Travlhed hos bagerne: Vi spiser meget mere kage under lockdown

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Sesam Sesam
Foto: Sesam Sesam

Corona har mangedoblet den tid, som danskerne bruger indenfor hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere. Det skriver RITZAU i dag. 

“Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk.

Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm,” der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager.

Danskerne tyr til kager

De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

“Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien.

I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke,” siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Også i Odense er der smæk på kagebageriet. Blandt andet har Lagkagehuset berettet, at årets fastelavnsboller går som … ja, varmt brød.

Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en 10-årige periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008.