MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mundbind og forsamlingsforbud: Her er de nye regler for træningscentre

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Vi har været vant til det, når vi går på restaurant eller café.

Men torsdag den 29/10 er det også et krav, at alle benytter mundbind eller visir i lokaler i forbindelse med kultur og sport og fritid.

Det gælder også i fitnesscentre landet over.

Det bekræfter brancheorganisationen Dansk Fitness & Helse Organisation, DFHO, træningskæden Sats og landets største fitnesskæde, Fitness World over for TV2.

Fitness World har opdateret deres retningslinjer for træning og der gælder nu følgende:

  • Man skal have mundbind på, når man ikke udøver sin træningsaktivitet (det gælder ikke i forbindelse med omklædning eller bad).
  • Der vil ikke være adgang i centret uden mundbind
  • Den enkelte er selv ansvarlig for at medbringe mundbind
  • Respektér venligst myndighedernes retningslinjer og pas på hinanden

Hvad med forsamlingsforbuddet?

En anden restriktion, der kommer til at ramme indendørsidrætten er forsamlingsforbuddet, der sænkes fra 50 til 10 personer. Dette gælder fra mandag den 26. oktober 2020 til og med den 22. november 2020.

Her skriver DFHO følgende:

“Fitnesscentre må derfor fortsat holde åbent. Man skal stadig overholde kravene til indretning af lokaler, som offentligheden har adgang til, herunder kravet om, at der maksimalt må tillades adgang for 1 kunde, besøgende eller deltager pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. På tilsvarende måde gælder afstandskravet på 2 meter stadig.  

Der gælder i dag ikke et generelt forbud mod, at der ikke må være mere end 50 personer i et fitnesscenter, og det er DFHOs klare vurdering, at der fra på mandag den 26. oktober heller ikke gælder et generelt forbud mod at være flere end 10 personer til stede i et fitnesscenter, så længe ovennævnte kvadratmeterkrav overholdes, men forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer til et arrangement, en begivenhed og lignende gælder også her.

Afholdes der således fælles træningsaktiviteter – holdtræning – i fitnesscenteret vil dette efter DFHOs opfattelse som det helt klare udgangspunkt være omfattet af forbuddet om, at der ikke må deltage flere end 10 personer i en sådan aktivitet eller begivenhed.

Det skal understreges, at myndighederne har meddelt, at de helt præcise og nærmere retningslinjer vil blive opdateret, og der tages derfor forbehold for ændringer af DFHOs foreløbige forståelse af de nye retningslinjer.”

Del artikel

Andre læser også