NemID er snart fortid: Efter sommerferien lanceres MitID
Er du blevet glad for din NemID app, når du skal logge ind på vigtige og personlige systemer?
Så skal du snart vænne dig til noget nyt.
Fra august lanceres det nye MitID nemlig, og senest i løbet af første halvår i 2022 skal alle med et CPR-nummer være skiftet med over.
Hvis du kører med den nuværende NemID app vil du ikke mærke den store forskel, da funktionen bliver nogenlunde ens på det nye MitID.
Kan have flere bruger-ID’er tilknyttet
Det nye system kaldes af kaldes af Digitaliseringsstyrelsen “en af de største digitale opgraderinger nogensinde”.
- MitID appen kan fungere på hovedparten af alle smartphones. Hvis du bruger NemID nøgleapp i dag, kan du også som hovedregel benytte MitID appen.
- MitID appen kan have flere bruger-ID’er tilknyttet. Det betyder fx, at flere personer i den samme husstand kan benytte den samme tablet med kun én MitID app. Man må dog aldrig dele hverken bruger-ID eller koder med hinanden, men skal have hver jeres.
Den største forskel på de to systemer er, at pap-kortet med alle “nøglerne” udgår. Det er ganske enkelt for nemt at misbruge.
Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID appen, er der MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip.
MitID kodeviser
MitID kodeviseren er en lille, elektronisk enhed, der viser dig en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med MitID.
Du får kodeviseren sendt med posten, eller du kan hente den i borgerservice.
Med MitID er der en bedre beskyttelse mod identitetstyveri, og man får besked både gennem MitID-appen, på sms eller mail, hvis nogen forsøger at logge ind med ens personlige MitID fra en ny enhed eller med en forkert adgangskode.
Skifter navn og logo
Digitaliseringsstyrelsen står bag den digitale løsning.
Og anledningen til at forny NemID, som mere end 4,8 millioner danskere bruger i dag, er, at kontrakten for det nuværende NemID udløber.
Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen.
Da løsningen alligevel skulle i udbud for at indgå en ny kontrakt, har Digitaliseringsstyrelsen valgt at gentænke løsningen for at styrke sikkerheden endnu mere og udnytte de nye tekniske muligheder bedst muligt.
NemID skifter samtidig navn og logo.
Du vil få besked, når du kan få MitID. Indtil da kan du fortsætte med at bruge dit NemID.
Det er i udgangspunktet bankerne, der står for udrulningen og der, du kan få hjælp, når du skal have MitID.