Michelin-stjerner: Kan Odense-restaurant få den første?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: The Balcony
Foto: The Balcony

I morgen mandag den 19. februar offentliggør Guide Michelin, hvilke restauranter, som i 2018 tildeles de eftertragtede Michelin-stjerner, der internationalt skaber så meget opmærksomhed.

Gourmetverdenen holder lige nu vejret i håb om, at de igen tildeles en stjerne eller måske flere. For nogle bliver det allerførste gang.

Fyn har således aldrig fået en Michelin-stjerne, og der er stor tvivl om, hvorvidt det sker i morgen for første gang nogensinde.

Men står det til Børsens anerkendte madanmelder Ole Troelsø, så kan det faktisk godt ske. Han har netop anmeldt den blot et år gamle Odense-restaurant The Balcony.

Fem funklende stjerner til Balcony

Den fik i weekenden fem funklende stjerner fra Børsen. Ole Troelsø skriver blandt andet;

“Det lader til, at Michelin-guiden er ved at opdage Fyn, så mon ikke, der lander en stjerne på balkonen, når guiden udkommer mandag,” skriver han i den ypperlige anmeldelse.

De to fremadstormende kokke fra The Balcony er også inviteret med til Michelins uddelingsfest i København i morgen mandag.

Det kunne den ene af stifterne Anders Jensen afsløre på sin Facebook-profil 23. januar.

Der lagde han en invitation fra Michelin ud, som viste, at Balcony-gutterne skal være tilstede mandag. Det er dog ikke ensbetydende med, at man er sikker på at modtage en stjerne.

Ikke desto mindre er det en anerkendelse i sig selv at få en invitation.

Andre stærke kandidater

Hvis det ikke bliver The Balcony, der modtager den prestigefyldte Michelin-stjerne og opnår en stor gastronomisk drøm for Fyn, så er der et par andre i spil.

Falsled Kro har længe været det store fyrtårn på Fyn og den største bejler til en Michelin-stjerne. Men der er stor tvivl omkring, hvad det betyder, at direktør og køkkenchef Per Hallundbæk har forladt stedet og nu genåbnet Franck A i Odense.

Thomas Pasfall har længe været en af de førende kokke på hele Fyn, og hans Odense-restaurant Pasfall er naturligvis også en bejler. Restauranten optræder allerede i Michelin-guiden 2017, hvor den har to gafler som en kæmpe anerkendelse af niveauet.

Nyborg-restaurant også med i feltet

Restaurant Lieffroy i Nyborg er også en stærk kandidat, hvis Michelin-stjernen endelig lander på Fyn.

Både maden og betjeningen er på internationalt niveau i den lækre Nyborg-restaurant, hvor det er Patrick Lieffroy, der står i spidsen for stedet.

Sidste seriøse bejler må være Sortebro Kro ved den Fynske Landsby i Odense. Ejer John Kofod gør det fantastisk med restauranten, og der er elementer af niveauet, som godt kunne trække en anerkendelse fra Michelin.

Michelinstjernerne uddeles til de restauranter verden over, der udmærker sig med både gastronomi, kvalitet og personlighed.

Prøv MigogOdenses nye fordelsklub

Har du set, at du med ClubOdense kan få fire gratis Summerbird-flødeboller i Summerbird i Magasin i Uge 8?

Læs mere om det her – og få adgang til over 20 helt eksklusive tilbud i hele Odense

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.