MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Michelin-stjerner: Kan Odense-restaurant få den første?

Af Michael Qureshi
Foto: The Balcony
Foto: The Balcony

I morgen mandag den 19. februar offentliggør Guide Michelin, hvilke restauranter, som i 2018 tildeles de eftertragtede Michelin-stjerner, der internationalt skaber så meget opmærksomhed.

Gourmetverdenen holder lige nu vejret i håb om, at de igen tildeles en stjerne eller måske flere. For nogle bliver det allerførste gang.

Fyn har således aldrig fået en Michelin-stjerne, og der er stor tvivl om, hvorvidt det sker i morgen for første gang nogensinde.

Men står det til Børsens anerkendte madanmelder Ole Troelsø, så kan det faktisk godt ske. Han har netop anmeldt den blot et år gamle Odense-restaurant The Balcony.

Fem funklende stjerner til Balcony

Den fik i weekenden fem funklende stjerner fra Børsen. Ole Troelsø skriver blandt andet;

“Det lader til, at Michelin-guiden er ved at opdage Fyn, så mon ikke, der lander en stjerne på balkonen, når guiden udkommer mandag,” skriver han i den ypperlige anmeldelse.

De to fremadstormende kokke fra The Balcony er også inviteret med til Michelins uddelingsfest i København i morgen mandag.

Det kunne den ene af stifterne Anders Jensen afsløre på sin Facebook-profil 23. januar.

Der lagde han en invitation fra Michelin ud, som viste, at Balcony-gutterne skal være tilstede mandag. Det er dog ikke ensbetydende med, at man er sikker på at modtage en stjerne.

Ikke desto mindre er det en anerkendelse i sig selv at få en invitation.

Andre stærke kandidater

Hvis det ikke bliver The Balcony, der modtager den prestigefyldte Michelin-stjerne og opnår en stor gastronomisk drøm for Fyn, så er der et par andre i spil.

Falsled Kro har længe været det store fyrtårn på Fyn og den største bejler til en Michelin-stjerne. Men der er stor tvivl omkring, hvad det betyder, at direktør og køkkenchef Per Hallundbæk har forladt stedet og nu genåbnet Franck A i Odense.

Thomas Pasfall har længe været en af de førende kokke på hele Fyn, og hans Odense-restaurant Pasfall er naturligvis også en bejler. Restauranten optræder allerede i Michelin-guiden 2017, hvor den har to gafler som en kæmpe anerkendelse af niveauet.

Nyborg-restaurant også med i feltet

Restaurant Lieffroy i Nyborg er også en stærk kandidat, hvis Michelin-stjernen endelig lander på Fyn.

Både maden og betjeningen er på internationalt niveau i den lækre Nyborg-restaurant, hvor det er Patrick Lieffroy, der står i spidsen for stedet.

Sidste seriøse bejler må være Sortebro Kro ved den Fynske Landsby i Odense. Ejer John Kofod gør det fantastisk med restauranten, og der er elementer af niveauet, som godt kunne trække en anerkendelse fra Michelin.

Michelinstjernerne uddeles til de restauranter verden over, der udmærker sig med både gastronomi, kvalitet og personlighed.

Prøv MigogOdenses nye fordelsklub

Har du set, at du med ClubOdense kan få fire gratis Summerbird-flødeboller i Summerbird i Magasin i Uge 8?

Læs mere om det her – og få adgang til over 20 helt eksklusive tilbud i hele Odense