Musik, komik, loppemarked og søde dyr: Odense har det hele i weekenden

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Den Grå Side PR
Foto: Den Grå Side PR

Uanset, om du er til musik og hygge på Storms Pakhus, fri bar på Nunchi, lummer humor med bl.a. Søren Rasted og Mick Øgendahl eller nuttede dyr i Odense ZOO, så har Odense det hele denne weekend.

Vi har naturligvis lavet en oversigt over, hvad du og din familie kan foretage jer i Odense i weekenden.

Rigtig god fornøjelse.

Musik

Fredag og lørdag: Musik i Storms Pakhus
Hver fredag kan du opleve livemusik med forskellige kunstnere i Storms Pakhus, og nu på fredag optræder den lokale singer-songwriter Peter Øhlers. Med guitaren i hånden vil han præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange. I dag kan du samtidig smage den nye øl fra Albani Special i Storms Pakhus fra klokken 17-19.

Hver lørdag sætter en DJ desuden gang i pakhuset.

Fredag kl. 17: Gratis nytårskoncert på Odense Rådhus
I eftermiddag inviterer Odense Musikskole til gratis nytårskoncert, hvor det nye år bydes velkommen med musik fra solister, kor, orkestre og bands. Der er velkomst ved Børn- og Ungerådkvinde Susanne Crawley og nytårshilsen ved brugerrådsformand Uffe Veppler. I pausen byder musikskolen på kransekage og et glas bobler.

Events

Fredag kl. 16-22: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer indenfor til FredagsSlatter i eftermiddag og aften. Så kom og drik vin til billige penge, og hjælp ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Lørdag kl. 18-20.30: Den Grå Side med Mick Øgendahl, Lars Hjortshøj og Mattias Hundebøl
I morgen kan du opleve Søren Rasteds populære podcast Den Grå Side Live på Magasinet i Odense. Konceptet er meget enkelt. Søren Raasted har fundet en masse gamle udgaver af pornomagasinet Rapport, hvor de i flere årtier havde sektionen “De Grå Sider”, hvor læsere angiveligt skriver historier fra det virkelige liv ind.

I morgen tager Søren Rasted gæsterne Mick Øgendahl, Lars Hjortshøj og Mattias Hundebøl med – og til showet afsløres endnu en gæst. 

Læs mere her.

Lørdag kl. 23-24: Fri bar på Nunchi
Odenses største natklub Nunchi slutter januar af med fri bar både på drinks og cocktails i en time i morgen. Entréen er desuden gratis til kl. 01:00.

Læs mere her.

Søndag kl. 11-16: Loppemarked i Storms Pakhus
Kom med, når Odense Loppemarked igen indtager Storms Pakhus på søndag med et genbrugs- og retromarked. Her bliver Storms fyldt med spændende boder, som supplerer de mange lækre madboder.

Læs mere her.

Søndag kl. 12-13: Trash Walk i Odense
For at få odenseanerne til at være mere opmærksomme på henkastet affald, arrangerer Flash Your Trash en tur på søndag, hvor formålet er at samle skrald op i byen. Så kom ud og få noget frisk luft, samtidig med du gør noget godt for naturen. Det eneste du skal have med er poser, handsker og evt. en gribetang, hvis du ligger inde med sådan en.

Turen starter ved 7-eleven/Shell-tanken ved Rosengårdcenteret på Ørbækvej 87, 5220 Odense SØ, og du kan læse mere her.

Søndag kl. 15-17: DGI International GymShow
Hvis du er blandt de mange, der føler, at januar er grå og kedelig, så har du mulighed for at afslutte måneden med fest og farver. På søndag afholdes DGI International GymShow 2018 i Odense Idrætshal, hvor verdens bedste gymnaster, akrobater, jonglører og dansere er samlet i et storslået show i verdensklasse.

Biletter koster 275 kr. for voksne og 225 kr. for børn under 12 år, og du kan købe billetter her.

Søndag kl. 16-17.30: Søndagsyoga i Café ODEON Social
Slut weekenden af med at forkæle dig selv med yoga og afspænding sammen med Tina fra Yin & Yoga. Det foregår i Café ODEON Social, og alle er velkomne –  ung som gammel, trænet som utrænet.

Medbring yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Du kan læse mere her.

Søndag kl. 20.30-22.30: EM-håndhold finalen
På søndag bliver det afgjort, hvem der vinder EM i herrehåndbold, og Café ODEON Social inviterer indenfor til håndboldhygge. Aftenen starter med fællesspisningen kl. 18, hvor de serverer Tortillias med Chili con Carne, og hele aftenen vil der være gode tilbud i baren.

Læs mere her.

For familien

Lørdag kl. 11-15: Dyrenes aktivitetsdag i Odense ZOO
Har du nogle gamle sko/støvler, læderbolde, haveslanger, krydderier, parfumer, bamser eller t-shirts liggende derhjemme, som du ikke bruger? Så har du i morgen den perfekte mulighed for at komme af med det, samtidig med det tjener et godt formål. Odense ZOO inviterer nemlig til dyrenes aktivitetsdag, hvor tingene bliver brugt til aktivering af dyrene og sætter nye duftspor, som de ikke er vant til. Læs mere i vores artikel her.

Hvis I har lyst til at blive lidt længere i Odense ZOO, kan I fra klokken 17.30 til 20 komme til magisk lysaften, hvor hele haven lyses op i smukke farver. Hør også lysfortælling ved Chunga legepladsen kl. 18 og ved ved Safari Coffee-To Go / løvetræningspladsen kl. 18.30. Og se sjove forsøg med lys i Darwins Hus fra klokken 19-19.45.

Lørdag kl. 11: Teater for børn på Nørregaards Teater
I morgen kan du opleve forestillingen Kapløbet på Nørregaards Teater, som er en historie om en pige, en mor og en far, der er blevet væk. En historie om nærvær og fravær, travlhed, fantasi og drømme.
(6-11 år).

Find billetter, og læs mere her.

Fredag-søndag: Sanseudstilling på Brandts
Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts, som man kan opleve helt frem til den 18. februar 2018. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Kultur

Fredag-søndag kl. 10-17: Lars Von Trier udstilling på Brandts
Oplev efterårets store udstilling på Brandts: Lars von Trier – Det gode med det onde.Udstillingen giver for første gang et retrospektivt overblik over dansk films største mester og trækker hovedlinjerne op i hans verdensberømte produktion af film.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Shopping

Lørdag: Butikkerne i Odense City holder åbent
Brug din lørdag på en shoppetur i Odense City. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Søndag kl. 11-16: Loppemarked i Storms Pakhus
Kom med, når Odense Loppemarked igen indtager Storms Pakhus på søndag med et genbrugs- og retromarked. Her bliver Storms fyldt med spændende boder, som supplerer de mange lækre madboder.

Læs mere her.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!