MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærkt samarbejde: Odenseansk hotelkonge hjælper ledige i job

Af Christina Frederiksen

I et nyt samarbejde med Odense Kommune hjælper privatejede Milling Hotels ledige borgere med begrænset eller slet ingen erfaring fra arbejdsmarkedet i job.

Rådmand Christoffer Lilleholt håber, mange flere virksomheder vil gøre som Milling Hotels og hjælpe med at få bl.a. ikke-vestlige kvinder ind på arbejdsmarkedet.

”De skal prøve at opleve, hvor sjovt det er at være en del sammenholdet på en arbejdsplads. At det kan være sjovt at gå på arbejde og hver morgen komme ind og møde sine kolleger,” siger hotelejer Jan Milling.

Han har som den første arbejdsgiver i Odense meldt sig til at være partner i samarbejdet ‘Virksomhederne viser vejen’, hvor virksomheden hjælper med at træne og opkvalificere blandt andre borgere med ikke-vestlig baggrund til at kunne begå sig på arbejdsmarkedet.

”Vi ser det som vores pligt at byde ind, når nu vi kan. Vi har aldrig haft problemer med at finde medarbejdere, så vi gør det, fordi vi gerne vil give nogle mennesker muligheden for at vise, hvad de kan, og forhåbentligt få fodfæste på jobmarkedet,” siger Jan Milling, der ejer og driver 10 hoteller, hvoraf de fem ligger i Odense.

Fjerner bøvlet for virksomhederne

Odense Kommune rekrutterer deltagerne til projektet blandt gruppen af aktivitetsparate borgere og borgere i ressourceforløb herunder borgere med ikke-vestlig baggrund.

Efter en kort introduktion til virksomheden kommer deltagerne i mindre grupper i virksomhedspraktik i op til tre måneder i funktioner, der passer dem.

”Det er jo ude i virksomhederne, man lærer at være på arbejdsmarkedet.

Derfor er vi meget taknemmelige for, at Milling Hotels har sagt ja til at åbne dørene for nogle borgere, som ellers har meget lidt erfaring med at gå på arbejde og være en del af et arbejdsfællesskab,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt, som gerne vil brede metoden ud til flere virksomheder.

”Vi har mange små og mellemstore virksomheder i Odense, som gerne vil tage et socialt ansvar og tilbyde praktik til dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet.

Men som måske kan have svært ved at løfte opgaven selv.

Derfor vil vi nu fjerne al bøvlet for dem, så de kan koncentrere sig om at drive virksomhed,” siger rådmanden.

Man kan vokse med opgaven i små bidder

De første seks deltagere har allerede haft første mødedag på Milling Hotel Plaza og er nu i gang med at få en introduktion til hotelbranchen og de forskellige funktioner, inden de skal i praktik på et af hotellerne Milling Hotels.

På Milling Hotel Plaza arbejder 52-årige Susanne Mortensen allerede.

Hun har tidligere har været sosu-hjælper og serviceassistent, men røg ud af arbejdsmarkedet for fem år siden og havde svært ved at komme tilbage.

For et år siden kom hun i praktik hos Milling Hotels, og i dag er hun ansat 30 timer om ugen på ordinære vilkår med morgenservering.

”Jeg er meget taknemmelig for at have fået chancen igen på en rummelig arbejdsplads, hvor man hjælper hinanden.

Hotellet har været et rigtigt godt sted at komme i gang, fordi der er mange funktioner, og man kan vokse med opgaven i små bidder,” siger Susanne Mortensen.

Del artikel

Andre læser også