Musik, snobrød og fællessang: Kom til Sankt Hans på Engen i Fruens Bøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år kom tørken i vejen for det traditionsrige sankthansbål på Engen i Fruens Bøge, men forhåbentlig kan bålet igen være midtpunktet for en hyggelig familieaften med musik, snobrød, tale og fællessang.

Søndag den 23. juni er det sankthansaften, og det er en aften rig på traditioner. Sådan er det også i Odense, hvor Engen i Fruens Bøge betyder noget ganske særligt for mange odenseanere.

Sidste år kom den massive tørke i vejen for det traditionsrige sankthansbål på Engen i Fruens Bøge, men i år håber man, at bålet igen kan være midtpunkt for en hyggelig aften med musik, snobrød, tale og fællessang.

Et stærkt program

Gennem årtier har der været sankthansbål og hygge omkring ilden, og 2019 bliver ingen undtagelse, hvis vejret da tillader det.

“Jeg holder meget af sankthansaften, og sådan tror jeg, de fleste har det. Bålet, midsommervisen og de lyse nætter er bare noget helt særligt, og jeg glæder mig hvert år over at se odenseanere i alle aldre mødes på Engen.

Jeg er sikker på, vi får en dejlig aften sammen. Det byder programmet i hvert fald op til,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Arrangementet begynder kl. 16, hvor der bliver tændt i det store snobrødsbål, så alle kan bage deres egne snobrød i selskab med spejderne fra Sortebrødregruppen.

Det prisvindende børnemusikorkester “Æsken” kommer for at tage børn og voksne med på en tidsrejse gennem jazzens historie i en mellemting mellem teater og koncert.

Undervejs stifter vi bekendtskab med blandt andet Billie Holiday, Louis Armstrong og Herbie Hancock.

Børnene kan også glæde sig til Lars U, der kommer forbi for at trylle og lave ballondyr mellem kl. 16.30 og 17.30.

Familie- og børneunderholdningen begynder kl. 16.00 og slutter cirka kl. 18.00. I hele tidsrummet vil Kulturmaskinen være på pladsen med gøgl og leg, og måske kigger maskotten Tumle også forbi.

Medbring egen mad – eller køb en madkurv

Kl. 17.30 begynder opdækningen til fællesspisning på Engen. Det er muligt at forudbestille en madkurv fra Kai Thor Catering eller medbringe sin egen mad.

Der er blot et krav for at få en siddeplads ved bordet, at man har lyst til at spise sammen med andre. Madkurven kan bestilles her.

Arrangementet er en del af kampagnen “Danmark spiser sammen”, som varetages af Folkebevægelsen mod ensomhed.

Programmet for aftenen er således:

Kl. 18.00-20.45 DJ Academy præsenterer musik fra deres dygtige discjockeys

Kl. 20.45-20.55 Det rytmiske kor Pop ‘N’ Soul ved korleder Janne Wind

Kl. 20.55-21.00 Tale ved by- og kulturrådmand Jane Jegind

Kl. 21.00 Bålet tændes til Midsommervisen ved koret Pop ‘N’ Soul

Kl. 21.10-21.20 Det rytmiske kor Pop ‘N’ Soul ved korleder Janne Wind

Kl. 21.20-22.00 Discjockeyerne runder aftenen af.

Hvis vejret ikke tillader et sankthansbål, så bliver familie- og børneunderholdningen alligevel gennemført mellem kl. 16.00 og 18.00, mens resten af arrangementet bliver aflyst.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

 • Daze
 • Scooter
 • Cascada
 • Eiffel 65
 • Right said Fred
 • Londonbeat
 • N-trance
 • Snap
 • Boyzlife
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat
 • DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Vengaboys
 • HIT N’HIDE
 • Vengaboys
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat. DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Voice of KLF
 • Danny Kool
 • Alice Deejay
 • Dario von Slutty
 • Da Buzz
 • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.