Mere end Albani: Her får du Odenses fem bedste øloplevelser

Mange odenseanere forbinder nok især øl med det lokale bryggeri Albani, men byen er mere end Odense Pilsner og Classic. I dag er Odense rigtig godt med på specialølsbølgen, der er skyllet ind over landet de seneste år.

Det er vi ret begejstrede for på MigogOdense, så vi giver her fem bud på byens bedste øloplevelser.

Bryggeriet Flakhaven

Hos Bryggeriet Flakhaven, der ligger i rådhusets hjørne ud mod Vestergade, kombineres lækker mad med hjemmebrygget og eksklusiv øl. Det er dog øllet, der er i fokus, og derfor vælger man sin øl, før man med kyndig rådgivning finder frem til en ret, der passer til.

Bryggeriet byder udover deres egne øl på hele 25 taphaner med dansk og udenlandsk øl, hvilket er flest i hele Odense. De forskellige øl udskiftes løbende, og der burde derfor være noget for enhver smag. Der er endda mulighed for at tage et par liter med hjem, hvis man smager sig frem til noget, der vækker begejstring.

Bryggeriet Flakhaven
Flakhaven 2
5000 Odense C

Christian Firtal

En af Odenses helt tunge drenge på specialølsfronten, Christian Firtal, ligger placeret i Odenses vel nok hyggeligste gade, Vintapperstræde.

Her bydes på alskens specialøl fordelt på tyve forskellige haner. Øltavlen opdateres løbende, så der er garanti for at få prøvet noget nyt ved næsten hvert besøg.

Fra tid til anden afholdes forskellige events, lige fra ølsmagninger til de såkaldte ’tap takeovers’, hvor et enkelt bryggeri for en kort bemærkning får lov at overtage samtlige haner. Trænger man til en lækker ”sidevogn” til sin øl, er der nok at vælge imellem, for Christian Firtal kan også prale af et velvoksent rom- og whiskysortiment.

Et årligt højdepunkt på Christian Firtal er den årlige Pale Ale Festival, der finder sted hvert år i maj og hylder den alsidige pale ale-genre gennem et fire dage langt overflødighedshorn af øl, mad og musik.

Christian Firtal
Vintapperstræde 31
5000 Odense C

Pale Ale Festival på Christian Firtal (Foto: Christian Firtal)
Dunkbar

Odenses nye dreng i øl-klassen er Dunkbar, der ligger i Jernbanegade. Her har man skruet ned for antallet af haner for i stedet at fokusere på helt friskbrygget øl. Devisen er, at kan man ikke få øl af tilstrækkelig friskhed og kvalitet, lader man hellere en hane stå tom.

Dunkbar har i Odense eneforhandling på øl fra tjekkiske Vinohradsky Pivovar, der med jævne mellemrum sender nye fustager med lækker pilsner mod Odense. Leder du efter et alternativ til Odense Pilsner’en uden at have modet til at kaste dig ud i de helt outrerede øltyper, er denne øl et rigtigt fint bud til en god pris.

Når man på et tidspunkt trænger til noget andet end humle og malt – hvis det eller sker – kan man supplere med en færdigblandet cocktail, der i stil med øllen serveres frisk fra fad.

Dunkbar
Jernbanegade 24A
5000 Odense C

Kick Off

Et lidt mere utraditionelt bud på et godt ølsted er Kick Off i Overgade. De fleste, der kender til stedet, vil forbinde Kick Off med sport – fodbold i særdeleshed – og knap så meget med øl, men Kick Off kan faktisk bryste sig af et ganske imponerende sortiment.

Har man lyst til at kombinere Premier League, La Liga eller Superligaen med andet end lige pilsner, er Kick Off derfor det helt rigtige sted at søge hen.

Danske Ølentusiaster har flere gange hædret Kick Off med Dansk Ølmærke, så den er altså god nok: Man kan sagtens se sport og drikke god øl samtidig.

Kick Off Sportspub
Overgade 45
5000 Odense C

Carlsens Kvarter

Ingen odenseansk ølguide ville være komplet uden Carlsens Kvarter, der er gået hen og blevet en institution – ikke bare i odenseansk, men i dansk ølhistorie.

Stedet åbnedes helt tilbage i 1972 af Henning Carlsen, men blev først kendt for sine specialøl, da Benny Weble overtog stedet i 1991 og nogle år senere begyndte at importere øl fra Belgien.

Fokus ligger stadig i høj grad på de belgiske øl, men der er siden kommet meget andet til – både fra Danmark og resten af verden og i et utal af øltyper.

Indretningen er kitschet på den fede måde og har ikke ændret sig meget over årene. Der er dog ingen stilstand i ølsortimentet, som til enhver tid kan opgøres til omkring 140 øl fordelt på 16 haner og et utal af flasker.

Danske Ølentusiaster stiftedes her i 1998, og Carlsens Kvarter modtog i 2016 Ugeavisens læserpris for bedste gå-i-byen-sted i Odense.

Carlsens Kvarter
Hunderupvej 19
5000 Odense C

 

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.