Mexicanske lækkerier: Ny autentisk madbod åbner i Storms Pakhus

Skrevet af: Jens Erik Møller

Inden længe kan Storms Pakhus byde på ægte mexicanske specialiteter.

Det sker om et par uger, når de tre latinamerikanske veninder – Claudia Kristoffersen, Norma Gonzalez fra Mexico og Anabel Díaz fra Venezuela – åbner madboden “Las 3 Amigas”.

På menukortet i den nye madbod finder du hjemmelavede glutenfri tortillas af mexicansk majsmel fyldt med friske, fynske og danske råvarer. Fyldet kan for eksempel være pulled oksekød, pulled pork, kylling eller kartoffel.

De lækre tortillas serveres naturligvis med bønner, som er en vigtig del af den mexicanske madkultur – for eksempel i form af den velsmagende bønnemos frijoles molidos.

Originale mexicanske opskrifter

Opskrifterne er inspireret af Norma Gonzalez’ far, der er kok i Mexico. Her har street food været udbredt i umindelige tider, som en del af den måde mexicanerne spiser på til hverdag. Og selve tortilla-maskinen har Claudia Kristoffersen selv haft med hjem fra Mexico.

”Vi elsker mexicansk mad, og da vi holder meget af Storms Pakhus, var det oplagt, at vi tre veninder gik sammen og udlever vores fælles drøm om at servere traditionel mexicansk street food til fynboerne lavet på danske råvarer.

Man kan sagtens kombinere de to verdener, og det vil vi nu bidrage med i Storms Pakhus”, siger Claudia Kristoffersen og tilføjer:

”Smag, lugt og ingredienser i mexicanske opskrifter fortæller mere om vores historie og kultur, end vi tror. Derfor ønsker vi at servere den mest typiske mexicanske street food med kombinationen af to verdener.”

De tre veninder Norma Gonzalez, Anabel Díaz og Claudia Kristoffersen åbner i juli madboden “Las 3 Amigas” i Storms Pakhus. Foto: Storms Pakhus

Menuen vil variere alt efter sæsonen, og traditionelle mexicanske festdage, som for eksempel De Dødes Dag i november, bliver selvfølgelig fejret hos ”Las 3 Amigas”.

”Las 3 Amigas” forventes at åbne i Storms Pakhus i starten af juli, hvor også Norma Gonzalez’ far vil være at finde i køkkenet.