Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny beboer i Odense Zoo: Håber på flere abeunger

Af Stine Kjølby Christensen

I disse dage er en ny beboer flyttet ind i Odense Zoo. Dyrehavens gyldenhovedet løvetamarin-han har nemlig fået kvindeligt selskab, og hun føler sig eftersigende allerede ret hjemmevant.

“Hun er faldet godt til og trives i det store anlæg, som er større end det, hun kom fra i Spanien,” fortæller Betina Venshøj, veterinærsygeplejerske i Odense Zoo.

Den nye gyldenhovedet løvetamarin – eller gylden egernabe eller løveabe, som den også kaldes – bor sammen med havens eneste han i tropehuset, som udover de to gyldne aber rummer en blandet flok af tropedyr.

Den nye hun er født i 2007, mens hannen er fra 2006. De er dermed nogenlunde jævnaldrende, og det er ifølge Betina Venshøj ikke tilfældigt.

“Vi vil nemlig meget gerne have dem til at yngle,” forklarer hun.

“Det er svært at få dem til at yngle i fangeskab, men hannen har vist, at han sagtens kan.

Han har tidligere gjort en anden hun drægtig, men som uheldigvis døde i forbindelse med fødslen. Så forhåbenligt sker der snart noget, de har i hvert fald allerede vist interesse for hinanden,” siger Betina Venshøj.

Skulle den nye hun komme i lykkelige omstændigheder, så kan hun se frem til en en drægtighedsperiode på 140-145 dage – altså lige knap fem måneder.

Den gyldenhovedet løvetamatin-han – og hans nye veninde – kan ses i tropehuset i Odense Zoo – husk der er halv pris helt frem til 9. august, men at du på grund af forholdsreglerne ift. coronasmitte skal booke billet til dit besøg på forhånd.

Del artikel

Andre læser også