MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Momo og tidstyvene: Skøn forestilling for børn – OG deres forældre

Af Morten Givskud
Foto: Emilia Therese
Foto: Emilia Therese

Momo sidder stille i kanten af byens amfiteater, iført en stor hvid frakke og hendes øjne lyser af nysgerrighed og hendes ører er klar til at lytte til enhver lyd, der pirrer hendes interesse.

Momos særlige evne til at forstå folk og få dem til at åbne deres hjerter er en magisk evne, kun hun besidder

En dag bryder tidstyvene ind i byen, som skygger iført askegrå jakkesæt, der næsten synes at blande sig med den dystre kulisse.

Deres cigarer udsender en tæt, grå røg, der hænger tungt i luften og forfører folk til at tro, at de kan spare tid op hos dem.

Det er som om, byen falder i en trance, og snart handler alt om effektivitet og at have overskudstid til at fylde i tidstyvenes grå bank.

Selvom “Momo og tidstyvene” er beregnet til børn og unge, så ville flere af mine forældre-kollegaer, have godt af at se og forstå forestillingens morale om at prioritere tid sammen istedet for arbejde og karriere.

Lad os gribe muligheden for at fungere som rollemodeller og demonstrere vigtigheden af at vælge relationer og fællesskab over materielle goder og karriereambitioner.

Jeg var til premieren heldig, at min 11-årige niece ville ledsage mig.

Hendes øjne strålede af begejstring, og hun kunne næsten ikke sidde stille i sædet.

“Det var en fantastisk forestilling,” udbrød hun, “og lydene og lyset gjorde det hele eventyragtigt” og jeg var faktisk enig.

Odense Teater har skabt et virkeligt flot eventyrunivers.

Det er som om, børnene suges ind i Momos forunderlige verden, og på scenen fremstår Nadia Jasmin Nielsen som en sød og spændende Momo, hvor man føler, at alt kan ske, mens Anders Budde Christensen som Gigi bringer en energi og barnlig naivitet, der er det perfekte med- og modspil til Momo.

Hvis man mangler aktiviter til familien her i vinterferien, så er “Momo og tidstyvene” et rigtigt godt bud på en forestilling for både børn og deres forældre!

Del artikel

Andre læser også