Michelin-stjerner: Kan Odense-restaurant få den første?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: The Balcony
Foto: The Balcony

I morgen mandag den 19. februar offentliggør Guide Michelin, hvilke restauranter, som i 2018 tildeles de eftertragtede Michelin-stjerner, der internationalt skaber så meget opmærksomhed.

Gourmetverdenen holder lige nu vejret i håb om, at de igen tildeles en stjerne eller måske flere. For nogle bliver det allerførste gang.

Fyn har således aldrig fået en Michelin-stjerne, og der er stor tvivl om, hvorvidt det sker i morgen for første gang nogensinde.

Men står det til Børsens anerkendte madanmelder Ole Troelsø, så kan det faktisk godt ske. Han har netop anmeldt den blot et år gamle Odense-restaurant The Balcony.

Fem funklende stjerner til Balcony

Den fik i weekenden fem funklende stjerner fra Børsen. Ole Troelsø skriver blandt andet;

“Det lader til, at Michelin-guiden er ved at opdage Fyn, så mon ikke, der lander en stjerne på balkonen, når guiden udkommer mandag,” skriver han i den ypperlige anmeldelse.

De to fremadstormende kokke fra The Balcony er også inviteret med til Michelins uddelingsfest i København i morgen mandag.

Det kunne den ene af stifterne Anders Jensen afsløre på sin Facebook-profil 23. januar.

Der lagde han en invitation fra Michelin ud, som viste, at Balcony-gutterne skal være tilstede mandag. Det er dog ikke ensbetydende med, at man er sikker på at modtage en stjerne.

Ikke desto mindre er det en anerkendelse i sig selv at få en invitation.

Andre stærke kandidater

Hvis det ikke bliver The Balcony, der modtager den prestigefyldte Michelin-stjerne og opnår en stor gastronomisk drøm for Fyn, så er der et par andre i spil.

Falsled Kro har længe været det store fyrtårn på Fyn og den største bejler til en Michelin-stjerne. Men der er stor tvivl omkring, hvad det betyder, at direktør og køkkenchef Per Hallundbæk har forladt stedet og nu genåbnet Franck A i Odense.

Thomas Pasfall har længe været en af de førende kokke på hele Fyn, og hans Odense-restaurant Pasfall er naturligvis også en bejler. Restauranten optræder allerede i Michelin-guiden 2017, hvor den har to gafler som en kæmpe anerkendelse af niveauet.

Nyborg-restaurant også med i feltet

Restaurant Lieffroy i Nyborg er også en stærk kandidat, hvis Michelin-stjernen endelig lander på Fyn.

Både maden og betjeningen er på internationalt niveau i den lækre Nyborg-restaurant, hvor det er Patrick Lieffroy, der står i spidsen for stedet.

Sidste seriøse bejler må være Sortebro Kro ved den Fynske Landsby i Odense. Ejer John Kofod gør det fantastisk med restauranten, og der er elementer af niveauet, som godt kunne trække en anerkendelse fra Michelin.

Michelinstjernerne uddeles til de restauranter verden over, der udmærker sig med både gastronomi, kvalitet og personlighed.

Prøv MigogOdenses nye fordelsklub

Har du set, at du med ClubOdense kan få fire gratis Summerbird-flødeboller i Summerbird i Magasin i Uge 8?

Læs mere om det her – og få adgang til over 20 helt eksklusive tilbud i hele Odense

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

To Odense-restauranter fører an på topliste: Tager gæsterne med storm:

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

To Odense-restauranter dominerer atter toplisten over de bedste gæsteanmeldelser på Fyn.

Det er Restaurant ARO og den nærmest helt nyåbnede HOS som vækker opsigt.

Begejstringen over Restaurant ARO vil ingen ende tage hos gæsterne.

Restauranten, der huserer i en tidligere maskinfabrik på Østerbro i Odense C, har i hele 2019 ligget helt i top over de bedst gæsteanmeldte restauranter på DinnerBooking.com.

Og maj er ingen undtagelse. Mere end 22.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i maj måned, og det har endnu en gang resulteret i en førsteplads – for femte gang i år.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Menukortet består af en række retter, der skifter efter sæson, hvorfra du kan vælge 3, 4, 5 eller 7 alt efter sult og lyst.

Desuden er der ’Lille ARO’ eller ’Store ARO’ på menuen, som er en helstøbt oplevelse med alt inkluderet – snacks, bobler, vinmenu, kaffe og sødt.

Erfarne kokke bag

Bag ARO står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe, der tidligere har rørt i gryderne på blandt andet Geranium, Le Sommelier og Pluto.

Nu leger de på ARO, som de selv beskriver:

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

Intet mindre end perfekt

Og noget må de gøre rigtigt, for det er store, rosende ord, som gæsterne giver dem med på vejen.

“Hver gang jeg tog en ny mundfuld mad, var det en fuldstændig sublim oplevelse, og jeres vinsommelier var rigtig god,” skriver Anders.

“Det var intet mindre end perfekt. Vi nød alle tre maden som selvfølgelig også synsmæssigt gjorde indtryk. Tak for en rigtig god oplevelse, vi kommer afgjort igen,” skriver Tina.

Se resten af toplisten for Fyn lige her:

Topliste Fyn maj 2019

  1. Restaurant ARO, Odense C
  2. Restaurant HOS, Odense C
  3. Rudolf Mathis, Kerteminde
  4. Restaurant Cro’n
  5. Restaurant Fynboen, Odense C

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den. Opgørelsen for maj 2019 er baseret på i alt 22.253 danske gæsteanmeldelser

Starter i næste uge: Det berømte veterantog ODIN kører hele sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Flemming Wedell
Foto: Flemming Wedell

Der er masser af nostalgi og hygge for hele familien, når Danmarks Jernbanemuseum kører veterantog på museets egen strækning hele sommeren.

Det hele starter i næste uge, hvor første gang bliver lørdag den 29. juni. Derfra kommer det til at køre hele sommerferien.

Der køres frem til 10. august køres, og det bliver hver tirsdag og lørdag.

Står klar efter 14 års arbejde

Langt de fleste dage leveres trækkraften af ODIN, museets nybyggede 1:1 kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846, som står klar efter 14 års arbejde.

Lokomotivet er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv som pejling.

Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

Foto: Flemming Wedell
Foto: Flemming Wedell

Afgang hver halve time

På dage med kørsel fløjtes der til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause.

En kørsel varer ca. 10 minutter og er gratis, når entréen er betalt.

I uge 29-30 + 10. august kører damplokomotivet Hs 415 fra 1901 i stedet for ODIN.

Når man nu endelig er inde på Jernbanemuseet kan man køre med minitoget, opleve børnebanegården, lege på den store udendørs legeplads og meget mere.

Læs mere lige her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.