MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig: Nu kan beboerne på Odenses plejecentre igen få besøg

Af Stine Kjølby Christensen

Siden november 2020 har beboerne på Odenses plejecentre kun kunne få besøg i begrænset omfang af deres pårørende.

Nu ophæver Styrelsen for Patientsikkerhed de midlertidige besøgsrestriktioner på Odenses plejecentre, og beboerne kan igen få besøg af dem, de vil.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag, den 22. februar, ophævet de midlertidige besøgsrestriktioner på Odenses plejecentre. Det betyder, at beboerne nu igen må få besøg af dem, de vil.

“Det har uden tvivl været rigtig hårdt for beboerne på plejecentrene og deres pårørende, at de ikke har kunne mødes, som de plejer.

Derfor er det fantastisk, at vi nu igen kan åbne for besøg, så beboerne igen kan se deres kære, siger ældre- og handicaprådmand,” Søren Windell.

Baggrunden for ophævelsen er, at alle plejecenterbeboere, der ønsker det, har fået første og anden vaccination mod Covid-19. Over 80 procent af beboerne på Odenses plejecentre har takket ja til vaccinationstilbuddet mod Covid-19.

Besøg skal fortsat gennemføres på en forsvarlig måde

Besøg på både indendørs og udendørs arealer skal fortsat gennemføres på en forsvarlig måde, og besøg skal ske under behørig hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

Det betyder, at:

  • Besøgende skal være uden symptomer på Covid-19 i 48 timer før besøget.
  • Besøget skal kunne gennemføres med to meters afstand.
  • Besøgende skal vaske eller afspritte hænder før og efter besøg, og der skal anvendes ansigtsværnemidler på fællesarealer. Ved besøg i borgeres bolig anbefales det at bruge ansigtsværnemidler ved tæt kontakt.
  • Fysisk kontakt som håndtryk og kram skal så vidt muligt undgås. Hvis det ikke er muligt at undgå fysisk kontakt, bør den besøgende og borgeren vaske eller afspritte hænder umiddelbart efter kontakten.
  • Derudover gælder forsamlingsforbuddet på maksimum fem personer fortsat, hvilket betyder, at den enkelte beboer maksimalt må have besøg af fire personer ad gangen.

Der kan forekomme lokale besøgsrestriktioner

Ophævelsen af besøgsrestriktionerne gælder ikke kommunens døgnrehabiliteringstilbud, Lysningen. Desuden kan der stadig forekomme lokale besøgsrestriktioner på plejecentrene for at inddæmme Covid-19-smitte.

Pårørende kan holde sig opdateret på Odense Kommunes hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også