Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny burger- og sandwichbar i Odense: Alt er lavet fra bunden

Af Betina Vestergård Jepsen

Har du prøvet Skibhuskvarterets nye burger- og sandwichbar Downtown?

Hos Downtown kan du få hjemmelavede burgere og sandwiches lavet på lækre, friske råvarer.

Hjemmelavede burgere

Både burgerne og sandwichene er lavet helt fra bunden med frisk brød fra den lokale bager.

20-årige Dicle Cici, som ejer burger- og sandwichbaren, har brugt flere måneder på i samarbejde med bageren at sammensætte den helt rigtige konsistens og form på brødet. Derudover er bøffen lavet af 100 procent dansk, hakket oksekød fra en slagter, krydret efter hendes egen hemmelige opskrift, hvilket sikrer smagsrige og saftige bøffer. Hvis du er mere til kylling, serverer Downtown også en lækker kyllingeburger. Du kan i alt vælge imellem syv forskellige slags burgere.

Lækre og sunde sandwiches

Udover burgere kan du som nævnt også få sandwiches hos Downtown, som er bygget fra bunden. Vælg imellem seks forskellige slags med enten kylling, kalkun, tun, laks, æg og rejer eller en vegetarsandwich. Derudover indeholder sandwichene forskellige, hjemmerørte dressinger og smørelser som f.eks. Dicles egen hjemmelavede pesto, karrydressing og dilddressing. Sandwichene fås med både lyst og mørkt brød.

Grøntsagerne i burgerne og sandwichene er lavet på friske, lokale råvarer, som bliver leveret fra dag til dag.

Hos Downtown er der desuden også noget for vegetarer. Du kan nemlig få en vegetarburger med en økologisk grøntsagsbøf samt en vegetarsandwich.

Lækker tilbehør til din burger eller sandwich

Ved siden af din burger eller sandwich kan du vælge imellem forskellige lækre slags tilbehør. Vælg imellem pommes, mozarella sticks, chili cheese tops og fire forskellige slags dip af henholdsvis mayo, aioli, chili mayo og ketchup. Alle dressinger og dip er hjemmerørte undtagen ketchuppen.

Downtown har fået en god opstart

Downtown slog dørene op for første gang den 21. februar, og Dicle Cici har fået en rigtig god opstart:

“Jeg er meget positivt overrasket over, hvor god en start jeg har fået, og hvor godt jeg er blevet taget imod. Der er kommet mange forskellige mennesker forbi butikken allerede, og der er også mange, som kommer igen,” siger Dicle Cici, hvis drøm om at åbne sin egen burger- og sandwichbar startede, da hun gennem fire år arbejdede på en café:

“Jeg startede som opvasker på en café, men efterhånden rykkede jeg ind i køkkenet og blev køkkenassistent. Her tænkte jeg ofte over, hvad jeg ville have gjort anderledes, hvis det var min café. Så allerede her startede min drøm om at blive selvstændig. Jeg skulle bare have modet til at turde springe ud i det, men det har jeg fået nu,” siger Dicle Cici.

Hos Downtown er der plads til 10 siddende gæster, men du er også velkommen til at tage din mad med dig. Dicle Cici bringer kun ud til større arrangementer og selskaber.

Priser
En burger hos Downtown koster 55 kr., og en sandwich koster 45 kr. Derudover kan du vælge en menu med en burger, pommes og en valgfri dip til 75 kr., en menu med en burger, pommes og en valgfri sodavand til 90 kr. eller en menu med en sandwich og en vand til 60 kr.

Åbningstider
Mandag-fredag: 11-20
Lørdag-søndag: 15-20

Downtown
Skibhusvej 74B
5000 Odense C

Del artikel

Andre læser også