MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Schhhhh: Fyns Politi vil uddele bøder og konfiskere musikanlæg

Af Stine Kjølby Christensen

Imens temperaturen på termometeret stille og roligt kravler op, så vil Fyns Politi lige høfligt, men bestemt minde om, at musik udendørs kan være til glæde, men også til stor ulempe.

Derfor har Fyns Politi de kommende dage slået lyttelapperne godt ud, så vi er klar til at gribe ind, hvis festen bliver for højlydt.

De fleste ved det godt, men desværre er der altid nogen, som ikke tænker over, at den musik de sender ud i sommernatten holder naboerne vågne – eller bare helt grundlæggende lyder som støj og larm i deres ører.

”Vi ved erfaringsmæssigt, at sommervejr og udendørs musik ofte går hånd i hånd.

Derfor vil vi gerne på det varmeste opfordre til at udvise hensyn til hinanden og huske dig på, at dine naboer jo ikke nødvendigvis dele din musiksmag.

Jeg vil samtidig gerne understrege, at musik til ulempe er et område vores patruljer er meget opmærksomme på – som vi skrev for nylig på vores Facebook-side, det starter måske med lyden fra din SoundBox, men kan ende med lyden af os, der skriver en bøde og snupper boxen”, siger politidirektør Arne Gram, Fyns Politi.

Tænk på dine omgivelser

Fyns Politi snupper boxen – og selvfølgelig også andre musikanlæg, hvis man spiller så høj musik, at det genere andre i området.

I første omgang kan man måske nøjes med at få besked på at skrue ned, men fortsætter larmen alligevel, så kan vi både udstede en bøde på 1.000 kroner, og vi kan faktisk også inddrage musikanlægget og tage det med os i patruljebilen.

”Vi forstår godt lysten til at feste udenfor, fordi der fortsat gælder en række restriktioner, som betyder, man ikke kan komme ud og feste i nattelivet, som man plejer – og det særligt ærgerligt lige nu, hvor mange unge gerne vil fejre, at de er blevet færdige med deres uddannelse eller skoleforløb.

Men det er altså nødvendigt, at hvis festen generer naboerne i området, så vi er nødt til at handle på det”, understreger Arne Gram.

Hvis man planlægger en fest den kommende tid, så kan det være en god ide at underrette sine naboer på forhånd, så de ved, at der måske bliver lidt mere larm end sædvanligt.

Det gør det ikke lovligt at spille musik til ulempe, men det kan forhåbentlig få tingene til at glide lidt nemmere.

Del artikel

Andre læser også