Næste fase af letbanen: Fra i dag ensrettes Stationsvej

Skrevet af: Redaktionen

I dag er der taget hul på næste fase af det odenseanske letbanebyggeri. I denne fase skal der gøres plads til sporarbejde, og det betyder, at mange busser får nye holdepladser og stationsvejene bliver ensrettet.

Ensretning på Stationsvej

Fra i dag er Vestre Stationsvej blevet ensrettet i østlig retning på strækningen mellem Vesterbro og Fjordsgade. Ensretningen gælder frem til sommeren 2018 og er nødvendig for at give plads til vejarbejdet. Kommunen anbefaler, at man som bilist bruger Rugårdsvej og Grønløkkevej som omkørsel.

Fra marts bliver ensretningen udvidet og kommer også til at gælde strækningen mellem Vesterbro og Rugårdsvej.

I forbindelse med ensretningen på Vestre Stationsvej indføres der nogle restriktioner i Vindegade. Tung trafik uden ærinde forbydes helt hér, mens kørsel for busser bliver ensrettet i modsatte retning som på Vestre Stationsvej.

Derudover bliver der også bygget nye cykelstier og fortove på Vestre og Østre Stationsvej for at gøre området tilgængelig for cykelister og fodgængere.

Nye holdepladser til Busserne

Busserne bliver flyttet fra holdepladserne A-D til Dannebrogsgade og til midlertidige holdepladser ved Kongens Have og det tidligere musikbibliotek.

Biltrafikken bliver i fremtiden ledt bagom Odense Banegård Center gennem den tidligere busterminal, og busserne får derfor permanente holdepladser foran Odense Banegård Center, hvor Letbanen også får station.

Læs mere om bussernes nye holdepladser her.

Sporarbejde forude

Så snart vejarbejdet bagom Odense Banegård Center er færdigt, begynder det længe ventede sporarbejde. Sporarbejdet fortsætter frem til foråret 2020, og på Vestre og Østre Stationsvej bliver der etableret tre letbanestationer.

I denne periode kan cyklister og fodgængere passere på Vestre og Østre Stationsvej, selvom der kommer perioder, hvor cyklister må trække forbi arbejdsområdet. Derudover vil der i perioden fortsat være adgang til alle butikker lags strækningen.

Læs mere om byggeriet her.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her