Dunkbar

Odenses nye dreng i øl-klassen er Dunkbar, der ligger i Jernbanegade. Her har man skruet ned for antallet af haner for i stedet at fokusere på helt friskbrygget øl. Devisen er, at kan man ikke få øl af tilstrækkelig friskhed og kvalitet, lader man hellere en hane stå tom.

Dunkbar har i Odense eneforhandling på øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar, der med jævne mellemrum sender nye fustager med lækker pilsner mod Odense. Leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt outrerede øltyper, er denne øl et rigtigt fint bud til en god pris.

Når man på et tidspunkt trænger til noget andet end humle og malt – hvis det eller sker – kan man supplere med en færdigblandet cocktail, der i stil med øllen serveres frisk fra fad.

Dunkbar
Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Kick Off

Et lidt mere utraditionelt bud på et godt ølsted er Kick Off i Overgade. De fleste, der kender til stedet, vil forbinde Kick Off med sport – fodbold i særdeleshed – og knap så meget med øl, men Kick Off kan faktisk bryste sig af et ganske imponerende sortiment.

Har man lyst til at kombinere Premier League, La Liga eller Superligaen med andet end lige pilsner, er Kick Off derfor det helt rigtige sted at søge hen.

Danske Ølentusiaster har flere gange hædret Kick Off med Dansk Ølmærke, så den er altså god nok: Man kan sagtens se sport og drikke god øl samtidig.

Kick Off Sportspub
Overgade 45
5000 Odense C

Carlsens Kvarter

Ingen odenseansk ølguide ville være komplet uden Carlsens Kvarter, der er gået hen og blevet en institution – ikke bare i odenseansk, men i dansk ølhistorie.

Stedet åbnedes helt tilbage i 1972 af Henning Carlsen, men blev først kendt for sine specialøl, da Benny Weble overtog stedet i 1991 og nogle år senere begyndte at importere øl fra Belgien.

Fokus ligger stadig i høj grad på de belgiske øl, men der er siden kommet meget andet til – både fra Danmark og resten af verden og i et utal af øltyper.

Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene. Der er dog ingen stilstand i ølsortimentet, som til enhver tid kan opgøres til omkring 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker.

Danske Ølentusiaster stiftedes her i 1998, og Carlsens Kvarter modtog i 2016 Ugeavisens læserpris for bedste gå-i-byen-sted i Odense.

Carlsens Kvarter
Hunderupvej 19
5000 Odense C

 

Del artikel

Andre læser også