Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netstedet Forbrukslån anbefaler: brug en lånekalkulator inden du ansøger om et forbrugslån

Af Redaktionen

Lån er blevet en helt almindelig ting i de fleste menneskers liv. Det er nemlig med et lån, at det er muligt at have råd til nogle af de ting, som vi længe har gået og drømt om. Men selvom lån kan være fordelagtigt for os, så er det alligevel vigtigt at være opmærksom på diverse regler og betingelser inden du ansøger om lånet.

Få et overblik over dit lån inden du ansøger

Dét at låne penge er noget de fleste mennesker vil opleve at prøve på et tidspunkt i deres liv. Der er dog flere forskellige typer af lån at vælge i mellem. For at finde det der passer bedst til den bestemte forbrugeres behov, så er det vigtigt at vide hvad lånet egentlig skal bruges til. Der er nogle lån som er specifikt imod f.eks. bilkøb og huskøb, men hvis ikke der er noget bestemt som lånet skal bruges på, så er lånet det der hedder et forbrugslån. Et forbrugslån kan bruges til lige det du ønsker. Det kan være enormt fristende at vælge denne type lån, fordi låner ikke skal stå til ansvar for, hvad pengene bruges på. Det er dog alligevel vigtigt at være opmærksom på, at et forbrugslån skal, ligesom alle andre typer af lån, betales tilbage på et tidspunkt. Det er et lån der er tale om, og det er derfor en god idé at have en plan for, hvornår pengene kan tilbagebetales. Inden du ansøger om det specifikke lån, så kan du passende overveje at benytte dig af en lånekalkulator. Denne kan du finde ved at klikke på forbrukslån.no/forbrukslånkalkulator/.

Låneksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

Hvad kan du bruge en forbrugslånskalkulator til?

En forbrugslånskalkulator er en smart opfindelse, som kan hjælpe dig med at beregne alt det afgørende indenfor et lån. Du kan indtaste hvor meget du har planer om at låne og over hvor lang tid, og derefter vil den give dig et cirka månedligt beløb, som du skal betale for at kunne tilbagebetale lånet indenfor den frist som du selv har sat. Derudover kan den give dig informationer på din mulige rente, dine samlede omkostninger og det samlede beløb der tilbagebetales med renter. Denne kalkulator giver dig altså et overblik over dit mulige lån, så du er sikker på at du er helt indforstået med hvad det egentlig indebærer. Mange mennesker har en tendens til at ”glemme” at der også er en rente som skal betales. Hvis du inden du ansøger om lånet, benytter dig af denne lånekalkulator for at skabe dig et klart overblik, så vil du føle at du har langt mere styr på det lån du er ved at ansøge om. Alt for mange mennesker låner penge i blinde, og det er netop dét som kan skabe en masse gæld og generelle økonomiske problemer.

Husk på at et lån er et lån

Fordi det er nemt at låne penge den dag i dag, så er det også nemt ikke at tænke meget over hvor meget vi egentlig låner. Det har resulteret i, at flere og flere låner penge uden egentlig at gøre sig nogle yderligere tanker om, hvorvidt lånet kan betales tilbage indenfor den forventede tilbagebetalingsfrist. Selvom det er enormt heldigt at vi er i stand til netop at låne så mange penge, så er det også noget som kan skabe mange økonomiske problematikker, hvis ikke man er forsigtig. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er et lån et lån. Det kan fungere rigtig godt som et sikkerhedsnet i akutte situationer, men det er også det. Det er meningen at det skal være nemmere at tage ansvar for sit lån med hjælp fra en forbrugslånskalkulator. Som nævnt tidligere, så kan det skabe det overblik mange måske ikke har, når de normalt vil ansøge om lånet. Det er okay at stoppe op og lige give kalkulatoren en chance inden vi fortsætter. Der kan lånes både små og store beløb når det kommer til forbrugslån, så sørg for at vælge dit lån med omhu. Det er altid en god idé at låne præcis hvad du mangler og ikke en masse ekstra ”bare” for at have det. Det er alt sammen noget som skal tilbagebetales, så hvorfor låne flere penge end nødvendigt?

Del artikel

Andre læser også