MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu bliver det dyrere at køre med bussen: Fynbus sætter priserne op

Af Christina Frederiksen
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler

Hvert år i januar regulerer trafikselskaberne i Danmark taksterne i den kollektive trafik.

Stigende omkostninger til at drive den kollektive bustrafik får nu betydning for, at priserne på busrejser på Fyn og Langeland stiger med i gennemsnit 4,9 procent. fra 15. januar 2023.

”Vi har i det seneste år oplevet prisstigninger i hele samfundet, og ligesom alt andet er det også blevet dyrere at drive den kollektive bustrafik.

Det er lykkes for os at holde priserne på den kollektive trafik nogenlunde i ro de seneste år, men med de prisstigninger vi i 2022 har oplevet, bl.a. på brændstof og el, går den desværre ikke længere,” siger Ingrid Dissing, konstitueret direktør for FynBus.

Pr. 15. januar reguleres priserne på busrejser på Fyn og Langeland, så priserne samlet set kommer til at ligge indenfor det fastsatte takststigningsloft på 4,9 procent. 

Trafikstyrelsen fastsætter hvert år et loft for, hvor meget priserne i den offentlige transport må stige ud fra et særligt indeks, der afspejler omkostningsudviklingen i sektoren det forrige år.

Enkeltbilletter er dyrest

Den største procentvise stigning ses på enkeltbilletterne for de korteste rejser. Enkeltbilletterne stiger med mellem to til seks kroner, så den billigste enkeltbillet på 2-zoner går fra 24 til 26 kr.

For børn under 16 år er stigningen på mellem en til tre kroner, og en betalende voksen kan fortsat tage 2 børn under 12 år med gratis. Enkeltbilletter kan købes i FynBus’ Mobilbillet-app, på webshoppen eller ved chaufføren med kontanter.

På rejsekortet kan man nøjes med en stigning på 1,50 kr. ved en 2-zoners rejse, så prisen går fra højst at koste 18,80 kr. til 20,30 kr. For rejsekortet gælder det, at jo mere du rejser på kortet, jo billigere bliver rejsen.

Med et rejsekort i hånden får man fortsat 20 % rabat på rejsen, når man rejser udenfor for myldretiden, og det samme gælder lørdag, søndag og helligdage. Så der er stadig en del penge at spare ved at benytte rejsekortet frem for enkeltbilletter.

Pendlerkort får de mindste prisstigninger

Et 2-zoners pendlerkort til en måned stiger kun fra 384 kr. til 390 kr. Nogle pendlerkort med flere zoner får stigninger, der er lidt større, men rejser man mellem 8 og 11 zoner, vil man slet ikke opleve nogen stigning. Den gennemsnitlige prisstigning for pendlerkort er på 2,6 pct.

Fynbus kan du allerede nu se taksterne, der træder i kraft pr. 15. januar 2023.

Del artikel

Andre læser også