Mere fest i Kongens Have: I morgen er der igen Torsdagskoncert

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Her fra en torsdagskoncert
Her fra en torsdagskoncert

I morgen kommer der igen gang i Kongens Have i Odense, når årets Torsdagskoncerter for anden gang bliver afholdt.

Det danske sommervejr viste sig fra sin bedste side sidste torsdag, da dette års Torsdagskoncerter blev afholdt, og Fallulah, Holmen Hustlers og The Red House fyrede op under Kongens Have.

Garanti for ny fest

Forhåbentlig bliver vejret lige så godt i morgen, når Sweethearts, Aksglæde og BALI står for festen. Arrangørerne har desuden lovet flere toiletter til denne uges koncert, da gæsterne i sidste uge klagede over for lange toiletkøer.

Vi giver dig her et lille overblik over denne torsdags kunstnere:

Sweethearts
Folkekære Sweethearts har i mere end 20 år underholdt festglade danskere. Bandet består af forsanger Pernille Højmark, Peter Michael på keyboard, Bo Bistrup på guitar, Holger Kølle på trommer og Kim Kidholm på bas.

I en video, som Torsdagskoncerterne har lagt ud på deres Facebook-side lover Pernille Højmark, at Sweethearts er klar til en fest. Så kom i Kongens Have og syng med på Sweethearts’ fortolkning af flere populære ørehængere fra 70’erne og 80’erne, som f.eks. “Mormors Kolonihavehus”, “Disco Tango” og “Himmelhunden”.

 

Aksglæde
Aksglæde er et københavnsk band, som består af forsanger Jacob Aksglæde, hans fætter Mikkel Aksglæde samt Marc Wichmann og Kasper Snekloth.

Bandet spiller dansksproget pop, og deres single “Lille Taarbæktøs” blev kåret af P6 Beat som en af 2015’s bedste sange fra et dansk upcoming band blandt navne som Liss og Bisse. Men du kender måske også deres anmelderroste single ”Fantomfølelser” eller ”Næste Sommer”. 

 

BALI
BALI er et odenseansk pop-rock-band. Men det er ikke et helt almindeligt band, for det blev startet i 2001 som et musikprojekt for psykisk udviklingshæmmede i Odense Kommune.

På trods af bandmedlemmernes udfordringer har de opnået stor succes. Bandet vandt bl.a. Handicap Grand Prix i 2015, og så har de turneret i Japan, hvor de spillede på institutioner for udviklingshæmmede.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019