Mexicansk og japansk: To nye spændende madboder åbner i Storms Pakhus

Skrevet af: Redaktionen
Moe's Taco
Moe's Taco

Her i Odense er vi så priviligerede, at der er mange gode spisesteder at vælge imellem.

Især de to street food markeder Arkaden Food Market og Storms Pakhus gør det hver især rigtig godt.

Her kommer man godt rundt i de forskellige verdenshjørner og får en masse gode spiseoplevelser.

Nu kommer to nye madboder inden længe i Storms Pakhus perfekt op til sommeren.

Man kan derfor fra 1. maj smage lækkert street food fra Mexico og Japan!

Moe´s Taco

Det mexicanske køkken er odenseaner og kok Moe’s største passion!

Han har udforsket og forfinet et udvalg af krydrede, friske mexicanske retter ved at bruge lokale råvarer og forvandle dem til 100 % mexi-oplevelser.

Måske kender du allerede til Moe, der i Svendborg er blevet kendt for sin burrito ”Ultimate Pride”?

Fra 1. maj kan du finde Moe i Pakhuset under navnet Moe’s Taco, og her smage hans lækre burritos, tacos, nachos og hjemmelavede chilisovse. Arriba, arriba!

Kaiseki – Sushi & Japas

I Odense har vi mange sushi-steder at vælge imellem. Derfor er det fedt, at der satses på et japansk koncept, som er andet end bare sushi.

Andy Hu fra den succesfulde sushi-restaurant Umashi på Vestergade bliver nemlig en del af Pakhus-familien fra 1. maj, når hans bod Kaiseki – Sushi & Japas åbner!

Kaiseki er små japanske retter, man kan dele, og Andy vil servere sin populære sushi, men også grillede grøntsager, fyldte salatblade med laks og en masse andre små og sunde retter, du og vennerne kan kombinere på kryds og tværs.

Uanset hvad du vælger, er der altid hos Kaiseki – Sushi & Japas fokus på dagsfrisk fisk og grøntsager.

Kig forbi hos Andy, hvis du vil opleve det traditionelle japanske køkken, men også smage nyt og spændende alt efter sæson.

Glade for to nye koncepter

Om de to nye madboer udtaler driftsdirektør Martin Bødker:

“Vi er superglade for at byde de to ny madboder velkommen i Pakhuset.

Vi har netop søgt et stærkt mexicansk koncept, da autentisk mexicansk street food virkelig kan pirre ens smagspalet, så det er med god grund blevet utrolig populært de sidste år.

Vi er desuden også meget tilfredse med at få frisk fisk ind i Pakhuset, når vi er en del af havneområdet her i byen, og med et japansk koncept har vi fået et godt repræsentativ af asiatisk street food samlet under et tag.”

Julekalender-stjerner i Odense: Få en autograf og et billede med Tinka og Lasse

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige nu ser over en million danskere med hver dag i december, når Tinka skal forsøge at vinde Kongespillet.

Årets helt store julekalender-hit er uden sammenligning Tinka og Kongespillet på TV 2.

Det er anden sæson af det hyggelige og spændende juleeventyr, der første gang løb over skærmen i 2017.

Burhan G synger titelsangen til Tinkas Juleeventyr, der har fået skabt et stort jule-univers i danske familiehjem.

Store dele af Tinka er faktisk filmet i og tæt på Odense.

Tinka og Lasse gæster Odense

Nu kan du tage hele familien på slæb og møde tv-stjernerne, når Tinka og Lasse besøger Autohuset Vestergaard/FordStore Odense i morgen søndag d. 8. december kl. 14.30-16.00.

“Som et led i TV 2’s og Fords samarbejde har du mulighed for at opleve Tinka og Lasse til julestue i vores FordStore i Odense.

Vi julehygger hele dagen med småkager, saftevand og juleklip og kvitterer med en Tinka nissehue til alle de børn, der farvelægger og kommer forbi med emblemet fra lågekalenderen.”

Det sker søndag fra 14.30-16.00 hos Autohuset Vestergaard/FordStore Du finder dem på Svendborgvej 90, 5260 Odense S.. Arrangementet er gratis. Du kan læse mere om eventet her

 

Kåret til Danmarks bedste: Fynsk bager solgte 9.000 romkugler på blot en dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er det brunsviger, som de fynske bagere mestrer disciplinen i.

Men i Nørre Aaby knap 40 minutters kørsel fra Odense kom bagermester Carsten Mathiessen på alle læber.

Han fik nemlig håndgribeligt bevis i 2018 på, at han laver Danmarks bedste romkugler.

Kåringen fandt sted sidste år på madmessen Foodexpo i Herning.

Lige siden den dag i marts 2018 har intet været, som det plejer i bageriet i Nørre Aaby.

Det stak helt af

Faktisk stak det så meget af, at Carsten Mathiessen slet ikke kunne følge med i succesen. Det fortæller han lørdag i et interview med Fyens Stiftstidende.

I interviewet fortæller bagermesteren, at de lavede 20.000 romkugler om ugen, hvor det en dag før påske gik helt amok med 9.000 romkugler på samme dag.

“Vi stod jo og lavede dem derude hele tiden.

Vi stod der til klokken otte hver aften i et forsøg på at være på forkant, men det endte jo med, at det vi stod og lavede om aftenen til næste dag, det blev solgt samme dag.

Vi stod og skovlede ned i et bundløst hul,” forklarer Carsten Mathiessen i interviewet med avisen.

“Prøv at spørge andre virksomheder, hvad de ville gøre, hvis deres omsætning blev firdoblet på 14 dage. Det var lidt lige som humlebien, der ikke vidste, den ikke kunne flyve,” lyder det fra bagermesteren.

Han erkender, at det nåede så vidt, at han overvejede helt at stoppe produktionen.

Deler gerne sin opskrift

MigogOdense har tidligere bragt opskriften på Danmarks bedste romkugle, og det gør vi gerne igen.

Det kunne virke som en fabrikshemmelighed, hvordan man laver Danmarks bedste romkugler, men sådan har Carsten Mathiessen det ikke, for som han siger: “Vi tænkte, om vi kunne skubbe nogle grænser og få romkuglen en klasse eller to op.”

Så her er opskriften:

  • Selve romkuglen laves af 600 g wienerbrød, 300 g mazarinbund og 100 g kakaopulver, der røres sammen med en spartel på røremaskine og sættes på køl, til det har en fast konsistens – eventuelt natten over
  • Ganachen laves ved at røre 125 g ægte, mørk chokolade op med 125 g kogende fløde og køle det ned natten over. Efter nedkøling tilsættes 0,5 dl Malibu-rom, 100 g nutella (eller anden nougatcreme) og romessens (efter smag), og ganachen røres godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på cirka 50 gram, og sæt dem på frost, til de mærkes faste
  • Til sidst rulles de små toppe runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad, og pyntes med chokoladekrymmel og Crispearls Salted Caramel

 

Nostalgisk julepynt og personlig shopping: Julen er for alvor skudt i gang i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu nærmer juletiden sig, som for de fleste er lig med familietid, søde sager og massevis af hygge.

I Magasin er julen noget helt særligt, og derfor kan odenseanerne blandt andet se frem til at opleve en flot og nostalgisk udsmykning inde såvel som ude:

“Julen er altid en helt særlig tid på året i Magasin, hvor man kan komme forbi og opleve en magisk julestemning.

Årets juleudsmykning er inspireret af en klassisk jul med snemænd, juletræer og guirlander, som vi har krydret med nogle moderne elementer i et gennemgående tema med guld og støvede nuancer af rosa, grøn og blå, som spiller rigtig godt sammen,” siger Sofie Andreassen, der er Store Manager i Magasin i Odense.

 Foruden et gennemgående farvetema kan odenseanerne glæde sig til at opleve forskellige ikoner, der går igen i hele forretningen, eksempelvis mus, kaktusser og hjerter, som har fået en julet og moderne twist.

Derudover kan ikonet Veronica traditionen tro opleves som en del af Magasins juleudsmykning, hvor hun tager på eventyr rundt omkring i børneafdelingen.

Få hjælp til juleshoppingen

Jagten på julegaver eller det perfekte outfit til julens festlige begivenheder kan for nogle være en kaotisk og tidskrævende affære. For at gøre juleshoppingen lettere kan man med fordel rådføre sig med Magasins dygtige personlige shoppere, som hele julen står klar til at yde professionel rådgivning til odenseanerne.

“Der er faktisk mange, der ikke ved, at man helt gratis kan booke en tid ved Magasins gaveshoppere, som står klar til at hjælpe odenseanerne med juleshoppingen, uanset om det er til sig selv eller sine nærmeste.

Julen skal ikke være stressende, og derfor står vi klar til at gøre julens mange indkøb lidt mere overskueligt, siger Anita Balsby, der er personlig shopper i Magasin i Odense.

Magasin holder åbent fra kl. 10-22 fra d. 13. december og helt frem til jul.

Med Magasins goodie-app er det muligt at holde sig opdateret på forskellige arrangementer i julen.