Ny delikatesse-butik åbner: NORDFREDs bringer lokale råvarer til centrum

Skrevet af: Simone Vestergaard

I morgen onsdag d. 31. oktober åbner Odenses nye frokostbutik og specialitetsforretning NORDFREDs.

De har overtaget lokalerne, hvor gourmetbutikken La Petite tidligere husede.

Hos NORDFREDs kan man købe kvalitetsprodukter fra lokale fynske producenter, og samtidig nyde en smagfuld sandwich eller en god kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Butikken indeholder en lang række specialiteter fra Fyn – heriblandt æblemost med rabarber eller granatæble fra Nybro Frugtplantage, øl fra Kunstbryggeriet, kaffe fra Holybean og håndlavet lakridskonfekt fra Hattesens Konfektfabrik samt gin og whiskey fra Nyborg Destilleri.

 

“Vi har mange lækre specialiteter på hylderne, men vi sælger også tre forskellige sandwich i vores frokostbutik – og de er alle bygget op på fynske råvarer med brød fra Wendorff, kød fra Steensgaard og ost fra Gundestup Mejeri.

Derudover serverer vi også kaffe lavet på bønner fra Holybean i Aarup, samt hjemmelavet brunsvigersnegle,” fortæller ejeren Kristian Nordfred Hansen, til MigogOdense.

Et familieprojekt med store drømme

NORDFREDs er et familieprojekt, hvor ejerne både er ægtefolk og forretningspartnere.

De har længe haft en drøm om at starte en forretning – og nu er det blevet en realitet.

Med den rigtige lokation og et solidt gennemtænkt koncept, glæder ejerne Astrid og Kristian sig til at slå dørene op for odenseanerne i morgen.

“Vi har i lang tid gået med tanken om at lave en markedsplads for fynske gårdbutikker. Og nu står vi her, klar til at åbne en fysisk butik lige midt i Odense.

Lokalet i Overgade har den perfekte størrelse og ligger fantastisk ud til gågaden.

Vores helt store drøm er at åbne et Bed & Breakfast i Italien, men først skal vi se om vi kan få både familie-og forretningslivet til at gå op i en højere enhed, og skabe en succes på baggrund af en passion.” forklarer Kristian.

Astrid og Kristian står bag Nordfreds

Bringer de gode råvarer til midtbyen

Familien Nordfred har fynsk blod i årene og deres passion for lokale produkter kommer nu odenseanerne til gode.

“Der er rigtig mange gode producenter og gårdbutikker på Fyn, og vi vil gerne gøre det nemmere for folk inde i byen, at købe lokalt og økologisk.

Alle vores produkter er fra Fyn, men da vi overtog butikken fra de tidligere ejere, var der ét produkt fra Skanderborg, som vi har valgt at videreføre, fordi det er helt specielt.

Det er forskellige olier fra tappehaner, som man kan fylde på flaske og købe med hjem.” fortæller Kristian.

Kig forbi til en snak

NORDFREDs holder som sagt åbningsreception onsdag d. 31. oktober fra kl. 16, med gode åbningstilbud på alle produkter samt smagsprøver.

“Vi glæder os meget til at åbne.

Åbningsreceptionen er meget low key, det er blot et hyggeligt arrangement, hvor man kan kigge forbi til en snak, se butikken og smage på de fynske produkter.” afslutter Kristian.

Læs mere om NORDFREDs her.

Nordfreds
Overgade 25, kælderen
5000 Odense C

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.

Bilpleje og kanelsnegle til en 10’er: Biltema i Odense åbner ny stor café

Skrevet af: Redaktionen

Det var ikke lige umiddelbart det næste sted, man regnede med, at Odenses næste café slog dørene op.

Men i kampen om kundernes gunst vinder caféområder indpas i forretninger landet over.

Det gælder også for Biltema, der nu satser målrettet på den bedst mulige indkøbsoplevelse, og derfor udstyrer samtlige nye varehuse med en stor café, mens der i flere af de eksisterende er caféområder på tegnebrættet.

Efter at have lukket dem ned på grund af COVID-19 genåbner Biltema nu caféerne med begrænset antal siddepladser, og i Odense er en helt ny café netop åbnet for kunderne.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

“Folk vil gerne kunne sidde og hygge sig, når de er ude at handle, og der er ingen tvivl om, at caféer får større og større betydning i vores varehuse.

Udover at de nye varehuse, vi åbner, alle får et stort caféområde, så opgraderer vi også i nogle af de eksisterende, og i skrivende stund har vi netop færdiggjort caféen i Odense,” siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema, og understreger:

“Vi har fjernet nogle borde og sørget for rigtig god plads til vores siddende gæster, og vi opfordrer selvfølgelig fortsat kunderne til at passe på hinanden og efterleve regeringens retningslinjer, når man besøger vores varehuse og caféer.”

Caféen er et produktområde

Samtidig med at caféområder kan være med til at gøre indkøb til en hyggeligere oplevelse, kan det få kunderne til at blive længere i forretningerne.

Og hos Biltema ser man tilmed caféen som et decideret produktområde på lige fod med kategorier som Bilpleje, Fritid, Hjem og Byggeri.

“Vi vil naturligvis gerne have vores kunder til at blive så længe som muligt, og med caféen som en integreret del af varehuset, kan folk tage sig en pause og få en kop kaffe med en kanelsnegl til en flad tiér eller invitere familien på middag, uden det bliver for dyrt,” siger Jacob Borring Møller.

Nyt koncept indtager Odense: Vil fylde byens tomme butikslokaler hurtigere

Skrevet af: Michael Qureshi

Allerede inden corona-krisen, var antallet af ledige butikslokaler i Danmark på sit højeste nogensinde.

Alene på Fyn stod 5,7 % af alle butikslokaler tomme i begyndelsen af 2020– svarende til mere end 73.000 kvadratmeter.

Nu vil den danske virksomhed Spotly revolutionere ejendomsmarkedet med en ny platform, som gør det muligt for butiksindehavere at udleje kortsigtet til kreative eller små erhvervsdrivende – lidt ligesom Airbnb gør for private boliger.

Det skriver Spotly i en pressemeddelelse.

Giver mulighed for midlertidige lejeaftaler

I årets første kvartal registrerede Ejendomstorvet det højeste antal ledige detaillokaler nogensinde i Danmark. Vel at mærke før corona, og de 73.000 tomme kvadratmetre på Fyn er kun blevet flere siden.

Dertil kommer de hundredvis af butikker og lokaler, hvor indehaveren kæmper for at overleve. Men nu vil en ny dansk platform give de fynske butiksindehavere mulighed for at skabe midlertidige lejeaftaler med små erhvervsdrivende og kreative – der omvendt mangler et sted at udstille deres produkter eller kunst.

Det er missionen for Spotly, en ny dansk deleøkonomi-platform, der lidt på samme måde som Airbnb gør det muligt for butiksindehavere at udnytte ledige kvadratmeter ved at udleje enten hele eller dele af deres lokaler til kreative, som netop mangler det rigtige ”rum” til at fremvise deres ”produkt”.

“Over hele landet står der tomme lokaler, butiksvinduer og hylder, der mangler indhold. Endnu flere butikker, cafeer og eventlokaler må kæmpe for at overleve i kølvandet af krisen – og storcentre ligeså.

På den anden side står kunstnere med aflyste arrangementer og brands med usolgte kollektioner.

Hvorfor ikke drage nytte af hinanden i en svær tid,” siger stifter Martine Moflag.

Stifter af Spotly

Hun fortsætter;

“Spotly gør det muligt at leje enten hele eller dele af butikslokaler fra én dag til tre måneder – og helt ned til 1 m2.

Det er godt for indehaveren af lokalerne, som får hjælp til huslejen, men samtidig godt for de kreative, som har brug for synlighed, men ikke har råd til lange lejekontrakter.”

Kun fantasien sætter grænser

Ifølge Spotly er det kun fantasien og pladsen, der sætter grænser for, hvordan der kan skabes mere liv i tomme lokaler.

Helt simpelt – hvis du har ekstra plads eller tomme lokaler, bliver det annonceret på Spotly, hvorefter interesserede kan leje hele eller dele af lokalet for en midlertidig periode – fra tomme fabrikshaller på flere tusind kvadratmetre til spots helt ned til 1 m2 – som kan lejes ned til eén dag.

Det gør Spotly’s platform helt unik i et marked, som traditionelt har været præget af lange lejeperioder, og mange små ejerdrevne eller uafhængige steder er under stort pres.

Spotly er i dag i tæt dialog med medlemsorganisationer og handelsforeninger i byer over hele landet om at hjælpe både butiksindehaverne og de små erhvervsdrivende i lokalområdet.

x