Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliver helt unikt byggeri: Nu starter nedrivningen af stor bygning i Odense

Af Michael Qureshi

Et nyt stort byggeri i Odense bliver helt unikt i Danmark.

Bygningsstyrelsen har tildelt totalentreprisen på opførelsen af det kommende statslige kontorknudepunkt til 800 millioner kr.

Det helt unikke er, at bygningens bærende konstruktioner skal opføres i træ.

NCC har i samarbejde med P. Olesen, startet nedrivningen af den eksisterende bygning på byggegrunden på Lerchesgade i Odense.

Fremover skal grunden ved havnen huse Bygningsstyrelsen i et kontorknudepunkt med bærende konstruktioner af træ som en af de første af slagsen i Danmark.

“I NCC er vi glade for, at arbejdet på Lerchesgade nu er sat i værk, og at vi på den måde er med til at bane vejen for træbyggeri i Danmark.

Vi er stolte over at tage en så stor og vigtig opgave op, som vil bidrage til at udvikle fremtidens grønne løsninger i den danske byggebranche,” siger Lars Ørvad, sektionsdirektør i NCC.

Byggeriet vil gennemgående have fokus på bæredygtige tiltag for besparelse af CO2-udledning, miljøpåvirkning samt genbrug og genanvendelse – både i forhold til selve byggeriet og den efterfølgende drift.

Anvender træ i stedet for beton og stål

Det kommende statslige kontorknudepunkt får adresse på Lerchesgade 35 i Odense.

Det samlede areal bliver på 31.000 kvm og vil rumme kontorarbejdspladser til 1.600 medarbejdere. Dertil kommer 5.000 kvm kælder.

Nedrivningen af det nuværende byggeri fra 1975 på Lerchesgade er en omfattende proces i og med, at der er anvendt materialer, som indeholder problematiske stoffer, som asbest og PCB. Det ses ofte i ældre bygninger.

NCC tager ansvar for, at materialerne håndteres rigtigt og efter forskrifterne, med hensyn til medarbejdere og miljøet, og de har derfor hyret nedrivningsfirmaet P. Olesen til opgaven.

De ting der kan genbruges, kører P. Olesen til deres eget lager i Hovedgård, hvorfra det sættes til salg via onlineplatformen Greendozer.

Klargøringen af byggegrunden forventes afsluttet i maj, og Bygningsstyrelsens nye kontorknudepunkt forventes at stå klar til indflytning i 2025.

Del artikel

Andre læser også