Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Michelin-stjerner til Dyrskuet: Stjernekokke dyster over åben ild

Af Christina Frederiksen
Arkivfoto fra tidligere udgave af Schiøtz Prisen.
Arkivfoto fra tidligere udgave af Schiøtz Prisen.

Der kommer stjernedrys over Det Fynske Dyrskue i år.

Vel at mærke Michelin-stjerner. Og så kommer der åben ild.

Det sker, når kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen bliver afholdt på dyrskuets sidste dag, søndag 11. juni.

Her skal deltagerne i den ambitiøse kokkekonkurrence lave mad på bål for at understrege dyrskuets grønne profil, men bålstedet er ikke det eneste benspænd for de deltagende kokke, som skal bruge fem fynske råvarer – rygeost, boghvede, honning fra humlen, asparges og kartofler – ligesom de skal bruge sommerbukken, som Ravnholt Gods leverer.

Endelig skal øl fra Albani være en af ingredienserne i retterne.

Fynskfødte Filip Urbanic fra Alchemist er en af de seks stjernekokke, der søndag 11. juni skal kæmpe om Schiøtz Prisen på Det Fynske Dyrskue.

Hjem til Odense

Blandt de deltagende kokke er både Filip Urbanic fra Alchemist, der har to Michelin-stjerner, og Pink Oyster-kokken Jonas Harboe Frederiksen, der fik en af de eftertragtede stjerner, da han var på Restaurant Marchal.

Filip Urbanic. Foto: PR

De to stjernekokke skal konkurrere med Bendix Sixhøj Laursen, Restaurant Mark, Brian Pedersen, Restaurant Herkomst, Steffen Villadsen, Sjette Frederiks Kro, og Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Falsters Kyst.

Filip Urbanic er født og opvokset i Slovakiet, men flyttede til Odense for syv år siden, hvor han siden blev udlært på Sortebro Kro.

Nu glæder han sig til at komme hjem til Odense og deltage i Schøitz Prisen.

”Min kokkekarriere startede i Odense, så jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage og deltage i Schøitz Prisen, som bestemt er en attraktiv konkurrence at vinde,” siger Filip Urbanic og tilføjer:

”Jeg synes, det er fedt og sjovt, at maden skal laves på bålsted.

Det giver en fantastisk smag til råvarerne og det bringer os lidt tættere på naturen og råvarerne, hvilket jeg er stor fan af.

Jeg ser frem til at trylle med de fynske råvarer, og jeg vil glæde mig til også at inddrage Albani øl i madlavningen, som giver noget virkeligt spændende til retter.”

Michelin-stjerne blandt dommerne

Schiøtz Prisen er opkaldt efter Albanis grundlægger, Theodor Schiøtz.

Den ambitiøse kokkekonkurrence er en hyldest til det fynske spisekammer, hvor professionelle kokke fortolker fynske fødevarer og skal lade øl indgå i maden.

Dommerne, der skal kåre vinderen af Schiøtz Prisen, er Mette Hvarre Gassner fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, der også er indehaver af én Michelin-stjerne, Bettina Buhl fra Det Grønne Museum, Marc Foged Stockmarr fra God Smag og Per Hallundbæk fra Hallundbæks.

Kom endnu tættere via eksklusivt arrangement

Alle gæster på Det Fynske Dyrskue kan se og opleve kokkene i aktion under Schiøtz Prisen.

Desuden har 100 gæster mulighed for at komme endnu tættere på konkurrencen via det eksklusive arrangement ’Frokost i Laden’ med frokost fra restaurant HOS, intimkoncert med Nicholas MacLeod og smagsprøver fra kokkekonkurrencen.

De 100 billetter kan købes her.

Del artikel

Andre læser også