Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mette Frederiksen melder ud: Vi skal ikke regne med en fuld genåbning

Af Stine Kjølby Christensen

Hvad skal der ske den 1. marts og fremadrettet?

Dette er et spørgsmål, som mange nok sidder med i øjeblikket. Det er tidligere meldt ud, at der ville komme nye oplysninger i løbet af i dag. Og nu har statsministeren taget bladet for munden.

Hun skriver i et Facebook-opslag, at de næste skridt i en gradvis udfasning af restriktionerne er lige på trapperne.

Ingen fuld genåbning

På onsdag forventer man, at der endeligt kan meldes noget ud. Dog slår Mette Frederiksen allerede nu fast, at vi ikke skal regne med nogen fuld genåbning i denne omgang.

“Nu – hvor smitten er lavere – er det stadig eksperternes entydige vurdering, at der ikke er plads til en fuld genåbning. Og derfor giver det ikke på nuværende tidspunkt mening at regne på de restriktioner, der realistisk set ikke kan lempes 1. marts.” skriver hun blandt andet.

“Når vi lemper restriktionerne, så øger vi aktiviteten i samfundet. Vi kan stadig gøre meget med afstand, håndsprit, mundbind osv. – men det kan ikke forhindre, at en øget aktivitet også vil betyde øget smitte.

Jeg nævner det, fordi mange virksomheder og foreninger siger: Hos os kan vi godt finde ud af det. Og det er helt sikkert rigtigt. Der er udtænkt mange gode initiativer og tiltag, der kan begrænse smitterisikoen.

Men risikoen er der. Og jo mere, der er åbnet, jo større er risikoen.” 

Af denne årsag mener statsministeren, at en genåbning skal ske gradvist og ansvarligt.

Plads til optimisme

Selvom det ikke ser ud som om, at vi kan forvente en normal hver dag igen efter d. 1. marts, mener statsministeren alligevel, at der er plads til optimisme – med måde.

“Vi er (indtil videre) lykkedes med at forsinke smitten væk fra de ”værste” måneder, hvor den havde bedst mulighed for at sprede sig, og hvor få var vaccinerede. Men! Vi kan omvendt ikke ”give los” – for vi er endnu ikke på sikker grund.” skriver hun.

Mette Frederiksen retter desuden opmærksomheden mod dem, der er hårdt ramte af restriktionerne. Hun udviser sympati, men slår også fast, at det er vigtigt, at vi holder fast.

“Jeg ved godt, at omkostningerne ved nedlukningen er store – meget store. Og derfor er mange med rette utålmodige. Det er jeg også selv.

Men pas på sirenernes sang. Vi må ikke åbne så meget så hurtigt, at vi risikerer at skulle lukke helt ned igen. Det vil nemlig kunne ende med en nedlukning, der samlet set er endnu længere end det, vi må udholde, hvis vi går gradvist frem.” skriver hun på Facebook.

Opdateres…

Del artikel

Andre læser også