Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byen fyldes med smukke blomster: Odense Blomsterfestival med storslået åbning

Af Michael Qureshi

Torsdag 19. august kl. 17 skydes fire farverige og fortryllende dage i gang, når Susanne Vind officielt erklærer Odense Blomsterfestival for åben på Eventyrslottet i Eventyrhaven.

Fra i morgen torsdag kan vi igen se frem til at opleve et væld af smukke blomster- og plantekreationer, når Odense midtby blive forvandlet til ét stort blomsterunivers.

I år er det godsejerfruen på Sanderumgaard og tidligere hofdame for Prinsesse Alexandra, Susanne Vind, som åbner festivalen, når hun torsdag 19. august kl. 17 skyder fire farverige og fortryllende dage i gang.

Fire fantastiske dage

 “Som lokal og med Odense som min by er jeg utrolig glad og stolt over at skulle stå for åbningen af dette års blomsterfestival.

Som haveejer er jeg altid på udkig efter inspiration, og da vi her på Fyn har nogle af landets bedste gartnerrier og planteskoler, er det en fantastisk mulighed at kunne besøge Odense og se den pyntet så smukt op.

Årets tema ‘Skønheden i forvandlingen’ taler lige ind i hjertet på mig, da det jo netop er det, jeg har arbejdet med i de sidste mange år i Den Romantiske Have på Sanderumgaard.

Det bliver fire fantastiske dage, og jeg glæder mig,” siger Susanne Vind.

Som noget nyt afholdes åbningsceremonien i år på Eventyrslottet i Eventyrhaven – en placering, som understøtter koblingen mellem Odense Blomsterfestival og H. C. Andersen Festivals.

For første gang finder blomsterfestivalen nemlig sted under vingerne af kulturfestivalen, som løber af stablen i uge 34.

Velkomst i Eventyrhaven

Årets konferencier, Torben Iversen, indleder åbningsceremonien med en velkomsttale, og han er begejstret for, at festivalen i år er en integreret del af H. C. Andersen Festivals, hvor årets tema er inspireret af H. C. Andersens forfatterskab.

“Det er karakteristisk for H. C. Andersens eventyr, at hovedkarakteren gennemgår en eller anden form for udvikling og forvandling, og det er ligesom med blomster – de forvandler og udvikler sig, og man kan se skønhed i dem i alle stadier.

Det er de allermest fortryllende ting, der kommer op af en potteplante – se bare på Tommelise, der voksede op af en urtepotte,” siger Torben Iversen.

Foto: Odense Blomsterfestival

Projekt om den rå tone

Under åbningsceremonien vil Torben Iversen fortælle mere om Odense Blomsterfestival og årets tema, hvor han også vil fortælle om det ud fra H. C. Andersens forfatterskab og koble det til projektet “Ord smitter”.

Projektet er sat i værk af Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune i forbindelse med Spoken Word Festival.

Det tager udgangspunkt i konkrete sager i Odense med fokus på ophidsede online-debatter og udfordringen med den rå tone, som finder sted på de sociale medier.

Som en del af projektet vil rapper Per Vers optræde med sangen “Ord smitter” og afslutte blomsterfestivalens åbningsceremoni med et rap-up over indholdet i åbningsarrangementet, hvor også Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel deltager i festlighederne og byder velkommen til Odense Blomsterfestival.

Åbningsceremonien finder sted torsdag 19. august kl. 17.00-17.30 på Eventyrslottet i Eventyrhaven, og Odense Blomsterfestival finder sted fra 19.-22. august 2021.

Det er gratis at deltage.

Se det fulde program her.

Fakta om Odense Blomsterfestival

  • Odense Blomsterfestival er byens smukkeste tilbagevendende event.
  • Festivalen, der har eksisteret siden 1999, har hvert år besøg af tusindvis af gæster fra nær og fjern, der søger inspiration, overraskelser og lærdom i blomsternes verden.
  • Festivalen er helt gratis at besøge, og hvert år pryder myriader af kreative blomstermiljøer gader og stræder i Odenses bymidte.
  • Traditionen tro samles festivalen hvert år om et særligt tema, der giver et blomsterparadis kombineret med kunst, kultur og underholdning for hele familien.
  • Odense Blomsterfestival er med til at udvikle og profilere samarbejdspartnere, Odense og Fyn – sammen får vi byen til at blomstre og folde sig smukt ud.
  • Odense Blomsterfestivals gennemførelse er kun mulig i kraft af vores sponsorer og gartnere.
  • Odense Blomsterfestival er et vellykket eksempel på, hvad et unikt samarbejde mellem offentlige og private, mellem erhverv, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og turisterhvervet kan føre til.

Del artikel

Andre læser også