MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde planer: Nordisk Film Biografer afslører kæmpe ombygning

Af Christina Frederiksen

Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center står over for en regulær makeover, når den hen over sommeren bliver opgraderet til luksusbiograf. Snart påbegyndes en total gennemrenovering af biografen, der opgraderes med luksussæder og ultimativ komfort til biografturen. Og mens odenseanerne nyder sommerferien, bygges der ny bar og caféområde, som skal tiltrække filmelskere med trang til god kaffe og specialøl. Byens lækreste biograf står klar inden længe.

Makeoveren kommer efter en tid med corona og nedlukninger, hvor det er tydeligt, at kulturlivet er stærkt på vej tilbage. Derfor er Nordisk Film Biografer snart klar til at påbegynde den store ombygning.

Den betyder, at ni sale rustes til den ultimative biografoplevelse, når samtlige sæder udskiftes til luksussæder. Luksussæderne har betræk af uld og ægte skind på både armlæn, nakke- og fodstøtte. De kan indstilles efter gæstens ønske og nemt tilpasses den foretrukne stilling ved tryk på en knap i armlænet. Sæderne kan foldes ud til næsten liggende position, hvilket betyder en halvering af antallet af stole i salene. Der bliver altså rigtig god plads og masser af komfort i de nye biografsale. Til de ekstra magelige tilbydes desuden såkaldte day-beds i udvalgte sale, så gæsterne kan opleve filmen liggende med en god pude i ryggen.

“Biografturen skal være en stor oplevelse, lige fra billetten er købt, og forventningens glæde indfinder sig, til du sidder godt i biografsædet med lune popcorn og iskold sodavand inden for rækkevidde. Og det lover jeg, at odenseanerne kommer til i vores nye luksussæder,” siger biografchef John Phillipsen.

Satser massivt på Odense med storby-biograf

Odense er en filmglad kulturby med flere forskellige biografer, men der mangler en biograf i centrum, som er opdateret efter alle biografkunstens regler med ultimativ komfort og fantastisk lyd. Derfor satser Nordisk Film, som driver biografen i banegårdcentret, nu massivt på Odense, hvor man har haft biograf siden 1995. Udover komforten og det høje tekniske niveau i biografsalene bliver der også plads til at nyde en velskænket specialøl eller en kop friskbrygget kvalitetskaffe før eller efter filmen.

Biografen får nemlig en lækker bar og café, som skal indbyde til at forlænge den gode biograftur med en snak over kvalitetsprodukter, som man ellers ikke normalt ser i biografen. Cafeen bliver indrettet med blandt andet bløde møbler og dæmpet belysning og kommer til at minde mere om en behagelig lounge end en konventionel biograffoyer.

 “Vores ambition er at fremme en ny biografoplevelse, som udover fantastiske film og luksuriøse biografsale også rummer et socialt aspekt før og efter filmen. Det har vi tænkt ind i de omgivelser, vi skaber i biografen, med blandt andet café og bar i en stemningsfyldt lobby. Odense er en fantastisk by i rivende udvikling, som vi ønsker at være en del af med vores placering i bymidten,” siger Nordisk Film Biografers direktør, Casper Bonavent, der selv er opvokset i byen.

Ejeren af ejendommen er også meget tilfreds med de høje biografambitioner:

“Vi elsker kunder som Nordisk Film, der har høje ambitioner omkring deres fag og den oplevelse, de vil give deres gæster. Med denne luksusoverhaling af biografen i Odense Banegård Center skaber de rammerne for Odenses måske bedste filmoplevelser, og det kan man godt blive lidt stolt over,” tilføjer Jakob Geldorf Kristensen, afdelingschef i ATP Ejendomme, der ejer Odense Banegård Center. 

Forvandlingen sker hen over sommeren

Byggeriet i biografen er allerede i gang, og allerede den 13. maj står de to største sale klar med luksussæder. I løbet af juni bliver de resterende sale opgraderet, og hen over sommeren følger ombygning af foyerområdet til bar og cafe. Også kiosken, hvor de lune popcorn laves, og der blandes slik til biografturen, bliver gennemrenoveret. Så når sommeren er forbi med varme og sol, og det danske efterår banker på, er biografen i Banegård Centret mere end klar til at slå dørene op til byens lækreste biografoplevelse. Indtil da kan der fortsat ses gode film i biografen, som holder åbent, mens renoveringen står på. Salene ombygges på skift, så der stadig er plads til gode oplevelser.

Del artikel

Andre læser også