Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop meldt ud: Eventyrløbet 2020 aflyses på grund af corona

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: OGF
Foto: OGF

Det 43. Eventyrløb må vente godt et års tid på at blive skudt i gang.

En enig løbsledelse og styregruppe har nemlig valgt at udskyde dette år traditionsrige Eventyrløb til den 13. maj 2021.

Det skriver Eventyrløbet på deres hjemmeside.

På et møde har løbsledelsen i OGF Events og styregruppen for Eventyrløbet i enighed valgt at aflyse dette års løb som følge af coronakrisen, der har ført til omfattende forandringer i det danske og internationale samfund.

“Udviklingen i denne ulykkelige situation, som ikke ser ud til at aftage på nuværende tidspunkt, er blevet mere og mere omfattende, så vi har ikke set anden mulighed end at aflyse vores arrangement i år, siger løbsleder Poul Grenaa, der samtidig oplyser, at forskellige alternative datoer i de seneste uger har været i spil:

“Men det har samtidig været en væsentlig begrundelse for aflysningen, at Eventyrløbets termin har ligget fast på Kristi himmelfartsdag siden 1978. Den tradition synes vi ikke, vi kan bryde.

Vi ønsker her og nu, at alle vores deltagere, hjælpere, leverandører, sponsorer, samarbejdspartnere med flere ser vores beslutning om aflysning som et tydeligt tegn på, at vi tager situationen meget alvorligt.

Vi skal have denne virussituation helt på afstand, før vi igen kan lave et arrangement med store forsamlinger. Vi håber samtidig, at rigtigt mange vil støtte op omkring Eventyrløbet i 2021,” siger Poul Grenaa, der har et håb om, at OGF Events to øvrige arrangementer i år kan gennemføres med store deltagertal:

“Vi arrangerer DHL Stafetten midt i august og er med som lokal arrangør i det landsdækkende Royal Run søndag den 6. september. Samlet set håber vi på deltagelse af 27.000 motionister ved de to arrangementer.

Vi arrangerer også det klassiske Schou-løbet i Langesø lørdag den 20. juni. Der er ikke for nuværende taget stilling omkring afviklingen af dette løb. ”

Poul Grenaa oplyser, at der er tilmeldt 17000 til Eventyrløbet i år:

“Alle tilmeldte deltagere kan overføre deres startpenge til næste års løb eller få beløbet retur. Alle tilmeldte får direkte besked om dette pr. mail og kan informere sig yderligere på vores hjemmeside: www.eventyrlobet.dk.”

Hovedformand opfordrer til ansvarlighed og forståelse

“Det er en utrolig uheldig og ulykkelig situation, vi er havnet i. Det er vigtigt, at vi alle tager coronakrisen alvorligt og at vi som arrangører handler ansvarligt.

Vi følger alle råd og anbefalinger fra regering og myndigheder, siger Klaus Winther, hovedformand i OGF og tidligere mangeårig løbsleder i Eventyrløbet, der traditionelt samler omkring 20.000 deltagere.

Det er vores håb, at alle vores mange tusinde deltagere, vores sponsorer og alle vores samarbejdspartnere kan forstå vores beslutning. Det er samtidig vores varme ønske, at alle bakker 100 procent op omkring Eventyrløbet den 13. maj 2021. Her vender vi tilbage med et lige så vellykket løb som i løbets 42 tidligere udgaver,” siger Klaus Winther.

Del artikel

Andre læser også