MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Næste fase af letbanen: Fra i dag ensrettes Stationsvej

Af Redaktionen

I dag er der taget hul på næste fase af det odenseanske letbanebyggeri. I denne fase skal der gøres plads til sporarbejde, og det betyder, at mange busser får nye holdepladser og stationsvejene bliver ensrettet.

Ensretning på Stationsvej

Fra i dag er Vestre Stationsvej blevet ensrettet i østlig retning på strækningen mellem Vesterbro og Fjordsgade. Ensretningen gælder frem til sommeren 2018 og er nødvendig for at give plads til vejarbejdet. Kommunen anbefaler, at man som bilist bruger Rugårdsvej og Grønløkkevej som omkørsel.

Fra marts bliver ensretningen udvidet og kommer også til at gælde strækningen mellem Vesterbro og Rugårdsvej.

I forbindelse med ensretningen på Vestre Stationsvej indføres der nogle restriktioner i Vindegade. Tung trafik uden ærinde forbydes helt hér, mens kørsel for busser bliver ensrettet i modsatte retning som på Vestre Stationsvej.

Derudover bliver der også bygget nye cykelstier og fortove på Vestre og Østre Stationsvej for at gøre området tilgængelig for cykelister og fodgængere.

Nye holdepladser til Busserne

Busserne bliver flyttet fra holdepladserne A-D til Dannebrogsgade og til midlertidige holdepladser ved Kongens Have og det tidligere musikbibliotek.

Biltrafikken bliver i fremtiden ledt bagom Odense Banegård Center gennem den tidligere busterminal, og busserne får derfor permanente holdepladser foran Odense Banegård Center, hvor Letbanen også får station.

Læs mere om bussernes nye holdepladser her.

Sporarbejde forude

Så snart vejarbejdet bagom Odense Banegård Center er færdigt, begynder det længe ventede sporarbejde. Sporarbejdet fortsætter frem til foråret 2020, og på Vestre og Østre Stationsvej bliver der etableret tre letbanestationer.

I denne periode kan cyklister og fodgængere passere på Vestre og Østre Stationsvej, selvom der kommer perioder, hvor cyklister må trække forbi arbejdsområdet. Derudover vil der i perioden fortsat være adgang til alle butikker lags strækningen.

Læs mere om byggeriet her.

Seneste nyt