Mor og datter står bag: Ny lækker vinbutik åbner i Odense

Skrevet af: Redaktionen

I den seneste tid har der været fuld fart på madfronten i Odense med adskillige mad- og restaurantfestivaller samt åbningen af flere nye cafeer, restauranter og street food-markeder – til stor glæde for de odenseanske madører.

Nu er der også godt nyt til de passionerede vindrikkere, for på torsdag den 1. marts kl. 9.00 åbner en ny vinbutik på Nørregade 39 i Odense ved siden af Gastroteket.

Mor og datter står bag

Butikken hedder Nørregade Vin, og den drives og ejes af Bente Hansen og hendes datter Louise. Flere af jer er formentlig stødt på dem før, for de har begge arbejdet i Vinspecialisten i Rosengårdcentret i flere år, hvor de har delt ud af deres store vinviden.

Det vil de fortsat gøre – men nu i deres egen vinbutik i Nørregade. Og det ser de frem til:

”Vi glæder os til at slå dørene op til en superlækker butik, hvor vi satser på masser af sublime oplevelser med lækre vine, alverdens spiritus, gode øl, chokolade, te, kaffe og øvrige delikatesser. Det bliver så fedt og spændende at have vores eget, hvor vi kan gøre det hele på vores egen måde”, siger Bente Hansen og tilføjer:

”Vi er så klar til at tage imod de mange vinelskende odenseanere og fynboere. De er så velkomne”.

Festlig reception fredag

Mor og datter har længe drømt om at åbne deres egen vinbutik, og nu hvor drømmen er gået i opfyldelse, skal det fejres. Derfor inviterer de alle interesserede til festlig reception fredag den 2. marts kl. 15.00-19.00.

”Det bliver et brag af en fest. Hele eftermiddagen og aftenen vil være fyldt med gode tilbud, konkurrencer og god stemning. Vi byder på vin og øl, og vi har bestilt en pølsevogn til at tage sig af den lille sult.

Der vil også være udskænkning fra vores portvine, hvor vores leverandører – Bulas – fra Portugal kommer og fortæller historien bag, mens de skænker ud”, fortæller Bente Hansen.

Du kan læse mere om Nørregade Vins reception her. Det er gratis at deltage.

Alt i vine og delikatesser

Hos Nørregade Vin kan du købe almindelige vine som rødvin, hvidvin, rosevin, spumante og champagne, men du kan også få nicheprodukter fra mindre leverandører som eksempelvis kastanjelikør og Brunellovin.

Du har også mulighed for at få fingrene i de eftertragtede vine fra fynske Løgismose Vin, som normalt kun ligger ude på restauranter og ikke ude i butikkerne.

Nørregade Vin forhandler også alverdens spiritus og forskellige delikatesser som kaffe, te, lakrids, bolsjer og chokolade. Så der er noget for enhver smag.

Du kan se mere på Nørregade Vins hjemmeside og facebookside.

Spiritussmagninger fra foråret

Ejeren Bente Hansen vil ikke nøjes med kun at sælge vin og andre godter. Hun vil også arrangere spændende events for kunderne, hvor de kan smage på de mange varer.

”Vi skal have masser af smagninger i butikken. Både de lidt større smagninger med et tema som f.eks. ’tre på et bræt’ med tre forskellige gins, men også de små impulsive smagninger, hvor kunderne spontant kan droppe ind i butikken om fredagen og få en smagsprøve på vej ind i byen”, siger Bente Hansen.

De første smagninger vil være i foråret og vil blive annonceret på Nørregade Vins facebookside.

Åbningstider

Nørregade Vin har åbent kl. 9.00-18.00 mandag-torsdag, kl. 8.00-18.00 fredag og kl. 9.00-15.00 lørdag. Søndag er der lukket.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her