Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kan du købe et helt boligområde: Gartnerbyen bliver Odenses nye grønne hjerte

Af Michael Qureshi

Artikel er skrevet i samarbejde med Byens Ejendom

Gartnerbyen bliver i fremtiden Odenses nye grønne hjerte.

Tidligere var det vi i dag kalder for Gartnerbyen kendt som Gasa eller Gartnernes Salgsforening – der opstod i 1929.

Virksomheden begyndte at vækste, og i den forbindelse købte Gasa i 1960 dyreskuepladsen af Odense Kommune og flyttede en del af forretningen – Gasa Frugt og Grønt – ud til lokalerne på Lavsenvænget.

Omdannelsen fra Frugt og Grønt til boliger

I 2018 valgte Gasa at flytte tættere på motorvejen og tæt på den kommende letbane, hvilket åbnede op for begyndelsen på Odenses nye, grønne bydel.

Gartnerbyen kommer til at emme af liv og grønne oaser samt butikker, supermarkeder, by- og kulturliv samt skoler og daginstitutioner.

Ifølge Nybolig Erhverv Odense, der skal forestå salget af Gartnerbyen 1.4. Vest, er det et spændende projekt, og det kommer til at give nyt liv til byen – i og omkring Odense V.

“Det er et fantastisk område, og jeg er personligt meget glad for at have fået til opgave at sælge denne ejendom.

Fuldt udbygget kommer Gartnerbyen til at rumme 140.000 etage-kvm til boliger og med lidt erhverv, og det forventes, at der kommer til at blive bygget i området frem til 2025.

Selve Gartnerbyen 1.4. Vest bliver en nybygget boligudlejningsejendom, der kommer til at rumme 74 lejligheder i størrelsen 60-102 kvm.

Der bliver udelukkende brugt kvalitetsmaterialer og alle lejlighederne bliver med altaner og gode planløsninger,” udtaler direktør Bent S. Jensen, Nybolig Erhverv Odense.

Lejlighederne forventes klar til indflytning 2020

Lejlighederne forventes at være klar til indflytning primo 2020.

Boligprojektet sælges for Gartnervænget A/S, og ifølge sælger har man valgt at bygge lejligheder i det attraktive område grundet den støt stigende befolkningstilvækst, der er i Odense.

Ifølge Danmarks Statistik forventes indbyggertallet også at stige fra 202.506 i 2018 til 225.000 i 2045, hvilket kræver flere boliger på sigt.

Herudover bliver der etableret flere og flere virksomheder på Fyn og antallet af studerende i Odense by er ligeledes stigende. Pt. har byen mere end 30.000 studerende.

Del artikel

Andre læser også